Mackókészítés, javítás

Jelentem macibolond vagyok.
Nem hiszed? Járj utána, a macis oldalon, amit a párom szerkesztett.
Természetesen a fotómodellek mind-mind az én otthonom lakói, és a teljes igénye nélkül kerültek ki a honlapra. A legtöbb bundás a bolhapiacról kerül hozzám. Van amelyiknek elég egy forró fürdő, és máris gyönyörű, vannak azonban olyanok is, akik komoly "szépészeti beavatkozások" után nyerték el bájos külsejüket.

 

Ezt a Fahéjas Fülemon névre hallgató mackót, egy mackós könyv szabásminta alapján
készítettem. Készült egy ikertestvére is, őt az édesapámnak ajándékoztam a születésnapjára.
Ha erre a szépen felújított mackóra rákattintasz, akkor végigkövetheted felújításának minden részletét, a szétszedéstől az újbóli összerakásig.
A párom pizsamás ölében ücsörgő mackó, valójában egy igazi lustaság! A napjait általában hason fekve tölti a mellső drótozott mancsaival ügyesen támasztva a kobakját. Ő is bolhapiaci szerzemény. A kötelező forrófürdőt, szárítkozás követte a kályha tetején.
Első dolgom az orrocska fekete részének javítása volt, amit hímzőfonallal egyszerűen kivarrtam. A kopasz nózin a "szőrbeültetés" csak ezután következett. Egy dobozban mindenféle fonalmaradékot tárolok, innen választottam ki a színben legmegfelelőbbet, majd következett a subázás óriás merkelőtűvel. Erre azért volt szükség mert a sok vékony szálból sodort fonalat ebbe volt a legegyszerűbb befűzni. A subázás közben, a becsomózott hosszú bajuszt időről-időre visszanyírtam.
Ez a kismackó az Ázott nevet viseli. Nem véletlenül! A párom a munkahelyéről hazafele jövet szakadó esőben találta az utcán, egy szemeteszsák tetején ücsörögve. Megsajnálta és hazahozta. Forró vízben megfürdette, majd felülette a kályha tetejére száradni. Ilyen volt mikor először megláttam, nem csoda hát hogy azonnal a szívembe zártam, ezt a kopott pocakú macit. Mivel azonban tudom, hogy a szépet is lehet még szebbé tenni, gondoltam egyet, és a kopott talpacskáit, a mancsai és a fülecskéi belső részét mutatósabb textillel fedtem be. Már félkészen is látszott mennyivel csinosabb a kék mintás anyaggal.
A képen látható Gigi névre hallgató macinak azért kötöttem a szívecske mintás pulóvert, nehogy "megfázzon", mivel a bundája már teljesen kikopott. Vagy nem is volt neki?... Régebben amíg a fiam incifinci volt, neki kötögettem mindenfélét. Kertésznadrágot, kabátkát, vállon gombolódó pulóvert, és ki emlékszik, hogy még mi mindent... Épp egy norvégmintás pulóvert kötöttem gyermekem számára, mikor hirtelen megnőtt, szinte egyik hónapról a másikra, kinőve az elkészült pulcsit. Ekkor megfogadtam, hogy legközelebb csak akkor fogok neki másiknak, ha már a gyerek nem nő tovább. Addig pedig ha rám jön a kötögethetnék, készítek egy pulóvert valamelyik mackónak.
Megvan vagy hét éves ez az óriás mackó, és az ölében ülő nyuszi sem sokkal fiatalabb. Őket egy születésnap illetve egy húsvét alkalmából varrtam a nagyikámnak. Kisebb testvéreiket pedig a páromnak készítettem el szintén születésnapra illetve húsvétra.