Picture

Picture

Biatorbágyi Fúvós Kisparti

Biatorbágyi Fúvós Kisparti

A ”Biatorbágyi Fúvós Kisparti” együttes 2007-ben, egy jótékonysági rendezvény kedvéért alakult 9 biatorbágyi és sóskúti fiatal zenészből. Akkoriban az átlagéletkor 18 év alatt volt.

Rögvest az első fellépésükön két további meghívást kaptak, és lassan az új formáció a környék egyik keresett zenekara lett. Ezért döntöttek a további munka mellett. A vezető Pete Tamás lett.

Fiatal koruk ellenére mindnyájan sok tapasztalatot gyűjtöttek abban a több mint 15 különböző zenekarban, ahol megfordultak, így nem ismeretlenek a környék fúvószenét kedvelő közönsége számára.

Néhányan a zenekarból a zenét választották hivatásuknak, de többségében fiatal amatőr zenészek, akik szabadidejükben foglalkoznak a fúvószenével.

Szabadidejüket több éve több zenekarban és a civil életben is együtt töltik, így egy érzékeny és harmónikus csoportot alkotnak. Zenekaraikkal Európa szinte összes országában megfordultak nagy sikerrel.

A kezdetektől fogva folyamatosan fejlődnek, és megpróbálnak új színt vinni a fúvószenébe. Repertoárjuk folyamatosan cseh művekkel is bővül, amelyeket neves külföldi zenekaroktól ismerhetünk.

A munka mindig keményebb és így gyümölcsözőbb, amit a sok és sokféle fellépés és a színpadon bevethető hangszerek száma is mutat.

Többen új hangszert tanultak, így változatosan tudnak megszólalni.

Szoros kapcsolatot ápolnak sváb tánccsoportokkal, akikkel gyakran lépnek fel itthon, és külföldön egyaránt.

Az utóbbi 3 évben már több, mint 80 fellépésük volt Biatorbágyon és a környéken (ezek többek között felvonulások, zenei estek, fesztiválok, bálok, tánccsoportkísérések voltak), sőt 2007 nyarán a herbrechtingeni városi ünnepélyen is nagy sikerrel léptek fel. 2008-ban Bajorországban, Kirchheim-Heimstetten városában léptek fel. 2009-ben is gyakran voltak úton, februárban a híres backnang-i svábbálon léptek fel, majd júniusban ismét Németországba, Mannheimbe utaztak. Augusztusban pedig Belgiumban töltöttek emlékezetes napokat.

Elsőként léptek be magyarországi zenekarként a németországi „Freundeskreis Donauschwäbische Blasmusik” egyesületbe. A magyar Landesrat tagjai is három éve.

A zenészek a legtöbb segítséget zenetanáraiktól és példaképeiktől kapják. Ők Buzás Bálint és Kaszás Sándor, a környék fúvóséletének két elismert zenész-karmestere.

Bemutatkozás

Tagjaink

Fellépéseink

Letöltés

Elérhetőség

  

"Két dologból áll a zene megértése: érezni a keletkezőt és emlékezni a megtörténtre."