Kulcsszavak alkalmazása és használata:

Kulcsszavak és névrészletek beírásával lehet gyorsan és könnyen keresgélni a modellek között. Fontos megjegyezni, hogy a kulcsszónak is elég csak részletét beírni azt is elfogadja a program.
Ha több fület nyitunk le akkor több kulcsszót és nevet is kereshetünk egyszerre.

Minden PTS modell alap kulcsszava a "PTS-" résszel kezdődik. Ezt beírva az összes PTS modell meg fog jelenni. Az összes modell ami színnel is meg van különböztetve a kulcsszavakban is fellelhető. pl: PTS-new; PTS-used; PTS-uj;PTS-haszn stb. a KUID listában részletesen is ott vannak.

  

Nézzünk pár példát:

A 75 méteres vezetékekre van szükségem:

  

Ezzel a kulcsszóval az összes 75 méteres vezeték látszik csak. Mivel így is még elég sok a modell tovább szűkíthetem, ha megadom a szükséges vezeték nevének betűjét. Pl ha nekem csak a normál vezetékekre van szükségem akkor beírom, hogy "nn". Így el is tűntek az Y vezetékek a választékból.

 

 Ha még tovább akarom szűkíteni a listát akkor további névrészletet adhatok meg. Pl ha csak a BT-s madzagok kellenek akkor beírom hogy "bt" és máris csak azok a drótok lesznek elérhetőek.

  

Így pillanatok alatt el lehet érni azt a modellt amire éppen szükségünk van. De ha még ezt is soknak találjuk, akkor további névrészletet megadva tovább szűkíthető a lista. Pl ha beírok még egy "C"-t, akkor csak a C-s vezetékek lesznek láthatóak.

Úgy gondolom, hogy egy 20-50 elemből álló listából is már könnyedén megtalálható amit keresünk.

Nézzünk egy másik példát:

T10-es oszlopra van szükségem azon belül is az újakra.
Ezt kétféleképpen is elérhetem. Vagy két kulcsszót alkalmazva, vagy kulcsszót és nevet alkalmazva (new)

 

Rögtön rövidebb lett a lista. Ha nevet írok be pl a használt (used) oszlopokra akkor az is tökéletesen megfelel.

 

Ha tovább akarom szűkíteni pl a BT-s oszlopokra akkor csak a "bt" -t még beírom hozzá ás máris csak az a pár oszlop látszik.

 

 

Továbbá:

Keresztgerenda  - szürke -  L oszlop:

 

Fele kulcsszó, fele név és máris megvannak a kívánt elemek.

Következő eset:

Kiváló példa a kulcsszó részlet keresésre. Kulcsszóval leszűrtem a 2t-s oszlopokat és kulcsszó részlettel a T10-eseket. Továbbá azon belül még az 5 méteresekre. Azonnal csak 4 modell érhető el.

 

 

Nézzünk egy keresztmező elemet:

A keresztmező kis rendszert a "PTS-KMPS" kulcsszóval lehet elérni. Ez így is több száz elem. De; miközben szükségem van egy elemre amit a sablonról leolvasok, akkor tovább szűrhetem annak beírásával. Jelen esetben pl minden elemre szűrök ami 2A-ból indul ki. Így tizedére csökkent az elemszán.

 

 

 Ezen trükkök használatával gyorsan és egyszerűen tudunk egy-egy elemet megtalálni.

Természetesen, ha tudjuk egy objektum nevének részletét azt is beírhatjuk; még gyorsabb a keresés, mint a kulcsszavakkal.