Friss Hírek
 
A tököli gyorsulási verseny képei a galériában megtalálhatóak vagy klikk ide.
 
Az autó gépkönyvet kapott
Képek itt.
2007.03.04
 

A Tököli gyorsulási versenyt kategória első helyen végeztük.Képek hamarosan.
2007.02.25

 
Február 24.-én mi is ott leszünk Tökölön a BMW talin.Mindenkit várunk!
2007.02.15
 
Rallye2 Gépkönyvezésre készülünk
2007.02.15
 
Új fékek kerültek az autóra képek itt 2007.02.15
 
Új cooler a fronton képek itt 20007.02.15
 
M10 Turbó készül képek itt
2007.02.15
 
 
 
 
 
Főmenü
 
   

BMW 325ix Turbó

P2000 riportja:

Mi alapján választottatok márkát? Miért pont BMW?
Az alapkritérium az összkerék hajtás, és a magas teljesítmény volt. Természetesen a megfizethetőség, az alkatrész utánpótlás, és a tartósság is fontos tényező volt. Kis utánérdeklődés után azt az infót kaptuk, hogy ez a modell stabilan megbízható, jól tuningolható, egyszerű a spéci alkatrészek beszerzése, és elérhető áron megvásárolható, azért választottuk ezt.

Pontosan hol  és melyik kategoriában szeretnétek majd babérokra törni?
A cél Rallye2 F-csoport, de csak akkor, ha a támogatóinkat  jövőre is magunk mellett tudhatjuk. Azt gondolom, hogy az autót idén Sprint versenyeken teszteljük, és állítjuk be, és ha megbízhatóan üzemel, jövőre semmi akadálya a sikeres versenyzésnek.

Kisvaszaron tettétek meg az első versenykilométereket. Mik voltak az elsö benyomások az autóról?
Képzelheted, hogy 10 hónap várakozás után, mit éreztem a rajtban sisakkal a fejemen. Az első kisvaszari gyorsaságit nagyon spórolósra vettük, Norbi is itt debütált navigátor szerepben, én pedig olyan autó volánjánál ültem aminek a viselkedéséről semmit sem tudtam.
Az autót meglepően könnyű vezetni a 4 kerék hajtás csendben végzi a dolgát a kis teljesítményű utcai motor miatti orrtologatása, kis balfékkel kontrolálható. A hátsó futómű túl lágyra sikerült, ezért a döcögős részeken nagyokat lengett a karosszéria (ennek a korrekcióját már elvégeztük). Az első-hátsó fékarány beállítása sem lett tökéletes, valószínű, hogy ezért törött el a második gyorsaságin az első diferenciálmű.
Szóval vérbeli teszt volt. Tönkre ment minden, aminek tönkre kellett. A javításokat elvégeztük, reméljük most már sokáig jó lesz!

Milyen elvárásaitok vannak az autóval szemben? Mik a célkitüzéseitek?
- Az autóval szembeni kritériumok a következőek, rendszeres karbantartás mellett, megbízhatóan működjön 250-280 LE teljesítménnyel.  Ha évente egy motor tönkremegy, az belefér. De ugyanez igaz, egy pár féltengelyre, vagy difire is.
A célok, pedig a következők: elmúltam 33 éves, azért járok versenyre, mert mindenem a rally. Szeretnék minden verseny előtt keveset aludni az izgalomtól, és fülig érő vigyorral a képemen hazamenni bármi is az eredmény.
Navigátorommal Michel Norbival úgy futottunk neki a dolognak, hogy amíg mindketten ezt így gondoljuk, addig együtt versenyzünk.

Végül kinek mondanátok köszönetet az autó megépítésében?
- Elsősorban az Autósziget Kft-nek és Michel Norcinak szeretnék köszönetet mondani az autó építéséért, az M-forg Kft-nek a gépmunkáért és anyagi segítségért, Gabennek és Pityunak a fényezésért és esztergályos munkáért (volt bőven: kis stift, távtartó, alátét…….), a BMW racing club Soltvadkert-nek, akiktõl rengeteg szakmai segítséget kaptunk, Balunak és Rolandnak hogy a VEMS motorvezérlőt beépítették és mindenkinek akiket nem tudok felsorolni, de segítettek , hogy üzemeljen a gép.

Linkek
  Baksaracing
Rallyzone
Galadriel
Pecsi Autosport
Lepold Video
Duen
Mike99
BMW Power
Mario's Pizza
l
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      Copyright © 2006 PWRacing. By Joco.