Békéssámson község honlapja (Nem hivatalos)
¤ Induló oldal ¤ A település története ¤ Információk ¤ Fórum ¤ Szavazás ¤ Galéria (új) ¤
2018-07-19 | Ma Emília napja van.
Felhasználónév:


Jelszó:Regisztráció

Firefox-ra
optimalizálvaLátogatók száma:
55101
  Katonai gyakorlat az afganisztáni Békéssámsonon  

Katonai gyakorlat helyszíne volt szerdán Békéssámson, mely néhány órára afganisztáni településsé változott.

Állig felfegyverzett katonák lepték el Békéssámsont szerda reggel. A lakosság jól reagált, mit sem törődve a polgármesteri hivatal előtt ácsorgó fegyveresekkel, hangoskodókkal, ki-besétált a hivatalba, mert ügyeik intézése mindennél fontosabb volt.

Közben, mint megtudtuk, a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) 12. váltás katonáinak felkészítése történik több ütemben, ennek keretében — ha csak néhány órára is — Békéssámson egy afganisztáni településsé változott az egyenruhások számára.

A felfegyverzett katonák látványa azonban nem zavarta meg a polgármester hivatalába érkező helyieket, akik zavartalanul intézték ügyeiket. Igaz, a hadúr (néhány órára vált afgán települési vezetővé a polgármester), az afgán viseletbe öltözött Barna Jánosné, ezúttal nem a békéssámsoniakat, hanem — a szituációs feladatnak megfelelően — az idegen országból jött, magyar katonák parancsnokát fogadta. Érkezése előtt a „rezidenciát” robbanóanyagot kereső kutya is átvizsgálta.

A sajtó képviselői is részt vehettek a tárgyalástechnikai gyakorlaton, ahol a hadúrról kiderült, nem kedveli a tisztátalan állatot, a kutyát. Hídpénzt szed a helyiektől, sajátosan értelmezi a helyi törvényeket.

A tárgyalás ideje alatt páncéltörőkkel, nehézfegyverekkel felszerelt, nem hivatalos civil erők jelentek meg a környéken, erőt demonstrálva, anarchiát keltve.

Forrás: http://www.beol.hu/bekes/kozelet/katonai-gyakorlat-az-afganisztani-bekessamsonon-415081

2011-12-01 13:41:52
Látogatók száma eddig: 55101
Oldalgenerálási idő: 0.771 ms
Firefox-ra optimalizálva