Gyöngyözés

Hópihe lázban égek! A karácsonyfadísz-hópihék elkészítése csak első látásra. vagy inkább első fűzésre tűnik nehéznek. Ugyanis ha az elsőt sikerül elkészíteni a többi már szinte magától megy, a harmadik után pedig már a rajzot sem kell folyton figyelni. Annyira belejöttem hogy csak fűztem, fűztem, és fűztem.
És fűztem...
És fűztem...
És fűztem...
És fűztem.
A páromtól kaptam egy könyvet, aminek a címe: Varázslatos gyöngyfűzés, és a Praktika könyvek sorozatban jelent meg. Ott láttam meg ezt a díszgömbre készített gyöngyhálót. A régi piros üveggömbjein úgy is kopottak voltak már, így rögtön tudtam, nekem ilyet fűznöm kell. Bevallom megkínlódtam vele, de megérte!
Ez a flitteres gömb "a jeges" karácsonyfadísz-kollekcióba készült és úgy szórja szét a karácsonyfaizzók fehér fényét, mint egy diszkó gömb. A hobbiboltokban kapható styroport gömböt először átszúrtam saslikpálcával, a pálcát pedig egy tetővel rendelkező kavicsokkal megtöltött pohárba állítottam. Így könnyebb volt vele dolgozni. Univerzális ragasztóval a méterben kapható flittert csigavonalban kis ráfedéssel egyszerűen felragasztottam. Az akasztónak és a bojtnak vékony drótot szúrtam át a gömbön, és a drótra gyöngyöket fűztem.
Volt egy hosszú láncom barna közepű átlátszó gyöngyökből, meg egy karkötőm érme nagyságú barna lapos gyöngyökből és volt még egy barna tunikám, ami elég semmitmondó kinézetű volt. Ezen összetevőket varrótű segítségével hoztam össze. Ez lett a végeredménye.
Ennek a tunikának az ezüst díszítő elemeit egy kék cigánykendőről vagdostam le, amit az Örs vezér téren egy lomokat áruló bácsitól vett a párom kétszáz forintért. Nem kellett mást tennem, mint felvarrnom a gyöngyöket és érméket. Szerintem mutatós lett.
Mikor a párom szétszed valami "kütyüt", s meglátom ezt a sokféle színes alkatrészt, mindig az jut eszembe milyen divatos láncot, karkötőt, vagy fülbevalót lehetne belőlük összeforrasztani. Ezzel az asztalára sebtében kirakosgatott "lánccal" már majdnem sikerült meggyőznöm. Sajnos csak majdnem! Tetszett neki, le is fényképezte, majd elrakosgatta a sok színes mütyürt mondván, "ezek nem arra valók, maradj te csak a gyöngyöcskéidnél!".
A pulóver bordás kötése adta az ötletet, a napsugaras mintához.