Pólófestés

 

Gyerekes anyaként tudom, hogy a lurkók az egyszínű pólókat menetrendszerűen fordítva veszik fel. Én meg aztán találjam ki, a csemete éppen jön, vagy megy. Ennek vetettem véget azzal, hogy fiam kedvenceit a pólók elejére festettem, vagy rajzoltam textil festékkel, filccel.
Íme itt van fiam két újabb itthoni pólója,  aminek az elejére festettem. A gyerek kiválasztotta a neki tetsző mintákat, a feladat többi része pedig rám maradt. A macsekot szabóceruzával rajzoltam fel a pólóra, majd elkezdtem kifesteni. Nagy buzgóságom következménye az lett, hogy a cicát ott is feketére festettem, ahol nem kellett volna. A szép vitorláshoz sablont készítettem, ami három fázisból állt: vitorlák, hajótest, hullámok. A színek kikeverése után fázisonként, szivacsozással vittem fel a festéket, egy-egy óra száradási időközzel. Legutolsó mozzanatként textilfilccel megrajzoltam a körvonalakat, az árbocokat és a kötélzetet.
Rájöttem, hogy imádok pólót festeni! A gyereknek ugyan már nem kell segítség ahhoz, hogy meglelje az otthoni olcsó kínai pamutpólók elejét, de én ennek ellenére rendületlenül festem a mintákat. Így mindketten örömünket leljük benne. A gyerek azért, mert egyedi pólókat visel otthon, én pedig azért, mert kiélhetem "művészi" hajlamaimat. A nyelvöltős figura közismert, míg a biga-csiga saját rajz. 
A fiamnak (nekem is) annyira tetszik ez a vitorlás hajó, hogy ráfestettem egy olyan pólójára is amit a nagymamáéknál szokott hordani. A madárkák közül azt amelyik szemből látszik, egy falfirkán láttam meg s ahogy hazaértem lerajzoltam. Mivel azonban egyedül unatkozott volna ezen az enciánkék pólón, ezért festettem neki egy párt is, aki mindig felé fordulva figyel rá.