Békéssámson község honlapja (Nem hivatalos)
¤ Induló oldal ¤ A település története ¤ Információk ¤ Fórum ¤ Szavazás ¤ Galéria (új) ¤
2019-03-23 | Ma Em?ke napja van.
Felhasználónév:


Jelszó:Regisztráció

Firefox-ra
optimalizálvaLátogatók száma:
56729
  Mozgásfejlesztő terem kicsiknek és nagyoknak  

A Békéssámsoni Általános Iskolában új termet alakítottak ki, ahol labdák, hinták, kötelek és gyűrűk fejlesztik a gyermekeknél a tér, az irány és a formaészlelést, a testtudatot és a szem-kéz koordinációt.

A Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság ellenőrzése után kiderült, hogy a békéssámsoni intézményben öt olyan gyermek van, akinek Ayres-terápiára lenne szüksége. A foglalkozást azonban nem tudták helyben megtartani, mivel nem álltak rendelkezésre a megfelelő eszközök, ezért vált szükségessé egy mozgásfejlesztő terem kialakítása – mondta Batáné Mátó Teodóra, az intézmény igazgatója.

A mozgásfejlesztő terem Anna Jean Ayres által kidolgozott szenzoros integrációs terápia végzésére alkalmas helyiség. A terápia azon gyermekeknek javasolt, akik képesség alatt teljesítenek. A túlmozgásos, figyelemzavaros fiataloknál az Ayres-terápia csodákra képes, fejleszti a mozgásokat, tudatosabbá teszi a tempó, a ritmus és az irányok kontrollját.

A teremben lévő eszközök használata arra szolgál, hogy tapintásos ingerléssel javítsa az agyféltekék közötti kapcsolatot, melynek következtében a gyermekeknél jobban működik majd a tanulási-megismerési folyamat.

Az igazgató elmondta, elhatározták, hogy megvásárolják a terápiához szükséges eszközöket, mely a kistérségtől kapott gyógytestnevelő normatívának köszönhetően sikerült is. Sajnos Orosházáról még nem tudnak kijárni a foglalkozásokat megtartani, viszont testnevelés órákon a diákok nagyon nagy örömmel használják a fejlesztést elősegítő tárgyakat. A Békéssámsoni Általános Iskola 1.200.000 forintot költött tornaszerek beszerzésére, de nem mindegyik a mozgásfejlesztő teremben található, vásároltak különböző labdákat, felszereléseket is.

A termet már az óvodások egy része is használta, akik szinte minden eszközt kíváncsian szemléltek, majd boldogan ki is próbáltak.

 

Forrás: http://promenad.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=90787

2011-02-21 16:56:47
Látogatók száma eddig: 56730
Oldalgenerálási idő: 0.119 ms
Firefox-ra optimalizálva