Nagyobb baj az szerintem, hogy az önkormányzat pénzén tanítattnak ember(eke)t, olyan diplomához juttatva így, aminek semmi köze a hivatalhoz, az olyan embereket meg nem akik falubeliek, és előrelépés lenne számukra a közszférában a magasabb végzettség. Akire én gondolok konkrétan nem is bélteki csak itt dolgozik, de minek? Azt sem értem a kulcspozíciókban miért más településről gyütmentek ülnek? Encsencs, Nyíregyháza, stb, jó pénzért, a béltekiek meg mennek világgá, mert nincs munka. Nem beszélve arról, hogy csudálatos módon mostanság szinte minden munkát Nyíregyházi cégek kapnak. Na biztos nem azért, mert az egyik kulcspozícióban lévő személy Nyíregyházi, és biztos eddig nem is hallott ezekről a cégekről, csak véletlenül pont olyanok keverednek béltek pénzének közelébe...
Megmondom én mi az undorító ebben a faluban, és ettől csodálkozok hogy a tisztelt illetékesek képesek tükörbe nézni reggelente, és nyugodt lelkiismerettel aludni: -Társadalmi munkát kérnek, adományt kérnek olyan személyektől, cégektől, vállalkozóktól, akiket magasan leszarnak, csak az adójuk kell, akiknek nem ad semmit ez a falu, akiket nem támogat, akiktől az önkormányzatnak eszébe sem jut a beszerzéseit intézni, akiket eszében sem jut semmilyen beruházásba bevonni akiknek ezek által semmilyen lehetőséget sem teremt az önkormányzat, munkahelyteremtésre, illetve az elvándorlás megállítására.
Mert, a kulcspozícióban lévő emberek szívükben nem Nyírbéltekiek, csak élősködő piócák, ripacsok, akik a falu vagyonát elkótyavetyélik, át játszák, és meg sem fordul a fejükben, hogy Béltekiekkel tegyenek a Béltekiekért ,hogy így gyarapodjon a falu és a falusiak vagyona. 90Mft vóttvalamikor, meg a nagykarácsonyi pofátlan illetmény, amiből lehet(ne) finanszírozni. De szarnak rá, szarnak rád, szarnak mindegyikőnkre, csak a súly, és egyéb kivetett adókra nem. Ez a falu egy nulla lett, és az emberek megérdemlik a további szopást, mert ők ennek hittek. Mert van akinek Debrecenből, Nyíregyházáról állják a benzinpénzét napi bejáráshoz Nyírbélteki munkahelyére, és ez akkora üzlet... nem nekünk, mi csak finanszírozzuk, mert ebben a faluban nem lehet még egy olyan végzettségű ember, aki ezeket a kulcsposztokat betölthetné, és máris 2 család nem költözne el innen.... ja és a napi 100km benzinpénz is megmaradna. Na mindegy, megyek holnap a csaliba és jól bebaszok, mert ez a bélteki politika is olyan mint a fa*zom. Haszna semmi.
|