Döngicsélők

A kedves kis döngicsélők mintáit a Praktika újságban láttam meg. Azonnal beléjük szerettem, s nekifogtam az elkészítésüknek, amitől aztán bebogarasodtunk. A kis szárnyasok teste átlátszó üvegkavics, fejecskéjük egy egy nagyobb gyöngy. Bóbitáik drótból és kásagyöngyből vannak. Az elért eredmények itt láthatók.
Ez a hatalmas méretű lódarazsat szintén a Praktika újság ihlette. Teste használt villanykörtéből van, a csíkjait akril festéknek köszönheti. Nózija és szeme szalma és gömb gyöngy, bóbitái drótból és kásagyöngyből készültek. Szárnyacskái hígított üvegfestékkel festett organza szalagból vannak.
Az én édes párom újabb döglött villanykörtékkel "ajándékozott" meg, amikből újabb darazsak készültek, hogy az első ne unatkozzon egyedül. Így viszont, hogy a zümmögők többen vannak, óhatatlanul megjelent az első szerelem, majd az első szerelmi háromszög is. A döngicsélők készítésének folyamatát itt követheted nyomon. Ha igazi szőrös lódarazsat szeretnél, festés helyett ragassz a körtékre sárga és fekete zsenilia drótot vagy fonalat.