A felsővezeték csomag fejlesztése több mint három éves múltra tekint vissza. Kezdetben pályaépítés során meg kellett tapasztalnom, hogy szép eredmény eléréséhez minimum 3-4 fejlesztő csomagjával is együtt kell dolgozni, ahhoz hogy szép eredményt érjen el az ember a vasúti pálya villamosítása során. Kezdetben csak vezetékeket készítettem, majd amikor egyre jobban belebonyolódtam a történetbe, elkezdett bennem forogni a gondolat, hogy nem kellene itt megállni…

 2007. év végét írjuk, amikor elkészült az első pár elem, és elkezdtem a pályámra beépíteni. Minél több képet nézegettem, annál jobban bennem volt a törekvés arra, hogyha már elkészítem a modelleket, innentől kezdve a saját magam irányítása alatt vagyok, és olyannak készítem el a rendszert, amilyennek látni szeretném.

Eleinte csak egy pár részletre mentem rá, de az objektumok rendszerezése során rá kellett jönnöm, hogy nem a megfelelő úton haladok, és az én rendszerem is csak egy lenne a sok közül, amely egy témát iletően profi, de mást illetően viszont hiányos lenne.

A rendszer csak akkor lenne jó, ha teljes körűen le lenne gyártva benne minden elem, és minden esetben legyen az ember kezében egy olyan objektum, amellyel kompromisszum-mentesen és szépen lehet dolgozni. Ekkortájt adta ki újra KlausM a (régi) rendszerét, amely hosszú ideig tiltólistán volt, mivel nem engedélyezte az objektumait felhasználni, illetve azokkal pályát publikálni.

 A rendszer legyártása így ennek megfelelően elkezdődött, amelyet a mai napon minden lelkes pályaépítő is elérhet, használhatja.

 A rendszer - tekintettel arra, hogy a prototipikus építkezés pártján vagyok - többezer elemből áll.

A rendszer felépítése - tekintettel a kezdő villamosítókra - moduláris, így saját magad tudod meghatározni, hogy mekkora terjedelmű és részletességű kivitelezést szeretnél végrehajtani. Mindenféleképpen javasoljuk, hogy kezdetben az alapcsomaggal ismerkedj, és amikor már úgy érzed, hogy sikerült elsajátítani a rendszert, úgy bővítsd a rendszeredet a többi modellel a megfelelő részletgazdagság eléréséhez.

Támogatott verziók:

 A csomag elkészítése során számos szakirodalom lett végiglapozva a témával kapcsolatosan, azonban szeretnék köszönetet mondani az alábbi embereknek a segítségükért:

BigTom
Pinyóka
MZsolti
Cynosure
Zolinymusz
Mamahe
Sura
Guriga
Vendel
Zemplén IC

 

Külön köszönet BigTom-nak, aki nélkül a csomag nem született volna meg.
Ugyancsak külön köszönöm Zolinymusznak a sok-sok vasúttechnika tanácsot, amely úgyszintén csak szebbé/jobbá tette a csomagot.

 

Krisz/bekaember, BigTom