Üvegfestés

Ezen a mécses tartón próbáltam ki először az üvegfestést. Alapnak egy kehely formájú mustáros üveget használtam. Sablonnak a kontúrozáshoz apró préselt faleveleket rajzoltam körül, amiket azután kivágtam és a pohár belső falára celluxoztam. Az üvegfestéket ecsettel vittem fel, majd fogpiszkáló segítségével oszlattam szét. Első nekifutásra nem is olyan rossz...
Az üveg képkereten újból visszaköszönnek kedvenc őszi faleveleim. A kontúrok megrajzolása és száradása után kisfiammal közösen festettük ki, méghozzá két rétegben, hogy élénkebb színű legyen. Szerintem szép lett!
Ősrégi karácsonyi izzósorunk van, amihez pótizzót már nem lehet kapni, de a párom megoldotta ezt a problémát is. Bolhapiacon pár száz forintért vett egy csomó izzósort, amit a régi tulajdonosok pont azért dobtak ki, mert a soros izzóból ha egy kiég, lőttek az egésznek. Igen ám, de a többi izzó az működőképes! Pont jók pótlásnak. Egyedüli baj csak a színükkel szokott lenni, mert én például nem szeretem, ha egy izzó sötét színűre van festve. Ilyenkor forró mosószeres vízben leáztatom az eredeti festéket, majd száradás után nekem tetsző színűre festem üvegfestékkel.
Kisfiam kérésére festettem ezt a meleg színekben pompázó vizespoharat, amit száradás után kontúrfesték pettyekkel díszítettem. A teljes száradás után, előmelegített sütőben a festékes üvegen megadott idő alatt, és hőfokon kiégettem, majd hagytam a sütőben kihűlni.
Jó pár éve anyukám vette a Plusz diszkontban párezer forintért ezt a kettő az egyben állólámpát. Mennyezetvilágító és állítható olvasó lámpája van. Ezen felül kétféle műanyag búra garnitúrát mellékelt hozzá a gyártó. Egy kéket, és egy fehéret. A fehéret túl ridegnek találtam ezért üvegfestékkel festett sárga árnyalatos alapra pirosas bordós levelű a burát körbefonó vadszőlő indákat álmodtam rá. A levelek meleg színéhez jobban illett volna az aranyszín kontúr, de a kezem meg volt kötve, mivel a lámpatest ezüst színű, és az összhang számomra nagyon fontos.
Két újabb mécses tartó kelyhet festettem, amelyekről a mennyezetvilágító lámpám búráján tekeredő vadszőlő inda minta köszön vissza. Ezen kelyhekbe tett mécsesek pislákoló lángja mellett emlékezünk mindszentekkor elhunyt szeretteinkre.