Borsod Megyei Veterán Jármű Klub Egyesület

Rólunk

Egyesületünk 2001-ben, 16 fő alapító tag részvételével alakult. A tagok legtöbbje Borsod megyei.
Az egyesület célja, hogy jól szervezett körülmények között mutathassuk be járműveiket. A nagyközönség számára felkeltsük a veterán járművek iránti érdeklődést. Minden rendelkezésünkre álló eszközzel segíteni akarjuk a kultúrált közlekedésre nevelést, a közlekedésbiztonság javítását.
Veterán autós-motoros túrák, szakmai tapasztalatcserék és művelődésre alkalmat adó programokat szervezünk.
Korai fő céljaink között szerepelt a magyar jármű ipartörténet relikviáit (magyar gyártású motorkerékpárokat) felkutatni, fellelni, megvásárolni, felújítani, majd bemutatni különböző rendezvényeken és kiállításokon.
Ki kell alakítanunk a magyar veterán autós-motoros mozgalom nemzetközi kapcsolatait. Az egyesületünk a Magyar-Veteránautós és Motoros Szövetség tagjai sorába kérte a felvételét. A szövetség a nemzetközi veteránjármű szövetség FIVA tagja.
Az egyesületünk járműparkjának összetétele (alakuláskor) az alábbi:
1 db tehergépkocsi, 6 db személygépkocsi, és mintegy 36 db motorkerékpár
Az egyesület tagjai saját erőből, nem csekély anyagi ráfordítással bővítik folyamatosan a járműparkot.
Mára már tagjaink járművei főként motorkerékpárokból és személyautókból állnak, melyek elsősorban keleti- és nyugat-európai, a rendszerváltás előtti időkből származnak.
2010-es adat szerint, 33 egyesületi tagunk járműveinek száma meghaladja a 130 db-ot. Tagjainkat a technika szeretete, a nemzeti érzés, a felújításkor tapasztalt nehézségek, örömök, a kiállítási büszkeség és közösen töltött idő erősen összekovácsolják.

MENU
Vezetőség

Meghívó

Tagok

Rendezvények

Képek