Békéssámson község honlapja (Nem hivatalos)
¤ Induló oldal ¤ A település története ¤ Információk ¤ Fórum ¤ Szavazás ¤ Galéria (új) ¤
2018-06-25 | Ma Vilmos napja van.
Felhasználónév:


Jelszó:Regisztráció

Firefox-ra
optimalizálvaLátogatók száma:
54826
  Tűzoltási versenyen is remekül szerepelnek a sámsoni diákok!  

A békéssámsoni diákok mint megyei bajnokok vettek részt az V. Országos Ifjúsági Tűzoltó Versenyen, ahol II. helyezést értek el – tájékoztatott Virág Zoltán felkészítő pedagógus.

A 2010-es tanév befejezéseként a békéssámsoni tanulók június végén országos tűzoltó versenyen vettek részt, melyet az idei évben Csongrád megyében, Pusztamérgesen rendeztek.

A diákok fiú és lány csapatot is alkottak, a csoportok 10-10 főből álltak. Az országos döntő előzményeként a békéssámsoniak megnyerték a megyei tűzoltóversenyt Békéscsabán, így megyei bajnokként kerültek a döntő programjába.

Az országos versenyt szervezetten és jól működően rendezték meg – mondta Virág Zoltán, a békéssámsoni diákok felkészítő pedagógusa. A magyar megyék kivétel nélkül képviselték magukat Pusztamérgesen a szerb és a horvát vendégcsapatok mellett. A fiúknál 25, míg a lányoknál 10 csapat versengett egymással. A verseny két számból állt, váltófutásból és tűzoltó akadálypálya szerelésből.

A háromnapos versenyprogram első napján szabadedzést tartottak a versenypályán. Június 26-án, szombaton a hivatalos megnyitó után kezdődött a verseny, melyet délután tábori olimpia követett. Az estét kulturális programokkal zárták. Az eredményhirdetésre vasárnap került sor, ahol a békéssámsoni lány csapat két ezüst és egy bronzérmet, míg a fiú csapat egy ezüstérmet szerzett.

A békéssámsoni diákok egy kirándulást is nyertek, így július 12-én elindulhatnak Szolnokra egy egyhetes tűzoltótáborba. Virág Zoltán kijelentette, a felkészülésben nagy segítséget nyújtottak a Tótkomlósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, Nagy Sándor tűzoltóparancsnok és Torzi Anett.

Forrás: www.promenad.hu

2010-07-09 18:08:10
Látogatók száma eddig: 54826
Oldalgenerálási idő: 0.319 ms
Firefox-ra optimalizálva