Békéssámson község honlapja (Nem hivatalos)
¤ Induló oldal ¤ A település története ¤ Információk ¤ Fórum ¤ Szavazás ¤ Galéria (új) ¤
2019-04-20 | Ma Tivadar napja van.
Felhasználónév:


Jelszó:



Regisztráció

Firefox-ra
optimalizálva



Látogatók száma:
56890
  Gesztenye Galopp  

Általános iskolás diákok próbálhatják ki a fegyveres erők fegyvereit, felszereléseit, gépjárműveit Békéssámsonon.

A www.promenad.hu cikke:

 Virág Zoltán szervező, a Békéssámsoni Általános Iskola tanára elmondta, hogy szeptember 12-én a 4. Gesztenye- Galopp elnevezésű egész napos akadályversenyt rendezik meg.
Színes programokkal várják az érdeklődőket. A gyerekek belekóstolhatnak a katonai életbe. A négyfős csapatoknak megközelítőleg 8 km-es 20 állomásból álló akadálypályán kell végighaladniuk, mely komoly fizikai erőt igényel. A sok állandó feladat - kézigránátdobás, légpuskalövészet, íjászat, térképmásolás, lovaglás, gépfegyver szét- és összeszerelés – mellett megismerkedhetnek a quaddal és a tavalyi évben oly sokak által látogatott paintballal. A rendezvény meghívásos alapon működik, iskolák, testvérvárosok, környező falvak gyermekei vesznek részt benne.
 
 
Idén már nemcsak Csongrád és Békés-megye diákjai versenghetnek egymással, hanem Zala, Komárom-Esztergom valamint Bács-Kiskun megye csapatai is.
Virág Zoltán hozzátette, akár nemzetközi jelleget is ölthet a rendezvény, mivel Romániába és Szlovákiába is küldtek meghívót.

Minden évben pályázat útján elnyerik a Honvédelmi Minisztérium támogatását, de nagy segítséget nyújt az önkormányzat valamint a pedagógusok és szülők is közreműködnek a verseny lebonyolításában.

A rendezvényen jelen lesz a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, a Tótkomlósi Tűzoltó Egyesület, a Magyar Honvédség képviselői és az I. Magyar Királyi Huszárezred, mely hagyományőrző múlttal rendelkezik, felelevenítik előttünk az 1848-as forradalom idején viselt ruhákat, fegyvereket.


A megfelelő ellátás sem maradhat el. Bográcsban főtt gulyás vár minden célba érkező csapatot.

2009-09-28 23:12:35
Látogatók száma eddig: 56890
Oldalgenerálási idő: 0.972 ms
Firefox-ra optimalizálva