Dzsemek

 

A dzsemkészítéshez legelőször a Praktika nevezetű újság hatására kaptam kedvet. A kezdeti sikerektől megrészegülve azóta rendszeres nyári elfoglaltságommá vált. Évről évre egyre több formás kis üveg sorakozik a kamra polcain, telis tele finomabbnál finomabb ízű dzsemekkel. Az energiámból most már arra is futja, ne csak a dzsem legyen finom, de az üvegek is csinosan nézzenek ki.
Most kérdezheted, hogy kerül a kovászos uborka a dzsemek közé? Van ám rá - mint mindig mindenre - logikus magyarázatom. Az uborkakovászolás is nyári háziasszonyi tennivaló, éppúgy mint a dzsemek eltevése. A kovászosuborka készítés első fázisának végeredménye lett lefényképezve, mikor is a hozzávalókkal megtöltött dagi befőttes üveget beültettem a napsütötte ablakpárkányra. Ezzel az én munkám itt véget is ért, s a többi már a Napocska dolga volt.