Békéssámson község honlapja (Nem hivatalos)
¤ Induló oldal ¤ A település története ¤ Információk ¤ Fórum ¤ Szavazás ¤ Galéria (új) ¤
2018-07-19 | Ma Emília napja van.
Felhasználónév:


Jelszó:Regisztráció

Firefox-ra
optimalizálvaLátogatók száma:
55101
  Tűzifagyűjtésére pályázik a sámsoni önkormányzat  

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi és Civil Kapcsolatok Főosztálya az Önkéntesség Európai Éve keretében nagyszabású akciót szervez Téli szomszédolás címmel.

A lehetőséghez már csatlakozott a békéssámsoni önkormányzat. Barna Jánosné polgármestert mesélt az előzményekről, az akció településüket érintő hasznáról.

— Az ötletgazdákat valószínűleg az motiválta, hogy a téli időszakban sok hír szólt magányos emberek fagyhaláláról, akik a saját otthonukban nem kaptak segítséget, csak hosszú idő elteltével találtak rájuk.

Azért, hogy ez ne történjen meg, odafigyelésre van szükség. Ezt akár figyelemfelhívással is elérhetjük. A fűtéshez való fűtőanyagot önkéntesek bevonásával segítenék előteremteni 2011 szeptembertől novemberig.

Az odafigyelés azokra a rászoruló, kiszolgáltatott lakosokra irányul, akik anyagi helyzetük, vagy egészségi állapotuk miatt nem tudják megoldani a téli szezonban az elégséges fűtést. A lakhatási támogatás gyanánt tűzifa adható, melyet önkéntesek gyűjtenek majd a kijelölt erdőgazdaságokban, leadnak az önkormányzatnak, ahol azt szociális alapon szétosztják.

Barna Jánosné elmondta, településükön legalább száz olyan ember él, akire figyelni kell. A tél fokozottan veszélyt jelent rájuk. Ha az akcióval egy kis fához jut a település, az a legrászorultabbakhoz jut majd el. 

Forrás: http://beol.hu/bekes/kozelet/tuzifagyujtesere-palyazik-a-samsoni-onkormanyzat-392730

2011-08-10 17:31:26
Látogatók száma eddig: 55101
Oldalgenerálási idő: 0.086 ms
Firefox-ra optimalizálva