Békéssámson község honlapja (Nem hivatalos)
¤ Induló oldal ¤ A település története ¤ Információk ¤ Fórum ¤ Szavazás ¤ Galéria (új) ¤
2018-07-18 | Ma Frigyes napja van.
Felhasználónév:


Jelszó:Regisztráció

Firefox-ra
optimalizálvaLátogatók száma:
55092
  Gesztenye Galopp 2011  

Országos ismertségének köszönhetően évről évre nagy sikerrel rendezi meg a békéssámsoni iskola azt a honvédelmi vetélkedést, melyre pénteken 14 csapat érkezett a községbe. Ez már a hetedik Gesztenye galopp nevű akadályverseny.

 

— Iskolánknak 220 tanulója van, ám diákjaink kiemelkedő eredményeket érnek el, ezek közül is a legbüszkébbek a Honvédelmi Minisztérium által szervezett Bevetés próbák elnevezésű versenysorozaton való szereplésünkre vagyunk, többször elnyertük a bajnoki címet — nyilatkozta a házigazdák nevében Batáné Mátó Teodóra igazgató a pénteki megnyitón. Békéssámson jelképei a gesztenyefák, ez adta a névválasztás ötletét.

A versenyt első alkalommal 2005-ben rendezték, mely országos hírnévre tett szert. Néhány éves munkájuknak köszönhetően elérték, hogy a tavalyi évben már az ország hét különböző megyéjéből érkeztek versenyző csapatok a rendezvényre, így a verseny keretei már kinőtték szűkebb régiónkat. Az idei nevezők közül Sárisáp és Tokodaltáró csapata érkezett a legmesszebbről.

Megítélésünk szerint honvédelmi akadályversenyünk Békés megye legkiemelkedőbb ifjúsági rendezvényévé nőtte ki magát több száz résztvevővel, melynek sikeres megrendezése nem csak településünk, iskolánk, hanem Békés megye jó hírét is elősegíti az ország távolabbi régióiban — erősítette meg a sok lelkes diák láttán a vendéglátó, aki valamennyi állomáshelyen megnézte a fiatalok a teljesítményét.

 

A versenytáv 9 kilométeres akadálypálya. Teljesítése közben 23 állomáshelyet kell érinteniük a versenyző tanulóknak (Magyar Királyi Hagyományőrző Huszárállomás, elsősegélynyújtás, kerékpáros ügyességi pálya, honvédelmi teszt, katonai sátorállítás, lovaglás, sítalpas” ügyességi verseny, íjászat, aknakeresés stb.)

Az a szervezők célja idén is, hogy a tanulók honvédelmi ismeretei bővüljenek, az egészséges életmódra neveljenek; a sport, a természetvédelem iránti érdeklődést felkeltsék, az intézmények közötti jó kapcsolatrendszert ápolják.

Forrás: http://www.beol.hu/bekes/kozelet/hetedjere-gesztenye-galoppolnak-bekessamsonban-402002

2011-09-23 14:18:18
Látogatók száma eddig: 55093
Oldalgenerálási idő: 0.584 ms
Firefox-ra optimalizálva