Egyéb

Ez a dagi pókocska hosszú hosszú évek óta lakik nálunk. Az IKEA áruházból költözött hozzánk. A különleges nyolclábú vékony drótból szövi a hálóját, ragasztáshoz pedig melegragasztót használ.
Őszi levélbefőtt receptje (Praktikás):
Sétálj ki ősszel a ligetbe, vagy kirándulj egyet az erdőben. Nézz le a lábad elé, majd hajolj le és szedj fel minél többféle, lehetőleg hibátlan levelet. Vidd haza őket. Otthon aztán végy le a kamra polcáról, egy megfelelő méretű befőttes üveget. Rendezgesd bele a szebbnél-szebb leveleket. Ügyelj rá hogy egy üvegbe minél több színű, és formájú levél kerüljön! Ha hosszabb ideig szeretnéd tartósítani, csavard rá az üvegre a tetejét. Tedd ki a polcra, és gyönyörködj benne.
A mozaikképeket kisfiammal közösen készítettük, még mikor a lurkó hét-nyolc éves lehetett. Hol vannak már azok a szép idők! Azóta a kisfiúból kamasz lett és már nem érdekli sem a festés, sem a mozaikozás. A számítógép megszállottja. Ennek a lapnak a szerkesztése is az ő munkáját dicséri.
Kisfiam mindig szerette a virágokat, ezért egyszer mikor még óvódás korú volt, meglepetésnek készítettem ezt a kisvirágot. A fejecskéje pingpong labda. A pofiját alkoholos filctollal rajzoltam, a szirmai piros filcanyagból lettek kiszabva. A szára vastag szívószál, bevonva zöld filcanyaggal. Erre húzható a két anyagrészből szabott, és összeragasztott levélke.
Ez a két halacska több mint tíz éve "éldegél" békésen a fürdőszobánkban. Arra voltak hivatottak, hogy megtörjék a fehér csempék egyhangúságát és így egy kisgyerek számára is barátságossá tegyék az akkor még óriásnak tűnő fürdőt. Az ehhez szükséges öntapadós tapéta mennyisége minimális volt. Kellett hozzá huszonöt centiméter sárga, és tíz-tíz centiméter piros és kék tapéta. Néztek is rám csúnyán a boltban. Most is a sablon elkészítésével kezdtem a "munkát", majd a tapéta hátoldalára rajzolásával folytattam. Ezt követte a vágás végül pedig a ragasztás.
A hat darab díszgömböt az évről-évre fogyatkozó üveggömbjeink - valamiért egy mindig leesik és összetörik - pótlására készítettem. Anyaga hungarocell, amit saslikpálcára húzva - így könnyebb velük dolgozni - több rétegben aranyszínű akrilfestékkel kentem le. Díszítésük egyszerű sodort aranyzsineg. A zsinórral elválasztott részeket váltakozva arany gletterrel tettem még fényesebbé. Az akasztót, és a bojtot szintén zsinórból készítettem és egy-egy aranyszínűre festett s a gömbre ragasztott fagyöngy rögzíti.
Ezen a kosárkán próbáltam ki idén nyáron életemben először a kosárfonás tudományát, és nagyon meglepődtem azon milyen egyszerű! Gondoltam, ha már ilyen nagyszerűen és gyorsan megy ez nekem, ne legyen már pont olyan mint ami az egységcsomag elején látható! Ezért hát az egyik sorba mindem második szálra fagyöngyöt fűztem, így téve egyedivé ezt a kis füles kosárkát. Az egységcsomag hobby boltokban kapható, de azt amiből én dolgoztam a párom vette origináltan a bolhapiacon kettőszáz forintért. A díszítéshez felhasznált fagyöngyök is a piacról valók. Az emberek mi mindent kidobnak! Ha kíváncsi vagy a kosárfonás fázisaira, kattints ide!
Ez az a "pulóver" amit mire megkötöttem a fiamnak, kinőtte. A régi fotókat nézegetve találtuk róla a képet félig kész állapotában. Ha a kis képre rákattintasz a mintát közelről is megnézheted, de a szemednek ne higgy! Turpisság van a dologban! Ugyanis ilyen minta kötésénél két választás van. Vagy vezeti az ember a szálat a kötés visszáján-ettől nem tágul eléggé a pulóver-, vagy minden egyes mintához külön-külön fonalgombolyagot használ. Ezért hát az egyszerű és nagyszerű megoldást választottam és a hópihe mintát utólag szálutánzó öltéssel hímeztem a pulóverbe. 
Hormonzavaros szőrös tojás...
(a szerk. megjegyzése)