Hírarchívum - 2009/2010  

:: Gólgazdag hétvége ::

Igencsak gólgazdagra sikerült a bajnokság "utolsó előtti" fordulója, a hat mérkőzésen 33 találat született. A Tevel és a Kölesd kiütéses sikert aratott, de a többi pályán is potyogtak a gólok. A Majos szedresi győzelmével beszállt a harmadik helyért folytatott harcba, ha esetleg a sárközi rangadó döntetlent hoz, és a Majos legyőzi a Kölesdet, akkor a bronzérem is a Völgységbe kerülhet.

A 26. forduló bepótolt mérkőzései:
Tevel - Tolna 7:0, Cikó - Bölcske 0:2, Szedres - Majos 2:5, Dunaföldvár - Őcsény 1:0, Dunakömlőd - Bátaszék 2:4, Simontornya - Kölesd 1:9

- 2010. 06. 13. -
 

:: Ez lesz a hétvégén ::

Erre a hétvégére volt betervezve a bajnokság harmincadik, egyben utolsó fordulója, azonban a természet közbeszólt. A 26. fordulóból mindössze két mérkőzést sikerült lejátszania a csapatoknak (Decs-Tamási 2:2, BVLC-Kakasd 4:0), a többi találkozót pedig ezen a hétvégén pótolják. A hátralévő majd' két forduló két fontos dologról hivatott dönteni, az egyik a bronzérem sorsa, a másik pedig a gólkirályi cím. A harmadik helyért sárközi versenyfutás alakult ki, és mivel a Decsnek nem kell mérkőzést pótolnia, az Őcsény pontelőnyt harcolhat ki magának a hullámzó teljesítményt nyújtó Dunaföldvár otthonában. A gólkirályi címért hárman küzdenek, a 29 gólos Böde István (Dunaföldvár) vezeti a rangsort, Őt a 26 gólos Hegedűs Attila (Őcsény) és a 25 találatig jutó Csende Roland követik. Az első két játékos egymás ellen bizonyíthat, míg Csende Rolandnak nincs módja növelni góljainak számát.

A 26. forduló hátralévő programja:
Tevel - Tolna, Cikó - Bölcske, Szedres - Majos, Dunaföldvár - Őcsény, Dunakömlőd - Bátaszék, Simontornya - Kölesd
Az összes találkozót vasárnap 17 órakor rendezik.

- 2010. 06. 12. -
 

:: Magyar Kupa: főtábla! ::

Csapatunk országos főtáblára jutott a Magyar Kupában, miután két gólos győzelmet arattunk Börzsönyben. Azonban játékunk hagyott "némi" kívánni valót maga után, az egész kilencven percet leginkább a pontatlanságunk jellemezte. Az első játékrészben Farkas révén vezetést szereztek a hazaiak,  amit gyorsan meg is fordítottak, Hirth Károly és Rétfalvi Tamás is saját kapujába talált, majd Varga Ákos értékesített egy száz százalékos ziccert. A második 45 perc döntetlenre végződött, börzsönyi részről Ettig László volt eredményes egy korszerű támadás után, míg csapatunkból Fülöp András vette be Ladányi Roland kapuját.
Így maradt az első félidőben kialakult kétgólos differencia, ennek köszönhetően ősszel az országos főtáblán is bizonyíthat csapatunk.

Bonyhád-Börzsöny SE - Bonyhád VLC 2:4 (1:3)
Bonyhád-Börzsöny, 70 néző, Jv.: Mihálovics L.

Bonyhád: Kovács T. - Dobra, Hosnyánszki Zs., Takács (Máté N.), Krausz - Varga, Máté R., Hosnyánszki T., Fülöp (Hegedűs) - Csende R. (Czinkon), Sebestyén
Megbízott edző: Hosnyánszki Zsolt

Gól: Farkas, Ettig, illetve Rétfalvi (öngól), Hirth (öngól), Varga, Fülöp

- 2010. 06. 09. -
 

:: Egy lépés a főtábla ::

Csapatunk a holnapi napon Bonyhád-Börzsönyben vendégeskedik, az összecsapás tétje pedig a Magyar Kupa országos főtáblája. Egyesületünk igazi kupa-specialistának mondható, az elmúlt években a Kispest Honvéd, a Haladás, a Zalaegerszeg, a Sopron és a Dunaújváros is a Völgységbe látogatott, hogy az előzőekhez hasonló remek csapatokat fogadhassunk az ősszel, létfontosságú a börzsönyi siker. Még nem dőlt el pontosan, hogy Hosnyánszki Zsolt kire számíthat holnap, könnyen megeshet, hogy több ifjúsági játékos is helyet kaphat a keretben.
A vendéglátó egyesület győzelemmel készült az összecsapásra, vasárnap az aranyért hajtó Mórágyot győzték le 3:2 arányban, így a tabella 7. helyére léptek előre. Érdekesség, hogy Stumpf József csapata mindössze négy vereséget szenvedett a szezon során (egyedül a Németkér kapott ki kevesebbszer), mégis csak a tabella középmezőnyében foglalnak helyet. Ettig Lászlóék kupaszereplése igen kalandosnak nevezhető, mivel a Bátaszéktől kikaptak, de mégis Ők jutottak tovább Dragan Crnmarkovics jogosulatlan pályára lépése miatt. A negyedik fordulóig játszottak még a Kisdoroggal (3:0), a Bátával (4:3) és az Őcsénnyel, utóbbi csapatot nagy meglepetésre 2:1 arányban győzték le. A börzsönyi alakulat legveszélyesebb játékosa Rétfalvi Tamás, Ő 11 gólos az idei bajnokságban (a kupában két gólt szerzett),Őt Ettig László követi 5 találattal.
A városi rangadót Mihálovics Lajos vezeti majd, Petrovics István és Varga Gábor segítik majd Őt.

- 2010. 06. 08. -
 

:: Újabb rangadót nyertünk ::

Az elmúlt időszak esőzéseinek köszönhetően mély, helyenként tócsákkal tarkított pálya fogadta a csapatokat a cikói rangadón. A hazai csapat tartalékos összeállítása ellenére is támadólag lépett fel, ez az első fél órában két komolyabb helyzetet eredményezett, azonban Kovács László végig résen volt. A mi játékosaink is többször felfordulást okoztak Görföl kapuja előtt, ennek eredménye azonban csak a félidő közepén lett meg, ekkor Czinkon Szabolcs tekert tanárian egy szabadrúgást a kapu jobb oldalába. Nem sokkal később ismét Ő volt eredményes, Csende Roland beadását csúsztatta a hazai portás fölött a kapuba. A félidő lefújása előtt nem sokkal még Jaksa Péter is eredményes volt, ekkor eldőlni látszott a mérkőzés, azonban Illés Zsolt egyéni szólója után szépítettek a hazaiak, így két gól különbséggel térhettek pihenőre a csapatok. A második játékrész elején még megnyomták a hazaiak, azonban egy ügyes kontratámadás után Csende Roland lépett ki Sebestyén Norbert remek passza után, és gurított a kapu bal alsó sarkába. Negyedik gólunk után a csere nélkül felálló, 60 percig robotoló hazaiakon kimutatkoztak a fáradtság jelei, így többször is komoly veszélyt jelentettünk kapujukra. Ennek eredménye egy újabb BVLC találat lett,egy jobb oldali beadás után Csende Roland fejelt Görföl kapujába.
Csapatunk néhol tetszetős játékkal, végig nagy elánnal küzdve teljesen megérdemelten győzött még ilyen arányban is a szomszédvári csapat ellen.

Cikó SE - Bonyhád VLC 1:5 (1:3)
Cikó, 250 néző, Jv.: Nagy I.

Cikó: Görföl - László A., Rókus, Halák, Papp G. - Forrai, Illés Z., Tálas, Diriczi - Illés Zs., Kovács K.
Edző: Komáromi Tibor

Bonyhád: Kovács L. - Takács (Dávid), Jaksa P., Máté N., Krausz - Varga (Dobra), Hosnyánszki T., Czinkon (Máté R.), Fekete - Csende R. (Fülöp), Sebestyén
Megbízott edző: Hosnyánszki Zsolt

Gól: Illés Zs., illetve Czinkon 2, Csende R. 2., Jaksa P.

További eredmények:
Tolna - Simontornya 12:0, Tevel - Dunaföldvár 1:5, Kölesd - Szedres 3:1, Bátaszék - Majos 2:4, Kakasd - Decs 3:2, Őcsény - Dunakömlőd 8:1
A Bölcske - Tamási összecsapás elmaradt.

- 2010. 06. 06. -
 

:: Utoljára idegenben ::

A 2009/2010-es bajnokság utolsó idegenbeli mérkőzését játssza csapatunk vasárnap, a hetedik helyezett Cikó SE együtteséhez látogatunk. Komáromi Tibor csapata igen kellemetlen vendéglátónak számít, a szezonbeli 13 hazai mérkőzéséből mindössze egyszer hagyta el vesztesen a pályát. Az idei évben 87%-os teljesítményt nyújtanak Szlamáék hazai pályán, a Szedrest 5:1, a Tamásit 4:1, a Kölesdet 5:1, az Őcsényt pedig 4:2 arányban győzték le, egyedül a Tevel tudott szerdán pontot rabolni a Cikótól (3:3), viszont akkor Majoson csaptak össze a felek. Az őszi Bonyhád-Cikó rangadó 1:0-ás győzelmünket hozta, Máté Róbert rúgta a mindent eldöntő találatot. Azon a mérkőzésen Czékmány Tamás és Czékmány Bálint is a kiállítás sorsára jutott, utóbbi a vasárnapi összecsapást is kihagyja, mivel szerdán begyűjtötte ötödik sárgáját. Rajta kívül Csabai Ferenc is csak a lelátóról nézheti a mérkőzést, Őt egy héttel ezelőtt Dunaföldváron állították ki, és kapott két meccses eltiltást. Az imént említett Czékmány Bálint a cikói házi góllövőlista vezetője 17 góllal, Őt Illés Zoltán követi 12, míg Illés Zsolt 11 találattal.
Csapatunkból eltiltás miatt nem lesz hiányzó, viszont Hegedűs László nagy valószínűséggel kihagyja a találkozót.
A találkozót baranyai bíró-hármas irányítja majd, név szerint Kasza Zoltán - Bawiec Árpád és Csalódi Péter.

- 2010. 06. 05. -
 

:: Ismét a víz az úr ::

Legalábbis Tolna megye több pályáján, Börzsönyben viszont nem. Ennek ellenére a Versenybizottság lefújta az összes szerdára kiírt Magyar Kupa mérkőzést, a szintén holnap megrendezésre kerülő Cikó-Tevel bajnoki összecsapásról (amit elvileg Majoson rendeznek) a játékvezető dönt a helyszínen.  A börzsönyi MK mérkőzés június 9-én vagy 10-én kerülhet megrendezésre.
A nagy mennyiségű esőnek köszönhetően a vasárnapi Cikó-BVLC találkozó sem valószínű, hogy az eredeti helyszínen lesz megrendezve, erről a későbbiekben természetesen beszámolunk.

- 2010. 06. 01. -
 

:: U17: egy ezüst, egy bronz ::

Az U17-es csapatunk számára is befejeződött a bajnokság, Takács Norbert csapata két éremmel abszolválta a 2009/2010-es szezont. A két részre osztott megyebajnokság déli csoportjában második helyen végzett csapatunk a Bátaszék SE fiataljai mögött. A sors furcsa fintora, hogy U17-es csapatunk a tavasszal 6:0 arányban diadalmaskodott Bátaszéken, mégis a kék-fehérek játszhatták a szombaton megrendezett döntőt. A Zombán megrendezett két mérkőzésen csapatunk ellenfele a harmadik helyért az északi csoport másodikja, a Simontornya 'TC 22 volt. A félidei 3:1-es állás után 6:3-as győzelmet arattak Takács Norbert játékosai. A döntőben a Tamási csapata 1:1-es döntetlen után büntetőkkel gyűrte le a Bátaszéket.

 Az ezüst és bronzérmes csapat:

A képre kattintva az eredeti méretében tekinthető meg!

- 2010. 05. 31. -
 

:: Tartalékosan is sima győzelem ::

Sajnos ismét nem tudtuk pályánkon fogadni soros ellenfelünket, a Tolna elleni mérkőzésünket Majoson kellett lejátszanunk. A találkozó azonban jól kezdődött számunkra, az 5. percben már vezettünk, Fülöp András labdájával Csende Roland lépett ki a védők közül, majd a kapujából kilépő Kiss Gergely fölött a kapuba emelt. Az első 45 perc vége előtt kettőre növeltük előnyünket, Fekete Krisztián beadása után Fülöp fejelt a vendégek kapujába. A két gólon kívül még számtalan helyzetet dolgoztunk ki, azonban a befejezésbe mindvégig hiba csúszott. A második félidőre jobban összekapta magát csapatunk helyzetkihasználás terén, ebben a játékrészben további négy góllal toldottuk meg az első félidei kettőt. Csende Roland még kettőt szerzett, így 23 góljával 3 találatra van a góllövőlistát vezető Böde Istvántól. Rajta kívül még Fülöp András volt újra eredményes, egy szépségdíjas találat írható még neve mellé, valamint Dávid Roland szerezte meg idei első találatát.
Egy sportszerű mérkőzésen sima győzelmet arattunk a lelkes, de gyenge napot kifogó Tolna ellen.

Bonyhád VLC - Tolnai VFC 6:0 (2:0)
Majos, 170 néző, Jv.: Knap Z.

Bonyhád: Kovács L. (Kovács T.) - Takács, Máté N., Jaksa P. (Hosnyánszki Zs.), Krausz (Máté R.) - Dávid, Varga, Hosnyánszki T., Fekete - Csende R., Fülöp
Megbízott edző: Hosnyánszki Zsolt

Tolna: Kiss G. - Ágoston, Pesti D., Fazekas, Tarjáni (Dudoma) - Schäffer, Asztalos, Szegleti, Stadler - Pesti V., Izsák (Varga M.)
Játékos-edző: Izsák Géza

Gól: Csende R. 3, Fülöp 2, Dávid

További eredmények:
Decs - Kölesd 2:0, Tevel - Bölcske 0:2, Simontornya - Őcsény 0:11, Dunakömlőd - Kakasd 3:1, Majos - Tamási 7:0, Dunaföldvár - Cikó 5:5, Szedres - Bátaszék 0:6

- 2010. 05. 29. -
 

:: Újra albérletben ::

Sajnos a Bölcske meccs után ismét albérletbe kényszerül csapatunk, azonban a Tolnát nem Börzsönyben, hanem a majosi sportpályán fogadja csapatunk öt órakor (az ifjúsági mérkőzés 15:00-kor kezdődik).
Szombati ellenfelünk, a Tolnai VFC az elmúlt időszakban két nagy bravúrt is végrehajtott, a jó erőkből álló Cikót 4:2-re, míg a Dunaföldvárt 3:2-re győztél le a sárga-kékek. Azonban idegenben nem megy túl jól Izsák Géza csapatának idén, Őcsényben 3:0-ra, Kölesden 3:1-re, Tamásiban 4:0-ra, Szedresen 6:2-re, Decsen pedig 1:0-ra kaptak ki. Vendégként 7 pontot szereztek a tolnaiak a 2009/2010-es kiírásban, Simontornyán (2:0) és Dunakömlődön (3:0) győzelmet arattak, Dunaföldváron pedig ikszeltek (1:1). A két csapat őszi találkozóján kínkeserves győzelemre futotta csak részünkről, Máté Róbert 11-es góljával tudtuk csak legyőzni a Tolnát. Szombati vendégünk legeredményesebb játékos az egyben vezetőedző Izsák Géza, Ő idén 8 gólt jegyez, Őt Szegfű Attila követi 5 találattal a házi ranglistán. A tolnai mester munkáját eltiltás nem nehezít.
Csapatunkból Dobra Benjamin fog hiányozni, miután a Bölcske ellen megkapta ötödik sárgáját, rajta kívül Hegedűs László játéka kérdéses, míg Sebestyén Norbert külföldön tartózkodik.
A találkozót Knap Zoltán Richárd vezeti majd, Illés Tamás és Száraz Ferenc lesz a két segítője.

- 2010. 05. 28. -
 

:: Az első érem megvan... ::

...amit a legfiatalabb korosztály, az U14-es gárda hozott a Völgység fővárosába. Szabó Dénes csapata jobb gólkülönbségének köszönhetően végzett a tabella első helyén a 10 csapatos bajnokságban. Már a bajnokság véghajrájában körvonalazódott, hogy nagy valószínűséggel a gólkülönbség rangsorolja majd az első helyért küzdő csapatokat, egyesületünk fiataljai +160-as (166-6), míg a rivális Tamási Focisuli UFC játékosai +80-as (94-14) gólkülönbséggel zárták a szezont. A góllövő listán is bonyhádi játékos volt a legeredményesebb, név szerint Jakab Renátó, Ő 52 találatot szerzett az idén, de a második és harmadik hellyel is BVLC játékos büszkélkedhet, a 43 gólos Győrfi József és a 32-szer eredményes Szeiler Andor is remek szezont tudhat maga mögött.
A legfiatalabbakhoz hasonlóan még az U17-es gárda is versenybe szállhat az aranyéremért, már ha a rájátszásban keresztbejátszás lesz, míg az U19-es gárda az első helyről várhatja a hátralévő három fordulót.

Az bajnokcsapat tagjai:
Szabó Szilárd, Ambrus Bence, Török Bálint, Szász Dávid, Győrfi József, Buzás Márk, Tolnai Gábor, Brandt Dominik, Genczler Kornél, Győrfi Patrik, Dallos István, Szeiler Andor, Gergely Dávid, Kriezl Bálint, Hitter Krisztián, Jakab Renátó, Sebestyén Tibor, Guzorán Levente
Edző: Szabó Dénes

- 2010. 05. 26. -
 

:: A csapatmunka diadala! ::

Remek futballidőben, jól előkészített pályán, viszont egy méretes zakó után várhatta csapatunk a Bölcske elleni rangadót. Pozitívumként említhető, hogy Máté Norbert ismét játékra jelentkezett, viszont Hosnyánszki Zsolt játékos-edző és Hegedűs László hiánya gondot okozhatott volna. Azonban a csapat nélkülük is sikerrel vette a hétfői akadályt, küzdeni tudásból jelesre vizsgázva tartottuk itthon a három pontot. Az első (és a második) játékrészben is leginkább a küzdelem dominált, csak ritkán forogtak veszélyben a kapuk. Részünkről Csende Roland vétette észre magát egy kapufával, míg a bölcskei gárda kétszer tesztelte igazán Kovács Lászlót, azonban Ő két parádés védéssel védte meg kapuját. A második félidő első harmadában azonban vezetéshez jutott csapatunk, egy bal oldali beadást Czinkon Szabolcs csúsztatott meg, a fejes Sebestyén Norbert elé került, aki öt méterről a vendégek kapujába bombázott. A hátralevő időben a vendégek vették át a játék irányítását, azonban kidolgozott helyzetig nem jutottak el, csak néhány kapu előtti kavarodás jelentett némi veszélyt kapunkra. Mi kontrákra rendezkedtünk be, azonban ezek sem jelentettek túl nagy veszélyt Müller hálójára, így több gól már nem esett a Börzsönyben megrendezett rangadón.

Bonyhád VLC - Bölcskei SE 1:0 (0:0)
Bonyhád-Börzsöny, 300 néző, Jv.: Ferencz N.

Bonyhád: Kovács L. - Takács, Jaksa P., Máté N., Krausz - Dobra (Dávid), Czinkon, Máté R., Fekete (Varga) - Csende R. (Hosnyánszki T.), Sebestyén (Fülöp)
Megbízott edző: Hosnyánszki Zsolt

Bölcske: Müller R. - Szauer  G., Fenyősi, Besenczi Z. - Besenczi I., Farsang, Mészáros (Sipos), Rácz, Berényi P. - Balogh L. (Süvöltős), Lacza Zs. (Szili I.)
Játékos-edző: Farsang János

Gól: Sebestyén

További eredmények:
Decs - Cikó 1:0, Majos - Őcsény 1:1, Dunakömlőd - Tevel 0:4, Bátaszék - Kölesd 2:1, Tamási - Kakasd 2:1, Szedres - Tolna 6:2
Korábban játszották: Simontornya - Dunaföldvár 2:2

- 2010. 05. 24. -
 

:: Börzsönyben játsszuk a rangadót! ::

Mivel a bonyhádi sportpálya alkalmatlan a Bölcske elleni mérkőzés megrendezésére, ezért csapatunk "idegenben" kényszerül lejátszani a rangadót. Szóba került a nagymányoki létesítmény is, azonban ott sem jobb a helyzet, az egyik térfélen még víz borítja a pályát. Így egyetlen alternatívaként maradt a Bonyhád-börzsönyi létesítmény, ahol jó talajú pálya fogadja majd a csapatokat.
Csapatunkkal kapcsolatos hír még, hogy a tegnapi mérkőzés után Boros Attila és egyesületünk útjai közös megegyezéssel elváltak, a hátralevő 4 bajnoki és egy Magyar Kupa mérkőzésen Hosnyánszki Zsolt irányítja majd a csapatot.

- 2010. 05. 23. -
 

:: Méretes zakó ::

A legelvakultabb őcsényi szurkolók sem remélték, hogy csapatuk ilyen játékkal és ilyen arányú győzelemmel örvendezteti meg Őket az ellenünk lejátszott mérkőzésen. Rögtön a mérkőzés elején Babanics Szilárd hatalmas szabadrúgás góljával jutottak vezetéshez a hazaiak. Részünkről egy Dobra kapufával és egy Csende les(?)góllal vétettük észre magunkat az első 45 percben. Azonban a félidőt jelző sípszó előtt kettőre növelte a hazai csapat előnyét. A második félidőben Kniesz Mátyás alakulata teljesen szétzilálta gárdánkat, kedvükre alakíthatták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket. Ez újabb négy gólt eredményezett, részünkről pedig Csende Roland tudta némileg kozmetikázni az eredményt egy 11-es góllal.
A vendéglátó gárda remek játékának köszönhetően ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Őcsény SK - Bonyhád VLC 6:1 (2:0)
Őcsény, 150 néző, Jv.: Szincsák L.

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Jaksa P., Takács, Krausz (Hosnyánszki T.) - Sebestyén, Hosnyánszki Zs. (Varga), Hegedűs (Máté R.), Dobra (Fülöp) - Czinkon, Csende R.
Edző: Boros Attila

Gól: Babanics Sz. 2, Babanics N., Jaksa G., Hegedűs A., Kadosa, illetve Csende R. (11-esből)

További eredmények:
Kölesd - Dunakömlőd 2:1, Bölcske - Majos 4:0, Tolna - Dunaföldvár 3:2, Tamási - Szedres 3:0, Bátaszék - Decs 4:2
A Cikó - Tevel és a Kakasd - Simontornya összecsapások elmaradtak.

- 2010. 05. 22. -
 

:: Rangadó Őcsényben ::

Szombaton a bajnoki tabella negyedik helyén tanyázó Őcsény SK-hoz látogat csapatunk. Kniesz Mátyás csapata felett az ősszel 2:1 arányú győzelmet arattunk. Góljainkat Sebestyén Norbert és Jaksa Péter szerezték, a zöld-fehérek részéről Babanics Szilárd volt eredményes. A sárközi alakulat jól szerepel hazai pályán a tavasszal, a Szedres (4:3), a Tamási (6:0), a Kölesd (4:2) és a Tolna (3:0) legyőzésével 12 pontot szereztek vendéglátóként az idén, viszont a Bölcske (0:2) és a Tevel (2:4) győzelemmel távozott Őcsényből. Az Őcsény leggólerősebb játékosa Hegedűs Attila 15 találatig jutott eddig, az ellenünk is eredményes Babanics Szilárd 14 gólos ebben a bajnokságban. Kniesz Mátyás vezetőedzőnek eltiltottja nem lesz szombaton.
Csapatunknak eltiltottja nincs, különösebb sérülés sem nehezíti Boros Attila dolgát, így teljes kerettel utazhatunk Őcsénybe.
A szombati összecsapást Szincsák László dirigálja majd, Juhász Csaba és Fülöp Arnold lesz a két asszisztense.

- 2010. 05. 23. -
 

:: Információáradat ::

- A Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség elkészítette a Magyar Kupa következő, és egyben utolsó körének sorsolását. Íme a párosítások: Dunaföldvár - Bölcske, Tamási - Szekszárd, Kakasd - Majos, Bonyhád - Bonyhád-Börzsöny/Őcsény. Csapatunk ellenfelének kilétére május 26-án derül fény. A főtábláért  június 2-án játszanak az érintett egyesületek.
- Nagy valószínűleg egy hetet csúszik a bajnokság, mivel a hétvégén elmaradt összecsapásokat  június 12-én, illetve 13-án pótolnák a csapatok. Ekkor csapatunk szabad hétvégés lenne.
- Az őcsényi pályát nem viselte meg különösebben a hirtelen leesett nagy mennyiségű csapadék, így kijelenthető, hogy csapatunk szombaton pályára lép a Sárközben.

- 2010. 05. 18. -
 

:: Újabb forduló kerül halasztásra ::

A bajnokság  17. fordulója után ismét majdnem teljes forduló kerül halasztásra. A bajnokság 26. játéknapján egyedül a Decs - Tamási, valamint a mi Kakasd elleni mérkőzésünk került lejátszásra. A vasárnapra kiírt összes többi találkozó elmaradt a heves esőzések miatt, valamint az is kérdőjeles, hogy a Pünkösd hétfőre kiírt BVLC - Bölcske találkozó megrendezhető lesz -e. Néhány friss kép a bonyhádi sporttelepről:


A képekre kattintva azok eredeti méretükben tekinthetőek meg!

- 2010. 05. 16. -
 

:: Vízipóló, megyei első osztály ::

Irreális körülmények közt kezdődött a Kakasd elleni derbi, a rossz körülmények a mérkőzés végéig csak hatványozódtak. Csapatunk az első perctől uralta a mérkőzést, és már az első félidőben eldönthettük volna a három pont sorsát, azonban csak Sebestyén Norbert éles szögből leadott lövéséből lett gól. Azonban volt ezen még zúgó kapufa Fekete Krisztián lövése után, valamint egy "majdnem-gól", Czinkon Szabolcs közeli gurítása azonban a kapu előtt levő tócsában (ekkor még) elakadt. A második játékrészben egy hasonló szituáció után támadónk már emelni próbált, akkor viszont a felső léc tréfálta meg, harmadik próbálkozásra azonban sikerült a hálóba találnia kettesünknek. Hosnyánszki Zsolt is növelte idei góljainak számát, Ő kisodródott helyzetből lőtt okosan a vendégek hálójába. A lefújás előtt még Fülöp András szerezte meg szezonbeli harmadik gólját, Csende Roland kisszögletét Varga Ákos kanyarintotta be támadónk fejére, aki közelről nem hibázott.
Az egész napos esőzés következtében teljesen felázott pályán "játszó" csapatokat dicséret illeti a küzdeni tudásért, azonban ilyen arányban is teljesen megérdemelten győzött egyesületünk.


Bonyhád VLC - Kakasd SE 4:0 (1:0)
Bonyhád, 100 néző, Jv.: Hartung V.

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Jaksa P., Máté N., Takács (Fülöp) - Sebestyén (Dobra), Hegedűs, Hosnyánszki Zs. (Varga), Fekete (Hosnyánszki T.) - Csende R., Czinkon
Edző: Boros Attila

Kakasd: Sebestyén A. - Palkó (Békefi), Tóth L., Hucker, Kvanduk J. - Sebestyén P., Sebestyén M., Eisensehr M. (Fábián), Taba (Kiss Cs.), Bozsó -  Márk A.
Edző: Pámer József

Gól: Sebestyén, Hosnyánszki Zs., Czinkon, Fülöp

- 2010. 05. 15. -
 

:: Következnek a rangadók ::

Mégpedig az ősszel igencsak jól játszó Kakasddal szemben nyitjuk meg a következő másfél hétnyi rangadókkal teli időszakot. Pámer József alakulata az októberi mérkőzésen 3:2-es vereséget szenvedett csapatunktól, azonban 1:0-ra még az akkori vendéglátók vezettek. A kakasdi gólokat Sebestyén Miklós és Eisenser Márk szerezték, tőlünk Csende Roland kétszer, míg Máté Róber egyszer volt eredményes. A tabella 9. helyén álló Kakasd inkább hazai pályán veszélyes, a megszerzett 31 bajnoki pontjukból mindössze 9-et szereztek vendégként. Azonban ebből a 9-ből hatot a tavasszal gyűjtöttek Bozsóék, a Tevel (3:2) és a Tolna (4:2) otthonában gyűjtöttek három pontot, míg Kölesden 2:0-ás vereséget szenvedtek. A kakasdi csapat leggólerősebb játékosa a kilenc gólos Sebestyén Miklós, Őt 7 találattal Márk Krisztián üldözi. Eltiltás miatt nem lesz hiányzója Pámer Józsefnek.
Csapatunk sérültjei lassan kezdenek felépülni, Kovács László, Máté Róbert és Csende Roland nagy valószínűség szerint kezdhet szombaton, Krausz Márton és Hegedűs László játéka azonban kérdőjeles.
A hétvégi rangadót Hartung Vilmos vezeti majd, Szincsák László és Balipap Tibor lesz a játékvezető két asszisztense.

- 2010. 05. 13. -
 

:: Célegyenesben... ::

Csapatunkból sérülés miatt Kovács László, míg egyéb elfoglaltság miatt Kovács Tamás hiányzott a mai mérkőzésen, így az U17-es csapat kapusa, Németh Boldizsár védte ma egyesületünk kapuját. Még 0:0-ás állásnál egy nagy ziccert fogott ki első felnőtt mérkőzésén fiatal kapusunk. Az első 45 perc játéka igencsak nyögvenyelősre sikeredett, egyedül Sebestyén Norbert tudott az ellenfél kapujába találni. A második félidőre igencsak feljavult csapatunk játéka, így magabiztosan jutottunk a Magyar Kupa országos főtáblájának kapujába.

Nagymányoki SE - Bonyhád VLC 0:8 (0:1)
Nagymányok, 100 néző, Jv.: Szommer

Bonyhád: Németh B. - Takács, Jaksa P., Máté N., Fekete - Sebestyén, Máté R. (Hosnyánszki Zs.), Varga, Hosnyánszki T. (Kertész D.) - Czinkon, Csende R.
Edző: Boros Attila

Gól: Czinkon 3, Csende R. 2, Sebestyén, Takács, Varga

- 2010. 05. 12. -

:: Tovább a főtábla felé ::

Mivel a bajnokságban sajnos csak matematikai esélye maradt csapatunknak az aranyéremre, ezért a legfőbb cél az idény hátralevő részében csak az maradt, hogy csapatunk országos főtáblára jusson a Magyar Kupában. Szerdán a megye II. Nyugati csoportjában szereplő Nagymányoki SE lesz csapatunk következő ellenfele. A játékos-edző ifjabb Borbély Sándor alakulata a tabella 10. helyén áll, az elmúlt fordulóban pedig 4:0-ás vereséget szenvedtek az éllovas Magyarkeszi otthonában. A Magyar Kupában az Izmény ellen kezdtek, akik ellen 5:1 arányban diadalmaskodtak, a második körben a közben kizárt Cikó ellen léptek volna tovább, azonban rajtuk játék nélkül jutottak tovább. A szerdai mérkőzésen Barabás Ákos és Borbély Csaba jelentheti a legnagyobb veszélyt kapunkra, Ők 14-14 találatot szereztek az idei bajnokságban.
Csapatunkból Krausz Márton marad ki sérülés miatt, a Csende Roland, Hegedűs László, Máté Róbert trió játéka csak a mérkőzés napján dől el.
A találkozót Szommer Attila dirigálja majd, Bese Zoltán és Verbászi Patrik Bence lesz segítségére.

- 2010. 05. 11. -
 

:: Mínusz nyolc... ::

Pontosan ennyivel vezet csapatunk előtt a Bölcske a bajnokságban. Egyesületünk sajnos a tavaszi szezonban másodszor botlott meg, ráadásul a 12. helyen álló kölesdi gárda ellen. Az első játékrészben egygólos vezetésre tettünk szert, Hosnyánszki Tamás Czinkon Szabolcshoz intézett passza után buktatták támadónkat a 16-oson belül. A megítélt büntetőt a sértett magabiztosan lőtte a bal alsó sarokba. A jól küzdő, de kapunkra nem igazán veszélyes hazai csapat ellen tovább növelhettük volna az előnyünket, azonban kétszer is a gólvonalról tudtak csak tisztázni a hazai játékosok. A második félidőben egy lesgóllal indítottak a házigazdák, valamint kapunkra jóval veszélyesebbek lettek leginkább Bodó József feljavuló játékának köszönhetően. Egy esetleges második góllal eldönthettük volna a három pont sorsát, azonban a hazai portás sikeresen védte Czinkon Szabolcs közeli próbálkozását. A három pont bebiztosítása helyett a kölesdi csapat egalizált, a kritikán alulian bíráskodó Fülöp Arnold egy 11-eshez juttatta a hazai gárdát, talán maga sem tudja, hogy miért. A büntetőt magabiztosan értékesítette a hazai gólgyáros Bodó József, ezzel kialakítva az 1:1-es végeredményt.
A vendéglátó egyesület lelkes, és helyenként jó játékával rászolgált az egy pontra, de ehhez jó partner volt a nézők által teljesen megfélemlített Fülöp játékvezető is.

Kölesd KSK - Bonyhád VLC 1:1 (0:1)
Kölesd, 150 néző, Jv.: Fülöp A.

Kölesd: Szabó T. - Gazdag, Nagy P., Nagy Z., Weisz T. - Ambrus L., Kapinya, Kalmár F. (Hegedűs J.), Szálka (Szalai) - Csapó (Dudás Z.), Bodó
Játékos-edző: Kalmár Ferenc

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Jaksa P., Máté N., Fekete - Dobra, Hosnyánszki Zs. (Máté R.), Varga (Takács), Hosnyánszki T. - Fülöp (Csende R.), Czinkon
Edző: Boros Attila

Gól: Bodó (11-esből), illetve Czinkon (11-esből)

További eredmények:
Bölcske - Szedres 7:0, Tolna - Cikó 4:2, Bátaszék - Simontornya 10:0, Tamási - Dunakömlőd 8:1, Majos - Decs 1:1, Őcsény - Tevel 2:4, Kakasd - Dunaföldvár 3:0

- 2010. 05. 09. -
 

:: Sérülésektől tizedelve ::

Csapatunk nem várja túl jó előjelekkel a vasárnapi, Kölesd elleni mérkőzést. Csapatunkból több meghatározó játékos is hiányozni fog, Csende Roland, Hegedűs László, Máté Róbert és Krausz Márton sérüléssel bajlódik, míg Sebestyén Norbert egyéb elfoglaltság miatt fog hiányozni.
A tabella 12. helyén tanyázó kölesdi alakulat őszi önmagához képest jó formában várhatja a mérkőzést, hisz' a nyolc tavaszi forduló alatt majd' annyi pontot szereztek  Bodó Józsefék, mint ősszel. Kalmár Ferenc csapata a 20 bajnoki pontjából 19-et hazai pályán szerzett, ezek közt volt bravúros pontszerzés is. Például legyőzték a Majost (4:1), a Kakasdot (2:0) vagy a Tevelt (4:2), de megnehezítették a Bölcske (0:2) és a Decs (1:2) kiruccanását is. A két gárda őszi mérkőzésén fölényes győzelmet arattunk, Máté Róbert és Hosnyánszki Zsolt két-két, valamint Varga Ákos, Kertész Gábor 1-1 góljával 6:0 arányban diadalmaskodtunk. A kölesdi csapatból a 10 gólos Bodó József, valamint a 7 találatig jutó Tóth Attila lehet a legveszélyesebb Kovács László kapujára. A kölesdi gárdából eltiltás miatt nem lesz hiányzó.
A vasárnapi mérkőzés játékvezetője Fülöp Arnold, míg a két asszisztens pedig Farkas Roland és Kovács László lesz.

- 2010. 05. 07. -
 

:: Újabb megye II-es ellenfél ::

Elkészült a Magyar Kupa megyei selejtezőjének újabb körének sorsolása, ahol csapatunknak ismét egy megyei másodosztályú csapat lesz az ellenfele. Név szerint a Nagymányoki SE, a találkozó tervezett időpontja pedig május 12., 17 óra.

- 2010. 05. 05. -
 

:: Győzelem a végjátékban ::

Igazi presztízsmeccs várta szombaton a bonyhádi pályára látogató szurkolókat több okból is. A Bátaszék jelenlegi játékos-edzője az a Kiss János, aki legutóbb hat évig trenírozta csapatunkat, valamint a két csapat őszi összecsapásán csak a hosszabbításban szereztük meg a három bajnoki pontot. A vendégek remekül kezdték a mérkőzést, rögtön egy kapufával nyitottak, majd a 8. percben megszerezték a vezetést is. Az egykori NB I-es gólvágó Horváth Péter juttatta vezetéshez a zöld-fehér mezeseket, miután a védelmünkön átcikázva magabiztosan gurított kapunkba. A gól után csapatunk átvette a játék irányítását, ez 1-1 formás akció után eredményhez is vezethetett volna, azonban nem éltünk a lehetőségekkel. Egészen az első félidő 44. percéig, ekkor Csende Roland idénybeli 19. góljával egalizáltuk az eredményt. A második játékrészben tovább rohamoztuk a bátaszéki kaput, azonban a helyzeteink sorra kimaradtak. Kiss János csapata is megszerezhette volna a vezetést, azonban egy szögleti utáni fejesük csak a keresztlécen csattant, valamint két ziccerük is kimaradt a szerencsének és a jól védő Kovács Lászlónak köszönhetően. A 88. percben azonban a végig agilisan futballozó Sebestyén Norbert "játszott össze" a vendégek védőjével, Bojás Zoltánnal, akiről Fügedi kapujába pattant a játékszer. A maradék 2 percre még Kiss János is beszállt, azonban szerencsére Ő sem tudott egalizálni, így az őszihez hasonló drámai végjáték után ismét 2:1 arányban gyűrtük le a Bátaszéket.

Bonyhád VLC - Bátaszék SE 2:1 (1:1)
Bonyhád, 160 néző, Jv.: Szappanyos

Bonyhád: Kovács L. - Takács (Dávid), Jaksa P., Máté N., Krausz (Fekete) - Varga, Hosnyánszki Zs., Hegedűs (Dobra) - Czinkon, Sebestyén, Csende R.
Edző: Boros Attila

Bátaszék: Fügedi - Horváth Á. (Kiss J.), Simon Z. (Bojás), Horváth L., Lieszovszky - Kis Z., Csiki, Szabolcska, Samu - Földvári, Horváth P. 
Játékos-edző: Kiss János

Gól: Csende R., Sebestyén, illetve Horváth P.

További eredmények:
Tolna - Bölcske 0:4, Decs - Szedres 5:3, Cikó - Őcsény 4:2, Tevel - Kakasd 2:3, Simontornya - Tamási 1:5, Dunakömlőd - Majos 0:2, Dunaföldvár - Kölesd 4:1

- 2010. 05. 02. -
 

:: Jó formában a Bátaszék ::

A bajnokság 24. fordulójában a Bátaszék SE látogat Bonyhádra. Jó formában érkezik Kiss János alakulata a Völgységbe, hisz' a tavasszal még nem szenvedtek vereséget a kék-fehérek. A bajnokságban 8. helyen áll a Bátaszék, azonban csak négy pont választja el Őket az ötödik Majostól. Az elmúlt egy évben háromszor is összefutottunk a bátaszéki gárdával, a nyári edzőmeccset 4:0-ra, míg a télit 4:3-ra nyertük meg. A bajnoki mérkőzésen is megszereztük a győzelmet, azonban ott nehezebben ment, Bojás góljával még a Bátaszék vezetett, azonban az utolsó 10 percben egy Máté Norbert és egy Jaksa Péter találattal begyűjtöttük a három pontot. Szombati vendégünk játékerejéről mindent elmond, hogy eddig csak Földváriéknak sikerült legyőzni az éllovas Bölcskét, azonban a Bátaszék idegenbeli teljesítménye csak tavasszal mondható jónak.  Az ősz folyamán 7 vendégként megvívott mérkőzésből mindössze egyet sikerült megnyernie Kiss János csapatának, a tavasszal azonban a bölcskei vereség után (0:3) Kakasdon (2:1) és Tevelen (2:0) győztek, míg Tolnán (1:1) döntetlent játszottak Csikiék. A Bátaszék házi-góllövőlistáját a Ferencvárosban és a Vácban is megforduló Horváth Péter vezeti karöltve Csiki Rolanddal 8 találattal, Őket a 7 találatig jutó Földvári Viktor követi. Kiss Jánosnak eltiltás miatt nincsen hiányzója.
Csapatunknak sincs eltiltottja, azonban Krausz Mártonnak, Csende Rolandnak, Máté Norbertnek és Dávid Rolandnak 4-4 sárgája van, így valamelyikük könnyen kihagyhatja a Kölesd elleni találkozót.
A szombati találkozót Szappanyos Szabolcs vezeti majd, a két asszisztense Fülöp Arnold és Szieber Zoltán lesz.

- 2010. 04. 30. -
 

:: Kiütéses győzelem a kupában ::

Csapatunk kiütéses győzelmet aratott a Magyar Kupa második fordulójában Aparhanton. A továbbjutás sorsa már az első tíz percben eldőlt, akkor már két góllal vezetett csapatunk. A maradék 35 percben még 3 góllal toldottuk meg az előzőket, a második játékrészben azonban kinyitotta csapatunk a gólzsákot. Ekkor még 10 góllal terheltük a hazaiak kapuját, így a megyei MK harmadik fordulójába jutott egyesületünk.

Aparhant SE - Bonyhád VLC 0:15 (0:5)
Aparhant, 50 néző, Jv.: Bíró R.

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Krausz (Kertész D.), Takács, Fekete - Varga (Máté R.), Hosnyánszki Zs. (Hegedűs), Hosnyánszki T. - Czinkon, Fülöp (Csende R.), Sebestyén
Edző: Boros Attila

Gól: Czinkon 4, Csende R. 4, Fekete 3, Máté R. 2, Sebestyén, Fülöp

- 2010. 04. 28. -
 

:: Itt a második forduló ::

Szerdán 17 órai kezdettel Magyar Kupa mérkőzést játszik csapatunk Aparhanton. A vendéglátó gárda a megyei II. osztály Nyugati csoportjának kilencedik helyén áll. A bajnokságban hazai pályán 5 győzelmet arattak, egyszer játszottak döntetlent és négyszer szenvedtek vereséget. A Magyar Kupa előző körében hozzánk hasonlóan játék nélkül jutott tovább az aparhanti egyesület, a Mucsfa csapata nem tudott kiállni ellenük. Ambrus Zoltán játékos-edző csapatából két mesterlövész emelhető ki, a 11 gólos Farkas Zsolt és a 7 találatig jztó Dézsi Zsolt.
Csapatunkból mindenki hadra fogható, azonban iskolai/munkahelyi elfoglaltság miatt biztosan lesz hiányzónk.
A találkozót a Bíró Roland - Álló Tibor, Farkas Roland hármas dirigálja majd.

- 2010. 04. 27. -
 

:: Kemény ellenfél volt a Tamási ::

Szerencsére csak kevés néző látogatott ki a szombat délelőttre hozott Tamási - BVLC mérkőzésre. A kapuk ritkán forogtak veszélyben, a rossz talajú pálya teljesen alkalmatlan volt formás akciók vezetésére. Az első 45 percben két kisebb lehetőség adódott csapatunk előtt, de nem éltünk ezekkel, a hazaiak egyszer sem veszélyeztették Kovács László kapuját. A második játékrészben megszerezte a Tamási a vezetést, Brian Johntson kapott remek indítást, majd a kapunk jobb alsó sarkába lőtt a végig ügyesen játszó hazai támadó. Szerencsére gyorsan jött az egyenlítés, Krausz Márton jól elvégzett szöglete után a hazai hálóba csorgott a labda. A 75. perc táján a vezetést is magunkhoz ragadtuk, egy gyors támadás során Czinkon Szabolcs indításával Máté Róbert iramodott meg a bal oldalon, majd egy centerezés után Csende Roland lőtt Bogos László kapujába. Ezzel a találattal meg is szereztük a három bajnokit pontot a végig szervezetten játszó Koppány-parti alakulat ellen.

Tamási 2009 FC - Bonyhád VLC 1:2 (0:0)
Tamási, 80 néző, Jv.: Szincsák

Tamási: Bogos - Vlocskó, Pintér, Bruckner, Bebesi - László (Hajdics), Juhász, Kovács P., Bernáth (Varga) - Johnston, Agócs (Béres)
Játékos-edző: Molnár László


Bonyhád: Kovács L. - Takács, Jaksa P., Máté N., Krausz - Varga, Hosnyánszki Zs., Hegedűs - Máté R. (Hosnyánszki T.), Csende R. (Fekete), Czinkon (Dobra)
Edző: Boros Attila

Gól: Johntson, illetve Máté R., Csende R.

További eredmények:
Bölcske - Decs 2:0, Bátaszék - Dunaföldvár 4:4, Kölesd - Tevel 4:2, Kakas - Cikó 0:0, Majos - Simontornya 4:1, Szedres - Dunakömlőd 2:0, Őcsény - Tolna 3:0

- 2010. 04. 24. -
 

:: Aparhant a következő állomás ::

A Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség elkészítette a Magyar Kupa megyei selejtezőjének jövő heti programját. Csapatunk április 28-án, szerdán 17 órai kezdettel Aparhanton lép pályára. A teljes sorsolás a www.tolnalsz.hu oldalon érhető el.

- 2010. 04. 22. -

:: Szombat délelőtt lépünk pályára Tamásiban ::

A meglepő Majos elleni vereség után csapatunk szombaton délelőtt 11 órától játszik Tamásiban. Csapatunknak létfontosságú a győzelem (a hátralevő 9 fordulóban), hogy a hat ponttal előttünk álló Bölcskét még legyen esélyünk befogni. A Tamási kellemetlen ellenfélnek számít hazai környezetben, ezt bizonyították ősszel pl. a Decs (2:1) vagy a Cikó (5:4) legyőzésével. A tavasz folyamán 2 hazai mérkőzésen négy pontot gyűjtöttek a sárga-kékek, a Tolnát 4:0-ra verték meg Juhász Attiláék, a Tevel elleni találkozón pedig 0:0 volt a végeredmény. Az őszi Bonyhád - Tamási összecsapás magabiztos győzelmünkkel zárult, góljainkat Varga Ákos, Dobra Benjamin és Varga Ákos szerezték. A Koppány-parti alakulat legeredményesebb játékosa a nyáron Tabról visszatérő Agócs László, Ő az idei 17 mérkőzésén 8 gólig jutott. Molnár László játékos-edző csapatából eltiltás miatt nem fog hiányozni egyetlen játékos sem.
Csapatunkból Dobra Benjamin játéka kérdéses, eltiltottunk nincsen.
A szombati összecsapás játékvezetője Szincsák László lesz, Őt Szieber Zoltán és Hartung Vilmos segíti majd.

- 2010. 04. 21. -

:: Dupla lépéshátrányban ::

Nagy várakozás előzte meg a Majos elleni találkozót, többek közt nézőcsúcs is született a mérkőzésen. A találkozó színvonala sajnos elmaradt a várttól, de a szépszámú közönség így sem unatkozott. Az első játékrészben csapatunk próbálta irányítani a játékot, azonban ezt a jól felkészült zöld-fehér gárda okosan próbálta rombolni. Néhány említésre méltó lehetőség emelhető ki mindkét féltől, az első ilyen Czinkon Szabolcs lövése volt, amit Száka Gábor nagy bravúrral védett. A következő is csapatunk nevéhez fűzhető, Hosnyánszki Zsolt veszélyeztette a vendégek kapuját, azonban a kisebb sérüléssel bajlódó majosi portás ekkor is nagy bravúrral védett. A vendégek egyszer veszélyeztették komolyabban a kapunkat, azonban akkor Kovács László védett nagy bravúrral. A második félidő elején azonban vezetést szereztek a vendégek, Szőts Attila nagy bedobása után Bajkai Zoltán talált a kapunkba. A kapott gól után átengedte a Majos a kezdeményezés látszatát, azonban mezőnyfölényünk meddőnek bizonyult, igazán nagy helyzetet nem tudtunk kidolgozni. Azonban a 93. percben Fortuna mellénk állt, egy 16-oson belüli szabálytalanságért 11-eshez jutottunk, amit Csende Roland magabiztosan értékesített is. Azonban a 95. percben jött a fekete leves, egy bal oldali beadás Vituska Norbertet találta meg, aki magabiztosan lőtt Kovács László kapujába.
A találkozót teljesen megérdemelten nyerte az Incze Zoltán vezette alakulat, agy a hátralevő 9 mérkőzéses sorozatot 6 pontos hátrányban kezdjük meg a Bölcskével szemben.

Bonyhád VLC - Majosi SE 1:2 (0:0)
Bonyhád, 400 néző, Jv.: Bawiec

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Jaksa P., Máté N., Fekete (Krausz) - Varga (Sebestyén), Hosnyánszki Zs. (Fülöp), Hegedűs (Hosnyánszki T.) - Máté R., Csende R., Czinkon
Edző: Boros Attila

Majos: Száka - Lovász R., Szőts A., Bálint, Stumpf T. (Sebestyén Cs.) - Bajkai (Palkó M.), Máté B. (Vituska N.), Bognár, Dömötör - Kelemen, György (Teleki B.)
Edző: Incze Zoltán

Gól: Csende R. (11-esből), illetve Bajkai, Vituska N.

- 2010. 04. 18. -
 

:: Városi derbi - második felvonás ::

Szombaton hazai pályán lép porondra csapatunk, az ellenfél nem más, mint a Majosi SE lesz. A tabella hetedik helyén álló szomszédváriak felett az ősszel 2:1-es győzelmet arattunk, góljainkat Csende Roland és Máté Róbert szerezték, a majosiak találatát György Attila jegyezhette. Lélektanilag jó állapotban várhatják a zöld-fehérek a hétvégi rangadót, vasárnap egy sima ötössel küldték haza a Dunaföldvárt, míg szerdán a tartalékosan felálló Paks II-t ütötték ki a Magyar Kupából. Incze Zoltán alakulata idegenben szorgosan gyűjti a pontokat, azonban kétszer is meglepő vereséget is szenvedtek. A Dunaföldvár (1:2), a Decs (2:3), a Kakasd (1:2) és a Tolna (0:5) otthonában gyűjtöttek három pontot a majosiak, a az Őcsény (3:3), a Cikó (1:1), a Simontornya (1:1) és a Tevel (2:2) vendégeként egy pontot szereztek, viszont Tamásiból (1:4) és Kölesdről (1:4) vereséggel távoztak Szákáék. A megszerezhető 30 pontból 16-ot gyűjtöttek be a zöld-fehérek, ez 53%-os teljesítmény. A szomszédvári csapatból Vituska Norbert, György Attila és Kelemen István gólérzékenysége érdemel figyelmet, Ők sorrendben 8, 7 és hat gólig jutottak az idén. Incze Zoltánnak eltiltás miatt nem lesz hiányzója a derbin.
Csapatunkból Dobra Benjamin és Pohlon Gergő sérült, kettőjükön kívül mindenkire számíthat Boros Attila vezetőedző.
A találkozót az NB III-ból már ismert Bawiec Árpád vezeti majd, Zierkelbach Péter és Männer Roland segítik majd a játékvezetőt.

- 2010. 04. 15. -
 

:: Osztálykirándulás Hőgyészre ::

A szerdára kiírt hőgyészi Magyar Kupa mérkőzésünk a hazai csapat létszámhiányossága miatt elmaradt. A mérkőzést valószínűleg 3:0-ás gólaránnyal mi kapjuk meg, hivatalos döntés egy hét múlva várható.

Így álltunk volna fel:
Kovács L. - Dávid, Takács, Krausz, Hosnyánszki T. - Varga, Hosnyánszki Zs., Hegedűs - Máté R., Csende R., Czinkon
Cserék: Lendvai, Fülöp, Sebestyén

- 2010. 04. 14. -
 

:: Magyar Kupa: szerda! ::

A kiírt időponthoz képest hamarabb, egy nappal előbb rendezik a hőgyészi Magyar Kupa mérkőzésünket. A hazai gárda nem várja túl jó előjelekkel az összecsapást, a hétvégi fordulóban a harmadik helyen álló Tolnanémeditől szenvedtek 3:1-es vereséget. A több ex-dombóvár játékossal felálló Hőgyész a bajnokságban hazai pályán nem túl acélos, a megszerezhető 24 pontnak csak a 46%-át, szám szerint 11 pontot gyűjtöttek a bajnokságban. Ifjabb Tolnai József csapatában a gólgyártás leginkább Nagy Zsoltra és Tolnai Zsoltra hárul a gólgyártás, előbbi 6, míg utóbbi öt gólig jutott a bajnokságban.
Csapatunkból Pohlon Gergő és Dobra Benjamin fog hiányozni sérülés miatt, rajtuk kívül mindenkire számít a szerdai összecsapáson Boros Attila.
A kupaösszecsapás játékvezetője Szappanyos Szabolcs lesz, Takács Zoltán és Kardos Béla lesz az asszisztense.

- 2010. 04. 13. -
 

:: Továbbra is a Bölcske nyomában ::

A Decs elleni rangadó után egy könnyebbnek ígérkező kiruccanás várt csapatunkra. A szedresi 90 percet remekül kezdtük, már a második percben vezetéshez jutottunk. Remek kontratámadás után Csende Roland kapott remek labdát, házi gólkirályunk a hazai kapust is kicselezve szerezte meg a vezetést számunkra. A gól után sorra vezettük veszélyes támadásainkat, ennek a 15. perc táján újra meglett az eredménye, Csende Roland beadása után Máté Róbert tüzelt kapásból a szedresi hálóba. A második találat után is támadásban maradtunk, azonban a hazaiak a "rúgjuk jó messzire" taktikájukkal sokszor lassították gyors játékunkat. A félidő lefújása előtt azonban tovább növeltük a vezetésünket, Czinkon Szabolcs szerezte meg negyedik mérkőzésén hatodik gólját. A második 45 perc nagy részében mezőnyjáték folyt, nem forogtak veszélyben a kapuk. Az utolsó 15 percre azonban ismét felpörgött csapatunk, már Dávid Roland lövése is komoly feladat elé állította Sarudi kapust, de ekkor még sikerrel járt a hazai hálóőr, azonban Sebestyén Norbert közeli fejesénél tehetetlen volt.
A szintén fölényes győzelmet arató Bölcskével továbbra is tartjuk a lépést, a hétközi MK összecsapás után azonban szombaton igazi rangadóra kerül sor a Majos ellen.

Szedres SE - Bonyhád VLC  0:4 (0:3)
Szedres, 120 néző, Jv.: Juhász Cs.

Szedres: Mészáros (Sarudi) - Merk Á., Szabó Sz., Szalonna, Simon (Bogdán) - Váli (Mátyás), Junkuncz, Walczer, Nagy G. - Bíró A., Borbély
Edző: Rikkers Péter

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Jaksa P., Takács (Lendvai), Fekete - Varga (Fülöp), Hosnyánszki Zs., Hegedűs (Hosnyánszki T.) - Máté R. (Sebestyén), Csende R., Czinkon
Edző: Boros Attila

Gól: Csende R., Máté R., Czinkon, Sebestyén

További eredmények:
Bátaszék - Cikó 4:1, Decs - Simontornya 3:0, Bátaszék - Cikó 4:1, Bölcske - Dunakömlőd 6:0, Tamási - Tevel 0:0, Majos - Dunaföldvár 5:0

- 2010. 04. 11. -
 

:: Játszd újra, Tutti! ::

Két héttel ezelőtt a kiesőjelölt Dunakömlődhöz látogatott csapatunk, ahol 9:0 arányban diadalmaskodtunk, ezúttal a Duna-partiak "kartársa", a Szedres lesz az ellenfél. Rikkers Péter alakulata a tabella 15. helyén áll 8 szerzett ponttal, csak "jobb" gólkülönbségüknek köszönhetően előzik a kömlődi egyletet. Az őszi BVLC-Szedres összecsapást 6:0-ás győzelemmel tudtuk le, góljainkat Sebestyén Norbert (3), Hosnyánszki Zsolt, Fekete Krisztián és Máté Róbert szerezték. Vasárnapi ellenfelünk összes bajnokságbeli pontját hazai pályán gyűjtötte be, a Tamásit (2:1) és a Kölesdet (3:1) fektették két vállra, a Simontornyával (0:0) és a Tevellel (2:2) játszottak döntetlent, az Őcsény (0:5), a Cikó (1:2), a Dunaföldvár (1:6), a Decs (0:3) és a Bölcske (1:5) győzelemmel távozott Szedresről. A kék-fehérek azonban képesek (majdnem) meglepetésre is, a bajnokság 16. fordulójában 4:3-as vereséget szenvedtek a harmadik helyen álló Őcsény otthonában, úgy, hogy akár a 3 pontot is elhozhatták volna a Sárközből. A szedresi alakulat legeredményesebb játékosa Borbély István 7 góllal, Őt Bíró Adrián követi 4 góllal. A kiesőjelölttől eltiltás miatt nem lesz hiányzó.
Csapatunk felforgatott védelemmel lép majd pályára vasárnap, Krausz Márton egymeccses eltiltását tölti, Máté Norbert sem áll majd Boros Attila rendelkezésére. Rajtuk kívül Dobra Benjamin és Pohlon Gergő hagyja majd ki a találkozót sérülés miatt.
A találkozót Juhász Csaba vezeti majd, Kövesdi Tamás és Takács Zoltán segítik majd Őt.

- 2010. 04. 08. -
 

:: Hőgyészen kezdjük a Magyar Kupa küzdelmeket ::

Egy hét múlva, szerdán kezdetét veszi a 2010/2011-es Magyar Kupa megyei selejtezősorozata. Az első ellenfelünk a Megye II Nyugati Csoportjában szereplő Hőgyészi Sport Club. A találkozó megrendezésének időpontja még kérdőjeles, hisz' csapatunk jövő hét szombaton játszik a Majossal, míg a hőgyészi kiruccanás elvileg csütörtökön kerülne megrendezésre, de a forgatókönyv még változhat. Az összes megyei párosítás ide kattintva tekinthető meg.

- 2010. 04. 07. -
 

:: Visszavágtunk az ősziért ::

Az ősz második rangadója várt csapatunkra a 20. fordulóban, ahol az akkor még harmadik helyen álló decsi gárda volt az ellenfél. Pozsár István csapata ellen tavaly ősszel vereséget szenvedtünk, így kettőzött erőbedobással kellett küzdjön csapatunk. Az első játékrészt jobban kezdte a vendég alakulat, egykori játékosunk, Letenyei Gábor révén kétszer is vezetéshez juthattak volna, azonban egyszer Kovács László, egyszer pedig Máté Norbert mentette meg csapatunkat a góltól. A félidő második felére megváltozott a játék képe, átvettük a játék irányítását, és megszereztük a vezetést is. Csende Roland kapott forintos labdát, majd 13 méterről Szőcs Árpád mellett a kapu jobb alsó sarkába bombázott. Nem sokkal a vezetés után ugyanez a forgatókönyv volt, azonban a vendégek rutinos hálóőre ekkor menteni tudott. A második félidő rosszul kezdődött számunkra, Krausz Mártont állította ki a játékvezető. A kiállítás jogosságához nem férhet kétség, azonban a második sárgáját megszerző játékosunkat a szabálytalansága előtt kétszer faultolták, de a játékvezető sípja akkor néma maradt. A kiállítás után magától értetődően a decsi gárda irányította a játékot, mi pedig kontrákra rendezkedtünk be. Ebben a játékrészben 1-1 igazán nagy helyzet adódott a két csapat előtt, a mi részünkről Czinkon Szabolcs találta el az oldallécet, míg a vendégek egy távoli löket után forgácsolták szét a keresztlécet. A mérkőzés jegyzőkönyvéhez hozzátartozik még, hogy a vendégektől Dudás Gergelyt állította ki a játékvezető, miután Dávid Rolandot próbálta megütni a vendégek játékosa.
A nehezen kiizzadt győzelemmel továbbra is tartjuk a lépést a Bölcskével, de a következő fordulóban is nehéz feladat vár csapatunkra Szedresen.

Bonyhád VLC - KSE Decs 1:0 (1:0)
Bonyhád, 330 néző, Jv.: Szűcs G.

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Jaksa P., Máté N., Krausz - Hegedűs, Hosnyánszki Zs., Varga (Fekete) - Máté R., Csende R. (Takács), Czinkon (Fülöp)
Edző: Boros Attila

D
ecs: Szőcs Á. - Varga B., Gaál, Péter, Calka N. - Berényi Sz., Löfli (Batánovics), Gábor G., Miklós (Juhász V.) -  Letenyei, Dudás
Játékos-edző: Pozsár István

Gól: Csende R.

További eredmények:
Kakasd - Bölcske 0:3, Tolna - Bátaszék 1:1, Tevel - Majos 2:2, Őcsény - Kölesd 4:2, Dunaföldvár - Kölesd 5:1, Simontornya - Dunakömlőd 0:0

- 2010. 04. 04. -
 

:: Megtoldottuk a múlt hetit ::

Az egykoron szebb múltú, de jelenleg ezer sebből vérző Dunakömlőd csapatához látogattunk a  bajnokság 19. fordulójában. A találkozó első percétől igyekeztünk nagy nyomást gyakorolni a hazaiakra, ennek eredményeképp' három gólos előnyre tettünk szert a 45. percig. A hazai portás remek bravúrjainak, a kapufának és pontatlan játékunknak köszönhetően csak három Csende Roland gólt láthattak a kilátogató nézők. A második félidő első 10-15 perce igencsak vérszegényre sikeredett, Takács Norbert fejesgólja kellett ahhoz, hogy ismét elinduljon a gólgyártás. A hátralévő fél órában ötször vettük be Süvöltős kapuját, ezek közt volt szögletből becsavart gól (Krausz), beadás utáni fejes (Czinkon) és távoli lövés is (Hosnyánszki T.).
Összességében az utolsó 30 percben volt lehengerlő csapatunk teljesítménye, viszont a kilenc rúgott gól és az idei 21:1-es gólarány nem szorul magyarázatra.

Dunakömlőd SE - Bonyhád VLC 0:9 (0:3)
Dunakömlőd, 70 néző, Jv.: Kurcz

Dunakömlőd: Süvöltős S. - Bernard, Horváth R., Poroszkai, Ellermann - Tar, Keszthelyi, Buzás, Csonka - Kovács M., Sárközi
Edző: Lacza József

 Bonyhád: Kovács L. - Dávid (Varga), Jaksa P., Máté N. (Takács), Krausz - Hegedűs (Hosnyánszki T.), Hosnyánszki Zs., Dobra - Czinkon, Csende R., Fekete (Fülöp)
Edző: Boros Attila

Gól: Csende R. 4 (egyet 11-esből), Czinkon 2, Takács, Hosnyánszki T., Krausz

További eredmények:
Bölcske - Simontornya 6:0, Kölesd - Kakasd 2:0, Tamási - Tolna 4:0, Bátaszék - Őcsény 2:0, Szedres - Tevel 2:2, Majos - Cikó 1:1, Decs - Dunaföldvár 4:1

- 2010. 03. 28. -
 

:: Ősszel nyögvenyelősen ment ::

Vasárnap a tabella utolsó helyezettjéhez, a Dunakömlőd csapatához látogat egyesületünk. A nehéz helyzetben lévő Duna-parti gárda egy méretes zakóval abszolválta múlt heti mérkőzését, Dunaföldváron kaptak ki 9:0-ra Süvöltősék. A télen nagy változásokon átesett gárda  ellen a tavasszal mindössze 2:0-ra sikerült győznünk, góljainkat Csende Roland és Máté Róbert szerezték akkor. Vasárnapi vendéglátónk a hét bajnoki pontját mind otthon szerezte, a Szedres (4:0) és a Kölesd (4:2) ellen szereztek három bajnoki pontot, meglepetésre a Dunaföldvárral ikszeltek (2:2), azonban a Simontornya (1:3), a Bölcske (1:5), a Tamási (2:6), az Őcsény (0:5) és a Cikó (1:4) ellen pont nélkül maradtak Lacza József fiai. A 'kömlődi csapat mindössze 22 találatig jutott az idei kiírásban, ebből Lacza Zsolt 4, míg Fritz Zoltán hármat, így Ők a legeredményesebb, még dunakömlődi színekben játszó játékosok. Vasárnapi ellenfelünket nem sújtja eltiltás.
Csapatunkból Máté Róbert az előző fordulóban megkapta ötödik sárgáját, így Ő biztosan nem lép pályára vasárnap, Pohlon Gergő sérüléssel bajlódik, Jaksa Péter és Varga Ákos játéka pedig kérdőjeles.
A hétvégi összecsapásunkat Kurcz György vezeti majd, Bese Zoltán és Horváth József lesz a játékvezető két asszisztense.

- 2010. 03. 25. -
 

:: Nyolcat számoltunk az STC-re ::

A dunaföldvári magabiztos győzelem után két héttel lépett ismét pályára csapatunk, ahol a tabella alsó harmadába tartozó Simontornya volt az ellenfelünk. Az előző fordulóban kis híján  pont nélkül távozott a Dunaföldvár Simontornyáról, így semmiképp' sem volt leírható a vendégcsapat. A mérkőzést nagy vehemenciával kezdtük, ennek rögtön a 3. percben meg is lett az eredménye, a visszatérő Czinkon Szabolcs lőtt Héring kapujába szorongatott helyzetből. Öt perc elteltével egy tanári Krausz szöglet után Máté Norbert fejelt közelről a kapuba, majd az első 15 percet egy újabb Czinkon találat zárta. A jó kezdés után némileg leült játékunk, azonban a félidő lefújása előtt Máté Róbert szerezte meg szezonbeli 11. gólját erőszakosságának köszönhetően. Azonban a gólgyártást még nem zárta le csapatunk, az i-re a pontot Hegedűs László tette fel egy újabb Krausz szöglet után. A második játékrészre kapust cseréltek a vendégek, Héring helyett Makláry Dávid állt be, aki több nagy védéssel hálálta meg a bizalmat. Azonban három alkalommal már Ő is tehetetlen volt, először Czinkon Szabolcs lövését nem tudta hárítani, majd az utolsó 10 percre beálló Fülöp András talált még kétszer kapujába.
Csapatunk 15 perc alatt eldöntötte a mérkőzést, és ilyen arányban is megérdemelten győztük le a vendégeket.

Bonyhád VLC - Simontornya 'TC 22 8:0 (5:0)
Bonyhád, 130 néző, Jv.: Szappanyos

Bonyhád: Kovács L. - Dávid (Fekete), Jaksa P. (Lendvai), Máté N., Krausz (Hosnyánszki T.) - Hegedűs, Hosnyánszki Zs. (Fülöp), Dobra - Máté R. (Sebestyén), Csende R., Czinkon
Edző: Boros Attila
 
Simontornya: Héring (Makláry) -  Gergő, Füredi, Hahn, Csepregi (Rajna) - Dobos, Horváth B. (Ortner), Taba, Turós - Lázár, Aradi (Csontos)
Edző: Szelei Ferenc

Gól: Czinkon 3, Fülöp 2, Máté R., Hegedűs, Máté N.

További eredmények:
Tevel - Decs 1:1, Tolna - Majos 0:5, Dunaföldvár - Dunakömlőd 9:0, Kakasd - Bátaszék 1:2, Őcsény - Tamási 6:0, Cikó - Szedres 5:1, Kölesd - Bölcske 0:2

- 2010. 03. 20. -
 

:: Pünkösd hétfőn jöhet a Bölcske ::

Legalábbis a Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség úgy határozott, hogy a május 23-ára (vasárnapra) kiírt találkozókat szombatra tolja (pl. az Őcsény - BVLC-t), míg a 17. fordulóból elmaradt mérkőzéseket Pünkösd hétfőn, május 24-én lehetne játszani. Azonban a csapatoknak közös megegyezéssel lehet időpontot módosítani.
Megvan a Magyar Kupa megyei selejtezőinek hivatalos időpontja is (ha még a lebonyolítási rendszer és a párosítások nincsenek is), mégpedig az alábbiak:

1. forduló: 2010. április 14-15. (szerda, csütörtök) - 16:00
2. forduló: 2010. április 28. (szerda) - 16:00
3. forduló: 2010. május 12. (szerda) - 17:00
4. forduló: 2010. május 19. (szerda) - 17:00
5. forduló: 2010. június 2. (szerda) - 17:00

- 2010. 03. 18. -
 

:: Négy hónap után... ::

...ismét hazai pályán játszik tétmeccset csapatunk. Sajnos a Bölcske elleni derbi elmaradt, így csak 4 hónapnyi kihagyás után lép pályára csapatunk Bonyhádon. Az ellenfél a 12. helyen álló simontornyai csapat lesz. A majdnem teljesen elmaradt 17. fordulóból egyedül a Simontornya - Dunaföldvár mérkőzést rendezték meg, ahol 2:0-ás hazai vezetést sikerült egalizálnia a Dunaföldvárnak nem sokkal a lefújás előtt. Az STC-re nem jellemző, hogy idegenben szorgosan gyűjtenék a pontokat, a 12 egységükből mindössze ötöt szereztek vendégként. A Dunakömlőd otthonából távoztak három ponttal (1:3), a Kölesd és a Szedres otthonában döntetlent játszottak (0:0), a maradék öt idegenbeli mérkőzésükön (Dunaföldvár, Tamási, Őcsény, Cikó, Tevel) vereséget szenvedtek. Idegenbeli gólátlaguk sem túl fényes, 9 rúgott gól ellenében 21-et kaptak Szelei Ferenc tanítványai. Az őszi Simontornya - BVLC sima győzelmünket hozta, Batánovics Péter és Csende Roland góljaival győztük le hétvégi ellenfelünket. A Simontornya leggólerősebb játékosa Aradi Gábor, a Dunakömlődtől érkezett játékos 6 találatnál jár az idei szezonban, Őt Szakács Szabolcs és Dobos József követi a házi ranglistán 3-3 találattal. Eltiltás miatt nem lesz hiányzója Szelei Ferenc csapatának, miután Papp Szilárd (egykori játékosunk) letöltötte egy mérkőzésre szóló eltiltását.
Csapatunkból sem lesz eltiltás miatt hiányzó, és sérülés miatt csak Pohlon Gergő fog hiányozni biztosan, a kisebb sérüléssel bajlódok játéka még kérdéses.
A  hétvégi találkozót Szappanyos Szabolcs vezeti majd, id. Hartung Vilmos és Fülöp Arndol segítik majd Őt.

- 2010. 03. 17. -
 

:: Veszélyben a szombati találkozó ::

Az éjszaka leesett 5-10 centiméter hónak köszönhet Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség lefújta a hétvégi megyei I-es és III-as fordulókat. Azok a csapatok, amelyek mégis alkalmasnak találják a játékteret a mérkőzésük lejátszására természetesen lejátszhatják hétvégi összecsapásukat. Az elmaradt mérkőzések új időpontját március 16-án határozza meg a TMLSZ.
Csapatunk és a Bölcske állásfoglalásáról természetesen a későbbiekben beszámolunk.

- 2010. 03. 11. -

:: Első osztályú játékvezetés ::

Szombaton rendezik meg a forduló, és egyben a bajnokság legnagyobb rangadóját, ahol csapatunk a Farsang János által dirigált Bölcskei SE-t fogadja. A találkozóra Bács-Kiskun Megyéből érkezik a játékvezető és két segítője, név szerint Berger József, Sebestyén László és Forgács Attila. Ez a bírói hármas több tucat NB I-es mérkőzést dirigált már, Berger József játékvezető 2006 óta szám szerint 35 első osztályú mérkőzésen fújta a sípot.  Az elmúlt években a fenti trió olyan mérkőzéseken jutott szóhoz, mint például az Újpest - Kaposvár, a Győr - Paks, a Diósgyőr - Kaposvár vagy éppen a Diósgyőr - Kispest összecsapás.

- 2010. 03. 08. -

:: Repülőrajt Dunaföldváron ::

Csapatunk kissé foghíjasan, azonban jó játékkal, sima győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a Dunaföldvár otthonában. A találkozó elején rögtön magunkhoz is ragadhattuk volna a vezetést, azonban ekkor még kisegítette a hazaiakat Fortuna. A 15. perc táján azonban góllá érett mezőnyfölényünk, Krausz remekül beadott szöglete után Takács Norbert bólintott Molnár kapujába. Találatunk után nem sokkal Jaksa Pétert sérülés miatt le kellett cserélnie Boros Attilának, így az addig jól működő gépezetünk kissé megrogyott, kiegyenlítetté vált a találkozó, azonban a hazaiak komoly gólhelyzetig így sem jutottak el. A második játékrészt úgy kezdtük, ahogy az elsőt, azzal a különbséggel, hogy most rögvest be is találtunk, Hosnyánszki Zsolt jól eltalált lövésénél esélye sem volt a hazai portásnak. A gól után teljességgel átvettük a játék irányítását, azonban a hazai gárda előtt így is adódott szépítési lehetőség, de a hazai csatárok csak a labdafogó hálót tesztelték. A találkozó végéig még kétszer mattoltuk a hazai kapust, két leggólerősebb játékosunk, Máté Róbert és Csende Roland is 1-1 alkalommal zörgette meg a hazaiak hálóját, a két találat közé Schulteisz szépítő gólja ékelődött csak be.
Magabiztos győzelmünk jó előjelnek mutatkozik a Bölcske elleni rangadó előtt.

Dunaföldvár FC - Bonyhád VLC 1:4 (0:1)
Dunaföldvár, 200 néző, Jv.: Vörös

Dunaföldvár: Molnár - Fancsali (Schulteisz A.), Rein, Aschermann, Kindl (Boros) - Hargitai (Alberczki), Fröhlich (Fodor), Nagy L., Dömény (Lamm) - Böde I., Krepsz
Játékos-edző: Kindl István

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Jaksa P. (Máté R.), Máté N., Krausz - Takács, Hosnyánszki Zs., Hegedűs, Dobra (Lendvai) - Csende R. (Fekete), Fülöp (Hosnyánszki T.)
Edző: Boros Attila

Gól: Schulteisz A., illetve Takács, Hosnyánszki Zs., Csende R., Máté R.

További eredmények:
Bölcske - Bátaszék 3:0, Decs - Tolna 1:0, Kölesd - Tamási 0:1, Tevel - Simontornya 4:0,Dunakömlőd - Cikó 1:4, Kakasd - Majos 1:2, Őcsény - Szedres 4:3

- 2010. 03. 07. -

:: Vasárnap rajtol a versenyfutás ::

Igazán nehéz mérkőzésekkel kezdi csapatunk a tavaszi szezont, az első körben az ötödik Dunaföldvár csapatához utazunk, míg jövő szombaton az éllovas Bölcske látogat a Völgység fővárosába. A Duna parti egyesület ellen magabiztos győzelemmel kezdtük az őszt, 5:2-re győztük le  Kindl István csapatát. Góljainkat Batánovics Péter, Csende Roland, Weisz Tamás, Máté Norbert és Hosnyánszki Zsolt szerezték, míg a DFC góljait Kindl István és Széles Gergő lőtték. A tél folyamán nem történt változás a Dunaföldvár keretében, ezért a vezetőedzőnek nem kellett az új játékosok beépítésével bajlódnia. A dunaföldvári gárda hazai teljesítménye hullámzónak mondható, legyőzték a Simontornyát (3:2), a Bátaszéket (4:2), a Kakasdot (2:0) és a Tevelt (4:3), a 13. Tolnával csak döntetlent játszottak (1:1), míg a Decstől (3:6) és a Majostól (0:2) vereséget szenvedtek.  A megszerezhető 21 pontból 13-at szereztek meg Bödéék, ez 62%-os teljesítmény. A 'földvári csapat legeredményesebb játékosa Böde István 13 találattal, Őt Schulteisz  Attila követi a házi ranglistán 12 góllal.  Vendéglátónknak eltiltás miatt nem lesz hiányzója.
Csapatunkból sérülés miatt Pohlon Gergő, Varga Ákos és Sebestyén Norbert fog hiányozni, Dobra Benjamin, Fekete Krisztián és Máté Róbert játéka pedig kérdőjeles. Eltiltás miatt Czinkon Szabolcsra nem számíthat Boros Attila vezetőedző.
A találkozót Bács-Kiskun megyei trió vezeti majd, Vörös Gábor játékvezetőt ifj. Péter Szabó Ottó és Bella István segíti majd.

- 2010. 03. 03. -

:: A felkészülés számokban ::

A kedvezőtlen időjárás ellenére sikeresnek mondható felkészülést zárt maga után csapatunk. A tél folyamán három új játékos érkezett csapatunkhoz, Czinkon Szabolcs, Lendvai Miklós és Fülöp András ölt magára BVLC mezt tavasszal, míg Kertész Gábor, Batánovics Péter és Weisz Tamás új csapatoknál próbálkozik.
Az őszi sztenderd sérültek közül Hegedűs Lászlós és Hosnyánszki Tamás újra játékra kész, azonban Pohlon Gergő ismét megsérült a Véménd elleni találkozón.
Afelkészülési mérkőzéseink számokban:

7 mérkőzés, 5 győzelem (Őcsény, Ócsárd, Tevel, Véménd, Bátaszék), 1 döntetlen (Szekszárd), 1 vereség (Mohács)
Gólkülönbség: 26:10
Házi góllövőlista: Csende Roland 7 gól, Czinkon Szabolcs 6 gól, Fekete Krisztián 3 gól, Sebestyén Norbert, Kertész Gábor 2-2 gól, Varga Ákos, Dobra Benjamin, Hosnyánszki Zsolt, Dávid Roland, Fülöp András, Máté Norbert 1-1 gól

- 2010. 02. 29. -

:: Jó előjelek szezonkezdetre ::

Az előkészületi időszak talán legjobb játékát nyújtva döntetlent játszott csapatunk utolsó előkészületi mérkőzésén. Végig agilisan játszva többször is veszélyeztettük Horváth Bálint vagy Klézl Tamás kapuját leginkább Csende Roland révén.

Szekszárdi UFC - Bonyhád VLC 0:0 (0:0)
Szekszárd, Műfüves pálya, 50 néző

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Jaksa P., Máté N., Krausz - Takács, Hosnyánszki Zs., Dobra - Czinkon - Fülöp, Csende R.
Cserék: Hosnyánszki T., Fekete
Edző: Boros Attila

- 2010. 02. 28. -

:: Győzelem hazai pályán ::

Csapatunk idén először a Bátaszék előtt mutatkozott be hazai pályán, ahol a végeredmény
szorosságának ellenére magabiztos játékot nyújtottunk. Rengeteg helyzetet sikerült kialakítanunk a vendégek kapuja előtt, azonban Kiss János alakulata gyors kontrákkal többször megzavarta a Jaksa Pétert nélkülöző védelmünket. 
Utolsó felkészülési mérkőzésünket vasárnap 16 órakor Szekszárdon a helyi UFC ellen játssza csapatunk.

Bonyhád VLC - Bátaszéki SE 4:3 (2:1)
Bonyhád, 20 néző

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Takács, Máté N., Krausz - Hegedűs, Hosnyánszki Zs., Dobra - Varga - Csende R., Fülöp
Cserék: Hosnyánszki T., Máté R., Lendvai, Czinkon, Fekete
Edző: Boros Attila

Bonyhádi gólszerzők: Csende R. 2, Czinkon, Fülöp

- 2010. 02. 25. -

:: Tolna - Baranya 2:1 ::

Az Ócsárd legyőzése és a Mohács elleni vereség után újabb Baranya megyei csapattal játszott edzőmeccset csapatunk. A Mohácsról most télen távozó Bíró Ferenc csapatát magabiztosan győztük le.
Két információ csapatunkkal kapcsolatban még, hogy az átigazolási szezon lefújása előtt nem sokkal Kertész Gábor elhagyta egyesületünket, Ő ismét Tevelen folytatja pályafutását. A másik információ pedig az, hogy szerdán (az időjárás függvényében) végre hazai pályán is megmutathatja magát csapatunk, ha az idő úgy engedi, akkor a Bátaszék csapatát fogadjuk.

Bonyhád VLC - Véménd KSE 5:0 (2:0)
Szekszárd, Műfüves pálya, 20 néző

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Jaksa P., Máté N., Krausz - Varga, Hosnyánszki Zs., Dobra - Csende R., Czinkon, Máté R.
Cserék: Takács, Hosnyánszki T., Hegedűs, Pohlon, Fülöp, Sebestyén, Fekete

Gólszerzők: Csende R. 2 (egyet 11-esből), Fekete 2, Máté N.

- 2010. 02. 22. -

 

:: Jöttek-mentek ::

Február 20-án lezárult a megye I-es csapatok számára az átigazolási szezon. Csapatunk keretében 5 változás van az őszihez képest:

Érkezett:

Czinkon Szabolcs Lendvai Miklós Fülöp András

Születési idő: Születési idő: Születési idő:
1983. 10. 18. 1984. 03. 05. 1990. 02. 21.
Poszt: Poszt: Poszt:
Belső középpályás/csatár Bal oldali védő Csatár
Előző klubja: Előző klubja: Előző klubja:
Szászvári SE Kadarkút KSK Bogád SE (PMFC kölcs.)
Mérkőzés/gól ('09/'10): Mérkőzés/gól ('09/'10): Mérkőzés/gól ('09/'10):
13/11 - 11/1
Előző klubja: Előző klubja: Előző klubja:
4/5 3/0 3/0

Távozott:

Batánovics Péter Weisz Tamás
Születési idő: Születési idő:
1992. 02. 27. 1985. 08. 30.
Poszt: Poszt:
Szélső/belső középpályás Bal oldali védő/középpályás
Új klubbja: Új klubbja:
KSE Decs Kölesd KSK
Mérkőzés/gól ('09/'10): Mérkőzés/gól ('09/'10):
14/2 12/1

:: Magabiztos siker negyedik edzőmeccsünkön ::

Újra Szekszárdon mérkőzött meg csapatunk, ahol a szintén megye I-es Tevel csapata volt az ellenfelünk. Az első játékrész kiegyenlített játékot hozott, azonban a második 45 percben kimutatkozott a két gárda közti erőkülönbség. Az idén először pályára lépett Máté Norbert és Hegedűs László, viszont a Mohács ellen megsérült Csende Rolandra két hét kihagyás várhat.

Bonyhád VLC - MEDOSZ SE Tevel 4:1 (0:0)
Szekszárd, Műfüves edzőpálya, 20 néző

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Jaksa P., Máté N., Krausz - Varga, Hosnyánszki Zs., Dobra - Czinkon, Sebestyén, Máté R.
Cserék: Kovács T.; Hegedűs, Lendvai, Fülöp, Hosnyánszki T., Kertész G., Pohlon
Edző: Boros Attila

Bonyhádi gólszerzők: Czinkon 3, Varga


:: Vereség az MTE ellen ::

Öt napon belül harmadik edzőmeccsét vívta meg csapatunk, ennek ellenére jó játékkal rukkoltunk elő NB III-as ellenfelünk ellen. Az első 30 percben több ígéretes támadást is vezettünk, viszont csak kapufáig jutottunk. A 45 percet egy mohácsi találat zárta, egy középpályás labdavesztést toroltak meg a baranyaiak. A második játékrészben néhány percen belül még hárommal toldotta meg a mohácsi csapat góljainak számát, amire Csende Roland egy büntetőből válaszolt.

Bonyhád VLC - Mohácsi TE 1:4 (0:1)
Szekszárd, Műfüves edzőpálya, 20 néző

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Jaksa P., Krausz, Lendvai - Sebestyén, Hosnyánszki Zs., Dobra - Máté R., Czinkon, Csende R.
Cserék: Hosnyánszki T., Kertész G., Pohlon, Varga
Edző: Boros Attila

Bonyhádi gólszerző: Csende R. (11-esből)


:: Az Ócsárdot is legyűrtük ::

Csapatunk második edzőmérkőzésén az NB III Dráva csoportjának 12. helyén álló Ócsárdot győzte le. Az első félidőben már eldönthette volna csapatunk a győzelmet, azonban a második 45. percben tettük meg mindezt a visszatérő Czinkon Szabolcs találatával.
Csapatunk következő edzőmeccse hétfőn kerül megrendezésre, szintén Szekszárdon a Mohácsot fogadjuk.

Bonyhád VLC - Ócsárd SE 2:1 (1:0)
Szekszárd, Műfüves pálya, 30 néző

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Jaksa P., Takács, Krausz - Varga, Hosnyánszki Zs., Dobra - Csende R., Czinkon, Máté R.
Cserék: Kovács T.; Sebestyén, Hosnyánszki T., Kertész G., Fülöp
Edző: Boros Attila

Bonyhádi gólszerzők: Csende R. (11-esből), Czinkon


:: Az Őcsény kiütésével kezdtük az évet ::

Remek eredményt ért el csapatunk idei első nagypályás mérkőzésén. A bajnokságban 5. helyezett Őcsényt múltuk felül kilenc találattal. A Szekszárdon megrendezett mérkőzés egészen az első találatunkig volt kiegyenlítetett, az azt követő időszakban a sárközi gárda takaréklángon égett csak. Csapatunkban pályára lépett Fülöp András, Ő a PMFC-től érkezhet kölcsönbe.
Következő megmérettetésünk is Szekszárdon lesz, ha az időjárás úgy engedi, akkor szombaton öt órakor az NB III-as Ócsárddal mérkőzünk meg.

Bonyhád VLC - Őcsény SK 10:1 (6:0)
Szekszárd, Műfüves pálya, 20 néző

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Jaksa P., Krausz, Lendvai - Takács, Hosnyánszki Zs., Dobra - Máté R., Csende R., Czinkon
Cserék: Kovács T.; Fekete, Hosnyánszki T., Sebestyén, Kertész G., Fülöp
Edző: Boros Attila

Bonyhádi gólszerzők: Kertész G. 2, Sebestyén N. 2, Dobra, Czinkon, Hosnyánszki Zs., Csende R., Dávid, Fekete


:: Átigazolási helyzetkép ::

Az átigazolási szezon vége előtt másfél héttel mindössze 4 változás volt csapatunk keretében. A nyáron érkezett Batánovics Péter Decsre, Weisz Tamás pedig Kölesdre távozott. Pótlásukra Lendvai Miklós érkezett Kadarkútról, valamint Czinkon Szabolcs húz BVLC mezt fél éves kitérő után. Azonban hosszú sérülés után Hosnyánszki Tamás és Pohlon Gergő is elkezdte a teljes értékű edzésmunkát, valamint Hegedűs László is elkezdte a futóedzéseket.


:: Ezüstérem a Váz-Bau Kupán ::

Csapatunk egészen a döntőig menetelt a nyolcadik alkalommal megrendezett Váz-Bau Kupán, ott azonban a KSE Decs simán győzte le egyesületünket. Az első csoportmeccsünket a nem túl acélos Kölesd ellen sima győzelemmel zártuk. Második mérkőzésünkön a Szekszárd ellen az első percben elaludt a csapat, Fröhlich két góljával vezetett az UFC, de a szünetig sikerült megfordítanunk az állást, a második játékrészben pedig magabiztossá tettük előnyünket az amúgy tetszetősen játszó sárga-feketék ellen. A csoportmeccseket egy tétnélküli, ám presztízsmeccsel zártuk, ahol az Őcsény két figyelmetlenségünket kihasználva diadalmaskodott. Az elődöntőben legnagyobb riválisunkkal, a bölcskei alakulattal csaptunk össze, ahol remek játékkal jutottunk a döntőbe. A jó formánkat nem sikerült átmenteni az utolsó mérkőzésre, a decsiek akaratban és játékban is csapatunk fölé nőttek, és arattak teljesen megérdemelt diadalt.
Az ezüstérem mellé egy extra díjat is sikerült szereznünk, a torna legjobb kapusának Kovács Lászlót választották a szervezők.

Csoportmérkőzések:

Bonyhád VLC - Kölesd KSK 3:1
Bonyhádi gólszerzők: Máté R., Hosnyánszki Zs., Takács

Bonyhád VLC - Szekszárdi UFC 6:3
Bonyhádi gólszerzők: Fekete 2, Máté R., Csende R., Krausz, Kertész G.

Őcsény SK - Bonyhád VLC 2:1
Bonyhádi gólszerző: Dávid

Elődöntő:

Bonyhád VLC - Bölcske SE 4:0
Bonyhádi gólszerzők: Csende R. 2, Jaksa P. 2

Döntő:

KSE Decs - Bonyhád VLC 4:0

A torna végeredménye:

1. KSE Decs, 2. Bonyhád VLC, 3. Őcsény SK, 4. Bölcske SE, 5. Dombóvári FC, 6. Szekszárdi UFC, 7. Bátaszéki SE, 8. Kölesd KSK

Az ezüstérmes csapat tagjai: Kovács László; Dávid Roland, Fekete Krisztián, Hosnyánszki Zsolt, Krausz Márton, Lendvai Miklós, Csende Roland, Dobra Benjamin, Kertész Gábor, Máté Róbert, Jaksa Péter, Sebestyén Norbert, Takács Norbert
Edző: Boros Attila


:: Szombaton jön az első megmérettetés ::

Tolna megye legjobb csapatai két hónapnyi kihagyás után ismét pályára lépnek szombaton. A Tolnán megrendezésre kerülő rendezvényen csapatunk a B jelű négyes egyik tagja, karöltve a Kölesd, Őcsény, Szekszárd hármassal, az A csoportban a Decs, Bátaszék, Dombóvár, Bölcske négyes található. A 9 órakor kezdőd tornán 2×15 percben csapnak össze a mérkőző felek. A csoportokból a két első egyesület jut az elődöntőbe, ott pedig keresztbejátszás után dől el, hogy mely' csapatok milyen színű éremért játszhatnak. A Váz-Bau Kupa legeredményesebb egyesülete csapatunk, háromszor szereztük meg az első helyet (2003, 2005, 2008), egyszer ezüstnek örülhettünk (2007), 2004-ben pedig bronzérmes lett a BVLC.

Csapatunk mérkőzései, döntők
10:10 Bonyhád - Kölesd
11:20 Bonyhád - Szekszárd
14:15 Őcsény - Bonyhád
16:00 A1 - B2
16:35 B1 - A2
17:10 Bronzmérkőzés
17:45 Döntő

::Megkezdtük a felkészülést ::

A megyében valószínűleg elsőként, január 9-én megkezdte csapatunk a téli felkészülést. Egyelőre egy távozója van egyesületünknek, Batánovics Péter a Decshez igazolt. Új névként Lendvai Miklós említhető meg, Ő legutóbb Kadakúton futballozott.
Csapatunk edzőmérkőzései lekötésre kerültek a legközelebbi hétvégétől eltekintve, íme a program:


Dátum Esemény
2010. 01. 23., Szombat VIII. Váz-Bau Kupa, Tolna
2010. 01. 30., Szombat Bonyhád - Őcsény
2010. 02. 06., Szombat Bonyhád - Szászvár
2010. 02. 14., Vasárnap Bonyhád - Ócsárd
2010. 02. 17., Szerda Bonyhád - Mohács
2010. 02. 20., Szombat Tevel - Bonyhád
2010. 02. 24., Szerda Bonyhád - Bátaszék
2010. 02. 27., Szombat Szekszárd - Bonyhád

:: Hat megye I-es a Váz-Bau-n ::

Idén január 23-án kerül megrendezésre a VIII. Váz-Bau Kupa. A Tolnán megrendezésre kerülő teremtornán 8 csapat vesz részt: Szekszárdi UFC, Dombóvári FC (NB III-asok), KSE Decs, Bölcske SE, Bátaszék SE, Kölesd SE, Őcsény SE és Bonyhád VLC (megyei I-esek). A tavalyi mezőnyből hiányzik a Majosi SE valamint a Paksi FC Ligacsapata, utóbbi gárda tagjai az NB I-es kerettel készülnek, így ezen a megmérettetésen nem tudnak részt venni. A tornát eddig háromszor nyerte meg csapatunk (a 2008-ban aranyérmes csapatból még 9-en a jelenlegi keret tagjai), tavaly pedig büntetőkkel csúsztunk le a dobogóról.


:: Élbolyban az utánpótlás ::

Utánpótlás csapataink továbbra is őrzik azt a régóta tartó jó hagyományukat, hogy legalább erős középcsapatnak számítanak az adott bajnokságukban.

A Köő László vezette U19-es alakulat az első helyről várhatja a téli felkészülést, a 2005/2006-os bajnokság után ismét aranyérmes lehet ifjúsági csapatunk. Három alakulatnak sikerült legyőznie csapatunkat, az időközben kizárt Dunakömlőd, a Majos és a Bölcske örülhetett győzelemnek a fiataljaink ellen megvívott mérkőzés után. A felnőtt csapathoz hasonlóan U19-es csapatunk is 100%-os hazai környezetben. Külön pozitívum, hogy a tavalyi serdülő csapatból többen is biztos ponttá nőtték ki magukat ebben az évben, Fehér Valentin és Zsók György gyakran a kezdők közt kapott szerepet, azonban Bodrogi Róbert, Fazekas Dávid és Pataki Márk is több alkalommal pályára lépett az idősebbek közt.
A korosztály gólfelelősei: Rafai Márk 12 gól, Zsók György 8 gól, Nagy Norbert 7 gól, Gábori András 6 gól...

Tolna megyei I. osztály - U19

Az osztályváltás legnagyobb vesztese a felnőtt csapat után az U17-es gárda lett, Takács Norbertnek a tavalyi szezonban 26 mérkőzésre kellett felkészítenie csapatát, ez a szám idén 16-ra olvadt, ami ebben a korban rettenetesen kevésnek számít. Ami az egyik oldalon pozitívum, az az U16-os csapatnak egy bizonyos szempontjából negatívum, Takács Norbertnek több meghatározó tavalyi játékosát kellett részben vagy egészben pótolnia (pl. az U15-ös Válogatottságig jutó Hambuch Milánt). Ennek csapatnak az U19-essel ellentétben nem jelent mindig előnyt a hazai pálya, mindkét vereségét a Völgységben szenvedte el serdülő csapatunk.
A korosztály gólfelelősei: Bodrogi Róbert 7 gól, Tolnai Szabolcs, Nyisztor Attila János 6-6 gól, Kovács Lajos 5 gól...

Tolna Megyei U17-es Bajnokság - Déli csoport

Szabó Dénes a harmadik helyet foglalja el a legfiatalabbakkal, a tavalyi ezüstérmes gárdánál már-már kötelező a három érem valamelyikének megszerzése. Erre minden esélye meg is van a gárdának, hisz a csapat magabiztosan áll a harmadik helyen, de egy esetleges előzés sem kizárt, hisz' a jelenlegi éllovas Szekszárd csak két egységnyire van vesztett pontok tekintetében, míg a Tamási 3 egységgel előzi meg csapatunkat. U14-es csapatunk összes pontját hazai pályán hullajtotta el, a SZUFC három ponttal térhetett haza, míg a Tamási ellen egy gólnélküli döntetlenre voltak képesek a fiatalok. A gárda gólarány tekintetében első helyen áll, a 65 rúgott gól mellé mindössze csak négy kapott párosul.
A korosztály gólfelelősei: Jakab Renátó 20 gól, Szeiler Andor 17 gól, Győrfi József 15 gól (Ők vezetik a góllövőlistát is!), Dallos István 4 gól...

Tolna Megyei U14-es Bajnokság


:: Vendégként csak a kötelezők sikerültek ::

Csapatunk idegenbeli szereplése sajnos nem úgy sikerült ahogy terveztük, 8 meccsből mindössze hatot sikerült besöpörnünk. Külön fájó, hogy két legnagyobb riválisunk otthonában szenvedtünk vereséget, Bölcskéről és Decsről távoztunk üres kézzel. Az első hat maradék három csapatával itthon játszottunk, így nehéz kirándulásokat hoz majd a 2010-es év első fele. Idegenben elmaradt a góláradat is, két meccsen sikerült 2 gólos differenciával nyernünk (Simontornya, Tevel), míg négy összecsapáson (Bátaszék, Kakasd, Majos, Tolna) csak egy góllal voltunk jobbak ellenfelünknél.

A BVLC idegenbeli statisztikája

Pontszám: 18/24 - 75%-át gyűjtöttük be a megszerezhető pontoknak
Győzelem: Simontornya, Majos, Bátaszék, Kakasd, Tolna, Tevel
Döntetlen: -
Vereség: Bölcske, Decs
Rúgott gólok: 15 - 1,88/mérkőzés, átlagban 48 percenként szereztünk gólt
Kapott gólok: 9 - 1,13/mérkőzés, átlagban 80 percenként vették be kapunkat
Gólszerzőink: Csende Roland 6 gól,  Máté Róbert 4 gól, Jaksa Péter 3 gól, Máté Norbert, Batánovics Péter 1-1 gól
Sárgák: 14 - 1,56/mérkőzés, átlagban 51 percenként kaptunk sárgát
Pirosak: 0
Nézőszám: 1720 - 215 néző tekintette meg mérkőzéseinket átlagosan


:: Makulátlan hazai mérleg ::

A tavalyi (bár még NB III-as) hazai mérlege igencsak megváltozott csapatunknak, az akkor megszerezhető pontoknak nagyjából felét gyűjtöttük be, míg idén a maximális pontszámot, kár, hogy egy osztállyal lejjebb. Mindenképp' említésre méltó, hogy 25 gólt rúgtunk hazai pályán, azonban a nagy vetélytárs Bölcske kereken negyvenig jutott, így az Ők meccsenkénti ötös átlagával nincs esélyünk versenyezni. 100%-os hazai mérleggel is csak a Bölcske rendelkezik, az üldözők közül a Decs és a Dunaföldvár kétszer kapott ki hazai pályán, azonban az Őcsény nem talált legyőzőre.

A BVLC hazai statisztikája

Pontszám: 21/21 - 100%-át gyűjtöttük be a megszerezhető pontoknak
Győzelem: Dunaföldvár, Dunakömlőd, Szedres, Tamási, Kölesd, Őcsény, Cikó
Döntetlen: -
Vereség: -
Rúgott gólok: 25 - 3,57/mérkőzés, átlagban 25 percenként szereztünk gólt
Kapott gólok: 3 - 0,42/mérkőzés, átlagban 210 percenként vették be kapunkat
Gólszerzőink: Máté Róbert 5 gól, Hosnyánszki Zsolt, Sebestyén Norbert 4-4 gól, Csende Roland 3 gól, Varga Ákos 2 gól, Jaksa Péter, Fekete Krisztián, Máté Norbert, Batánovics Péter, Weisz Tamás, Kertész Gábor, Dobra Benjamin 1-1 gól
Sárgák: 11 - 1,57/mérkőzés, átlagban 57 percenként kaptunk sárgát
Pirosak: 0
Nézőszám: 1580 - 225 néző tekintette meg mérkőzéseinket átlagosan

(A statisztika tartalmazza a Dunakömlőd elleni mérkőzést is, mivel a Duna-parti csapat ügyét még vizsgálja az MLSZ.)


:: Tíz győzelem zsinórban ::

Nem várt könnyű kiruccanás csapatunkra az őszi szezon zárásaként, a hazai pályán veretlen Tevel ellen egyik csapat sem mehet biztosra a megyében. Az összecsapásra inkább volt jellemző a harcosság, mint a látványosság, de a kilátogató nézők így sem unatkozhattak. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, azonban a félidei egy gólos BVLC előny nem volt érdemtelen. Sebestyén Norbert révén hamar vezetéshez juthattunk volna, azonban a jobb kapufa kisegítette Kohnt. Máté Róbert lövésénél azonban tehetetlen volt a hazai portás, Csende remek indítása után 10-esünk talált a hazai hálóba. Az egygólos előnyünket a második 45 perc elején sikerült megdupláznunk, ekkor Krausz bal oldali beadása után Csende Roland továbbította a játékszert a hazai kapuba. A második találat eldöntötte a három pont sorsát, a hazaiak nem igazán erőltették a támadást, mi pedig takaréklángon fejeztük be az ősz utolsó bő 30 percét.

MEDOSZ SE Tevel - Bonyhád VLC 0:2 (0:1)
Tevel, 250 néző, Jv.: Száraz F.

Tevel: Kohn - Nagy G. (Árpa), Szilágyi, Gergely Cs., Jakab - Fazekas T., Máté Z., Barabás, Till N. - Borsányi, Bősz (Szőcs R.)
Edző: Szabó Dénes

Bonyhád: Kovács L. - Takács, Jaksa P., Máté N., Krausz - Varga (Fekete), Hosnyánszki Zs., Dobra (Kertész G.) - Csende R. (Dávid) - Máté R., Sebestyén
Edző: Boros Attila

Gól: Máté R., Csende R.


További eredmények
Kölesd - Majos 4:1
Bátaszék - Tamási 4:1
Decs - Őcsény 0:0
Kakasd - Szedres 4:2
Cikó - Simontornya 6:0
Bölc
ske - Dunaföldvár
4:2
Szabadnapos: Tolna

:: 15 csapat maradt ::

A Fellebbviteli Bizottság meghozta döntését a Dunakömlőd SE ügyében, a Paks melletti település csapatát kizárták a megyei első osztály küzdelmeiből. A határozat előzménye az volt, hogy a Paksi FC fiataljai 'kömlődi színekben is szerepeltek, azonban a kettős játékengedélyük nem volt kiállítva. A Dunakömlőd összes eredményét törölték a tabellából, azonban ez csapatunk helyezésén nem változtat.


:: Záróra ::

Vasárnap játssza csapatunk utolsó mérkőzését ősszel, Tevelen vendégszereplünk. A kilencedik helyen álló hazai alakulat eddig vendéglátóként veretlen, a 18 megszerezhető pontból 14 egységet gyűjtöttek be Gergely Csabáék. A Dunakömlőd (5:1), a Szedres (4:2), a Tamási (4:2) és a Kölesd (5:3) mind-mind pont nélkül távozott Tevelről, az Őcsény (3:3) és a Cikó (3:3) pedig 1-1 ponttal gazdagodott. BVLC - Tevel mérkőzés már volt az idén, edzőmeccsen 2:1 arányban győztük le Sebestyén Dénes csapatát majd' egy éve, góljainkat Czinkon Szabolcs és Csende Roland szerezték. A Tevel leggólerősebb játékosa Máté Zoltán, Ő 15 góllal vezeti a megye I-es góllövőlistát, az öt találatig jutó Szőts Roland követi Őt a házi ranglistán. Vasárnapi ellenfelünktől két játékos hiányzik majd eltiltás miatt, Illés Zsoltot és Papp Gergelyt az előző fordulóban kiállították, azonban Pál Krisztián már pályára léphet ellenünk egy meccses eltiltása után.
A mi csapatunkból Hegedűs László és Hosnyánszki Tamás lesz kénytelen kihagyni a teveli összecsapást.
A szezonzárót Száraz Ferenc dirigálja majd, Illés Tamás és Varga Gábor lesz a két segítője.


:: Csak papíron volt derbi ::

Remek idő, őszi nézőcsúcs, jó csapatok, minden adott volt egy igazi rangadóhoz a szombati napon. Azonban a játék nemhogy egy rangadó, de még egy edzőmeccs színvonalát sem ütötte meg sokszor. Az első játékrészben mindössze egyszer emelkedett fel a kilátogató nézők pulzusa, egy a cikói kapu előtti kavarodás után szerezhettünk volna előnyt, de a vendégek tisztázni tudtak a gólvonal előtt. A második játékrész elején rögvest emberhátrányba került a sárgában motorozó cikói gárda, Czékmány Tamást állította ki a játékvezető. A piros kártya felmutatása után 10 perccel megszereztük a vezetést, Máté Róbert lőtt közelről Bagoly kapujába. A gól után 2 perccel újabb vendégjátékos jutott a kiállítás sorsára, Czékmány Bálintnak kellett elhagyni a játékteret. A találkozóról mindent elmond, hogy a 9 emberrel játszó Cikó ellen bő fél óra alatt mindössze egyszer növelhettük volna előnyünket, Weisz Tamás lökete csattant a felső kapufán.
A Tevelre kilátogató, valószínűleg szép számú nézősereg egy dologban azért biztos lehet: ennél jobb meccset fognak látni!

Bonyhád VLC - Cikó SE 1:0 (0:0)
Bonyhád, 400 néző, Jv.: Rákosi T.

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Jaksa P., Máté N., Krausz - Varga (Batánovics - Kertész G.), Hosnyánszki Zs., Máté R., Dobra - Sebestyén, Csende R. (Weisz)
Edző: Boros Attila

Cikó: Bagoly - Ecker (László A.), Czékmány T., Szlama (Kovács K.), Miklós - Forrai (Diriczi), Illés Z., Tálas, Csabai - Czékmány B., Illés Zs.
Edző: Komáromi Tibor

Gól: Máté R.

További eredmények
Tamási - Bölcske 1:3
Majos - Bátaszék 0:1
Dunaföldvár - Tevel 4:3
Decs - Kakasd 4:1
Simontornya - Tolna 0:2
Dunakömlőd - Őcsény 0:5
Szedres - Kölesd 3:1

:: Rangadóval búcsúzik a csapat ::

Az idei évben szombaton játszik otthon utoljára csapatunk, a szomszédvár Cikó csapata lesz az ellenfél. Az eddig erőn felül teljesítő Komáromi-alakulat a tabella 7. helyét foglalja el, mindössze öt ponttal lemaradva a dobogó legalsó fokáról. A Cikó idegenbeli teljesítménye eddig 46%-os, nagy meglepetést nem tudtak okozni vendégként. A Szedrest (2:1) és a Kölesdet (3:1) győzték le idegenben, Tevelen ikszeltek (3:3), a Tamásitól (4:5), a Bölcskétől (0:8) és az Őcsénytől (2:5) pont nélkül tértek haza Szlamáék. Csapatunk és a Cikó legutóbb tétmeccsen idén tavasszal találkozott, akkor 4:1 arányban győztünk Cikón, Magyar Kupa selejtezőn. Góljainkon Lizák Péter (2), Czinkon Szabolcs és Sebestyén Norbert osztoztak. A vendég gárda (és egyben az egész mezőny) legeredményesebb támadója Czékmány Bálint, Ő eddig 14 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, Őt Illés Zsolt követi 6 góllal. Komáromi Tibornak eltiltás miatt nem lesz hiányzója.
Csapatunkból Hosnányszki Tamás és Hegedűs László kihagyja a szombati összecsapást, Csende Roland és Takács Norbert játéka kérdőjeles.
A rangadó játékvezetője Rákosi Tamás lesz, Kis Zoltán és Álló Tibor segítik majd Őt.


:: Helyzetkihasználásból elégtelen ::

Csapatunk az őcsényi találkozó után egy könnyebbre számíthatott a 15. helyezett Tolna ellen. Az első játékrészben eldönthettük volna a három pont sorsát, azonban Kiss Gergelynek, a hazai hálóőrnek, valamint gyenge helyzetkihasználásunknak köszönhetően csak egy gólos előnnyel vonulhattunk pihenőre. Kertész Gábor egymaga mesterhármast érhetett volna el, azonban első két lehetőségét elpuskázta, a harmadiknál azonban a 16-oson belül buktatták. Szincsák játékvezető a 11-es pontra mutatott, a büntetőt pedig Máté Róbert magabiztosan értékesítette. Jaksa Péter nevéhez fűződött még egy nagy lehetőség, azonban a jól eltalált szabadrúgása a jobb kapufán csattant. A második 45 percben sem változott a játék képe, mi helyzetek sokaságát alakítottuk és hagytuk ki, a tolnaiak pedig csak elvétve tartózkodtak térfelünkön. A hazaiak alacsony támadókedvének köszönhetően a 3 pont begyűjtése nem forgott különösebb veszélyben, azonban a mérkőzések óta tartó gyenge helyzetkihasználásunk a Cikó ellen akár még kevés is lehet...

Tolna VFC - Bonyhád VLC 0:1 (0:1)
Tolna, 100 néző, Jv.: Szincsák L.

Tolna: Kiss G. - Tarjáni K. (Ágoston), Pesti D., Lőrincz, Szabó - Tarjáni Gy., Pesti V., Stadler, Tiuca - Mármarosi (Izsák), Kiss Zs. (Schäffer)
Játékos-edző: Izsák Géza

Bonyhád: Kovács L. - Takács, Jaksa P., Máté N., Krausz - Batánovics (Fekete), Máté R., Hosnyánszki Zs., Kertész G. (Weisz) - Dobra (Dávid), Sebestyén
Edző: Boros Attila

Gól: Máté R. (11-esből)
 

További eredmények
Bölcske - Tevel 2:1
Tamási - Majos 4:1
Cikó - Dunaföldvár 2:6
Bátaszék - Szedres 1:0
Kakasd - Dunakömlőd 5:4
Kölesd - Decs 1:2
Őcsény - Simontornya 4:2

:: Tolnára látogatunk szombaton ::

A 13. játéknapon a Tolna VFC csapatánál vizitálunk szombaton, 13:30-as kezdettel. Vendéglátóink a tabella 15. helyén foglalnak helyet, hét egységet gyűjtöttek az eddigi mérkőzések után. A 10.-12. helyre pályázó hazaiak a hét pontjukból hatot gyűjtöttek vendéglátóként, a Szedrest sikerült legyőzniük 3:1 arányban, a Tamásival (1:1), a Kölesddel (3:3) és a Tevellel (3:3) remiztek, a Decs (2:4) és az Őcsény (0:6) tudott három ponttal távozni Tolnáról. Izsák Géza csapata azonban semmiképp' sem leírható, ezt alátámasztja, hogy az éllovas Bölcske otthonában csak egy öngóllal kaptak ki 1:0 arányban. A bajnokságban 18 gólt szerzett a Tolna VFC, ezen 9-en osztoznak, Izsák Géza és Szegfű Attila jeleskedik a gólgyártásban, Ők 5-5 gólig jutottak idén. Szombaton eltiltás miatt a bajnokságban két gólos Szegleti Péter fog hiányozni a Tolnából.
Csapatunkból sajnos sok hiányzó lehet, Varga Ákos, Hegedűs László és Hosnyánszki Tamás biztosan nem lép pályára szombaton, Csende Roland és Hosnyánszki Zsolt játéka pedig kérdéses.
A tolnai összecsapást a Szincsák László - Szappanyos Szabolcs, Stefik Róbert hármas dirigálja majd.


:: Jaksa Péter volt klubja ellen is villant ::

A bajnokság 12. fordulójában újabb presztízsmeccs várt csapatunkra, ráadásul nem egy középcsapat, hanem az élbolyhoz tartozó Őcsény volt az aktuális ellenfél. A találkozót jól kezdte csapatunk, Fekete Krisztián szöglete után is magunkhoz ragadhattuk volna a vezetést, valamint Hosnyánszki Zsolt távoli lövése is gólt eredményezhetett volna. A 13. percben azonban megszereztük első találatunkat, Fekete Krisztián újabb szöglete Jaksa Péter fejére szállt, aki mintegy 5 méterről egykori játszótársai kapujába fejelt. A játék képe a hátralévő bő 30 perc alatt nem változott, továbbra is mi alakítottunk ki több helyzetet, de az őcsényiek széleken vezetett támadásai is olykor veszélyt jelentettek. A második játékrész 51. percében pont egy  ilyen szélről való megindulás után egyenlítettek a vendégek, Gyarmati Csaba remekül robogott el a bal oldalon, majd a középre adása utáni kavarodás után Babanics Szilárd elé került a labda, aki Kovács László kapujába lőtt. Szerencsére az 58. percben ismét magunkhoz ragadtuk a vezetést, Varga Ákos remek labdát adott Sebestyén Norbertnek, aki erőszakosságának és némi szerencsének köszönhetően egészen Cziráki kapujáig verekedte magát, majd okosan a vendég hálóőr mellett elgurította a labdát, 2:1! A kapott gól természetesen felpörgette az Őcsényt, több kisebb lehetőséget is kialakítottak kapunk előtt, de igazán nem volt benne a vendégek játékában az egyenlítés, így ezt a mérkőzést is három begyűjtött ponttal abszolváltuk.

Bonyhád VLC - Őcsény SK 2:1 (1:0)
Bonyhád, 250 néző, Jv.: Rákosi T.

Bonyhád: Kovács L. - Dávid (Takács), Jaksa P., Máté N., Krausz - Sebestyén (Batánovics), Varga, Hosnyánszki Zs. (Kertész G.), Dobra - Máté R., Fekete (Weisz)
Edző: Boros Attila

Őcsény: Cziráki - Kadosa, Hegedűs J., Kutasi, Szűcs (Horváth Zs.) - Acsádi (Csizmadia), Jaksa G., Lizák, Gyarmati - Hegedűs A., Babanics Sz.
Edző: Kniesz Mátyás

Gól: Jaksa P., Sebestyén, illetve Babanics Sz.

További eredmények
Decs - Bátaszék 0:0
Szedres - Tamási 2:1
Majos - Bölcske 1:5
Dunaföldvár - Tolna 1:1
Simontornya - Kakasd 0:0
Tevel - Cikó 3:3
Dunakömlőd - Kölesd 4:2

:: A meccsdömping folytatódik ::

Harmadik nehéz mérkőzését játssza egy héten belül csapatunk, a kakasdi és a Fradi elleni találkozó után most a tabella 4. helyezettjével mérkőzünk. A Kniesz Mátyás dirigálta őcsényi csapat idegenbeli teljesítménye eddig kiegyensúlyozott, a Szedres (5:0), a Tamási (3:1), a Kölesd (4:0) és a Tolna (6:0) otthonából három ponttal térhettek haza a zöld-fehérek, Tevelen ikszeltek (3:3), Bölcskén pedig 3:0-ra kaptak ki Hegedűs Attiláék. Idegenben tehát jól megy az Őcsénynek, sőt, jobban, mint hazai pályán, hisz vendégként a megszerezhető pontok 72%-át gyűjtötték be, míg hazai pályán ez a mutatójuk csak 60%-os. A találkozó külön érdekessége, hogy Lizák Péter most őcsényi színekben lép pályára, míg Jaksa Pétert, Weisz Tamást és Batánovics Pétert nemrég még Boros Attila dirigálta Őcsényben. A sárközi gárda házi gólkirálya Hegedűs Attila 9 góllal, szorosan Őt követi Lizák Péter és Babanics Szilárd 7-7 góllal. A szombati rangadót két őcsényi játékos kénytelen kihagyni, Babanics Ferenc és Babanics Nándor egyaránt eltiltását tölti.
Csapatunkból Hosnyánszki Tamás fog hiányozni, a kisebb sérüléssel bajlódók a Fradi ellen már pályára léptek, így nagy valószínűséggel szombaton is Boros Attila rendelkezésére állnak.
A rangadót Rákosi Tamás vezeti majd, Sörös Julianna és id. Rácz Zoltán lesz a két segítője.


:: Megszorongattuk a Fradit ::

Nagy várakozás előzte meg a Ferencváros völgységi vendégjátékát, ezt igencsak alátámasztja a pályán körülvevő rengeteg néző is. A találkozó a "tervezett" programot hozta, a Fradi gőzerővel támadott, míg mi a kontrákra próbáltuk helyezni a hangsúlyt. Az első zöld-fehér találatra egészen a 27. percig kellett várni, Ferenczi egy jobb oldali beadás után fejelt Kovács László kapujába. A következő találat 6 percre az első után született, Rósa kapott álomszerű labdát, majd higgadtan kapunkba passzolt. Az első játékrészben egy felső kapufával mi is jeleztük, hogy nem adtuk fel a küzdelmet, Dobra fejese után csattant a keresztlécen a labda. A második félidőben bátrabb játékkal rukkoltunk elő, aminek eredményére egészen a 79. percig várnia kellett a közönségnek, Máté Róbert beadását Fekete Krisztián csúsztatta Hermány kapujába. A 84. percben ráadásul egyenlítenünk is sikerült, Jaksa Péter egy remek kiugratás után egy szép mozdulattal emelt a ferencvárosi kapu bal oldalába. Sokan már el is hitték, hogy megtörténhet a csoda, azonban a lefújás előtt két perccel Csiszár lőtt egy kipattanó labdát a felső léc alá, ezzel megmentve a fővárosi gárda becsületét.
A 2005-ös Bonyhád-Kispest összecsapás után ismét egy hatalmas múlttal rendelkező csapat ellen játszhatott egyesületünk, a nézők pedig újra elégedetten távozhattak a helyi sporttelepről.

Bonyhád VLC - Ferencvárosi TC 2:3 (0:2)
Bonyhád, 1100 néző, Jv.: Bíró R.

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Jaksa P., Máté N., Krausz (Hegedűs) - Sebestyén (Batánovics), Varga (Kertész G.), Hosnyánszki Zs. (Takács), Dobra (Hosnyánszki T.) - Csende R. (Weisz), Máté R.
Edző: Boros Attila

Ferencváros: Holczer (Hermány) - Lowton, Csiszár, Fülöp - Fitos (Abdi), Ashmore, Adnan, Tóth B. - Pölöskei, Ferenczi, Rósa (Pisanjuk)
Megbízott edző: Lipcsei Péter

Gól: Fekete, Jaksa P., illetve Ferenczi, Rósa, Csiszár

Előmérkőzés:
Gemenc Volán - Orangeways 8:1 (6:0)


:: A fontosabb megvan... ::

A várakozásoknak megfelelően igencsak meg kellett izzadjon Kakasdon csapatunk a három pont begyűjtéséhez. Azonban a bátaszéki mérkőzéshez hasonlóan a saját dolgunkat nehezítettük meg. A találkozó első negyedében akár 2-3 gólos előnyre is szert tehettünk volna, azonban a nagyobbnál is nagyobb helyzetek is kimaradtak. Természetesen ez nem maradt büntetlenül, a szintén gólra játszó Kakasd szerezte meg a vezetést Eisensher Márk révén. Az egyenlítés sokat nem váratott magára, Máté Róbertet buktatták a hazai 16-oson belül, Sziber sporttárs pedig egyből a 11-es pontra mutatott. A megítélt büntetőt Csende Roland magabiztosan értékesítette. Az első félidőben több gól már nem esett, így a második játékrészre maradt a gólgyártás. Rögtön a második félidő elején meg is fordítottuk az állást, Máté Róbert lőtt Szabó Márton kapujába. Mindkét csapat továbbra is nyílt sisakkal játszott, több nagy lehetőség maradt ki mindkét oldalon. Azonban egy védelmi hibánkat kihasználták a hazaiak, Sebestyén Miklós lépett ki védőink mögül, majd gurított a kapunkba. A mindent eldöntő találatot azonban mi szereztük meg, Csende Roland mintegy 22 méterről lőtte ki a haza kapu bal felső sarkát.
Kedden a Ferencváros ellen játszik csapatunk, majd szombaton ismét egy létfontosságú mérkőzés következik, az Őcsény látogat hozzánk.

Kakasd SE - Bonyhád VLC 2:3 (1:1)
Kakasd, 300 néző, Jv.: Szieber Z.

Kakasd: Szabó - Tóth L., Sebestyén F., Palkó, Taba - Sebestyén M., Eisensehr M., Bencze, Bozsó (Sebestyén P.) - Márk K., Hucker
Játékos-edző: Pámer József

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Jaksa P. (Fekete), Máté N., Krausz - Sebestyén (Weisz), Varga, Hosnyánszki Zs., Dobra (Batánovics) - Máté R., Csende R. (Kertész G.)
Edző: Boros Attila

Gól: Eisensehr M., Sebestyén M., illetve Csende 2 (egyet 11-esből), Máté R.

További eredmények
Tamási - Decs 2:1
Bölcske - Cikó 8:0
Őcsény - Dunaföldvár 2:2
Tolna - Tevel 3:3
Majos - Szedres 4:1
Bátaszék - Dunakömlőd 3:1
Kölesd - Simontornya 0:0

:: Kedden az érdekesebb... ::

...vasárnap azonban a fontosabb mérkőzését játssza csapatunk. A Ferencváros elleni mérkőzés árnyékában meghúzódik a kakasdi összecsapásunk, ahol egy jó játékerőt képviselő, meglepetésre mindig képes csapat lesz az ellenfelünk. Ahhoz, hogy továbbra is tapadjunk a Bölcskére (esetleg be is érjük Őket) három ponttal kell abszolválnunk a vasárnapi mérkőzést, ez az eddig 100%-os hazai mérleggel rendelkező ellenfelünk ellen nehéz feladatnak ígérkezik. Pámer József fiai mind a négy hazai mérkőzésüket 3 ponttal zárták, a Tamásit (2:1), a Kölesdet (3:2), a Tolnát (4:3) és a Tevelt (2:1) is legyőzték Bozsó Gáborék. A két csapat legutóbb 2007. április 25-én találkozott egymással, akkor fölényes, 10:0-ás BVLC sikerrel ért véget a Magyar Kupa mérkőzés. Az akkori csapatunkból hatan még mindig Bonyhádon futballoznak, közülük Hosnyánszki Zsolt és Máté Norbert volt eredményes azon a találkozón. A Kakasd SE legeredményesebb játékosa Sebestyén Miklós 5 góllal, 4 találattal Márk Krisztián üldözi Őt. Hétvégi ellenfelünktől Kvanduk Ernő fog hiányozni eltiltás miatt.
Csapatunkból csak sérülés miatt lesz hiányzó, Hegedűs László, Csende Roland, Dobra Benjamin, Hosnyánszki Tamás és Takács Norbert játéka kérdőjeles.
A vasárnapi rangadót Szieber Zoltán vezeti, Őt Tóth László és Stefik Róbert segítik majd.


:: Bonyhádon Magyarország legsikeresebb klubja ::

Október 27-én, kedden a Völgységbe látogat országunk legsikeresebb klubja, a Ferencvárosi Torna Club. A fővárosi zöld-fehér alakulat vezetőik ígérete szerint legerősebb összeállításban lép majd pályára, többek közt Ferenczi Istvánt, Paul Shawt, Lipcsei Pétert és az U20-as világbajnokságon bronzérmes Megyeri Balázst is láthatja a remélhetőleg szépszámú közönség. A fő műsorszám előtt egy órától a Gemenc Volán Zrt. legjobbjai csapnak össze a ferencvárosi csapatot utaztató Orangeways gárdájával. A jegypénztár 12:00-kor nyit majd, a belépőjegyek egységesen ezer forintért vásárolhatóak meg. A tikettek egyben tombolaként is szolgálnak majd, a félidei tombolasorsoláson értékes ajándékok találhatnak majd gazdára.


:: Fölényes győzelem a Kölesd ellen ::

A héten újabb sérüléshullám söpört végig csapatunkon, a múlt heti kezdőből kikerült Csende Roland, Hegedűs László és Dobra Benjamin, viszont Hosnyánszki Zsolt újra játékra jelentkezett. Az első játékrész nem hozott túl magas színvonalat, a vendégek nem tanúsítottak túl nagy ellenállást, mi pedig pontatlanul játszottunk. Ennek ellenére kétgólos előnnyel vonulhattunk 45 percnyi játék után az öltözőbe. Első gólunkat Varga Ákos szerezte, egy vendég védő takarásából okosan csavart a kapu bal oldalába, majd Máté Róbert szezonbéli 4. találatával növeltük az előnyünket kettőre. A második játékrészben mind pontosságban, mind gyorsaságban jelentősen feljavultunk, és ez gólokban is megmutatkozott. Hosnyánszki Zsolt kotorta közelről a kapuba harmadik találatunkat, majd Kertész Gábor kapott forintos labdát Weisz Tamástól, és szerezte meg idei első találatát. Máté Róbert növelte öt gólosra vezetésünket, miután áthámozta magát a kölesdi védőkön, majd a kapujából kilépő Szabó mellett a kapuba lőtt. A nap legszebb találata a találkozó végére maradt, Hosnyánszki Zsolt mintegy 30 méterről végezhetett el szabadrúgást, amit a bal felső sarokba bombázott.
Tartalékos csapatunk magabiztos játékkal győzte le a Kölesdet, és miután a Decs ismét megbotlott hazai pályán, a második helyre léptünk előre. Folytatás vasárnap Kakasdon, azon a találkozón biztosan nagyobb ellenállásra számíthatunk.

Bonyhád VLC - Kölesd KSK 6:0 (2:0)
Bonyhád, 150 néző, Jv.: Mihálovics L.

Bonyhád: Kovács L. (Kovács T.) - Dávid, Máté N., Jaksa P., Krausz - Sebestyén, Varga, Hosnyánszki Zs., Batánovics (Kertész G.) - Fekete (Weisz), Máté R.
Edző: Boros Attila

Kölesd: Bíró B. (Szabó) - Nagy P., Gazdag, Szalonna, Szalai - Koller, Csapó, Kapinya, Nagy G. (Bába) - Tóth A., Bodó (Szabján)
Játékos-edző: Kalmár Ferenc

Gól: Máté R. 2, Hosnyánszki Zs. 2, Varga, Kertész G.

További eredmények
Decs - Majos 2:3
Szedres - Bölcske 1:5
Tevel - Őcsény 3:3
Dunaföldvár - Kakasd 2:0
Cikó - Tolna 4:1
Simontornya - Bátaszék 0:0
Dunakömlőd - Tamási 2:6

:: Újoncok találkozója szombaton ::

Szombaton a Kölesd csapata látogat a Völgységbe, az összecsapás egyik különlegessége pedig az, hogy mindkét gárda tavaly más-más osztályban vitézkedett. A különbség annyi, hogy míg mi kieső helyen zártunk az NB III-ban, addig a kölesdiek a harmadik helyen végeztek a megye II-es pontvadászatban. Szombati vendégeink a tavalyi lelkesedéssel kezdték az idei évadot, a második forduló után még vezették is a tabellát. Két győzelmük után azonban visszaesett Kalmár Ferenc csapata, a további 7 fordulóban mindössze egyetlen pontot szereztek. A hét kölesdi pontból négyet gyűjtöttek vendégként Szalonna Jánosék, a nyitófordulóban Tamásiban nyertek 2:0-ra, Tolnán a 3:3-as döntetlen egy pontot ért, míg Bölcskén (1:10), Kakasdon (2:3) és Tevelen (3:5) vereséget szenvedtek a sárga-kékek. A Kölesd házi gólkirályi címén ketten osztoznak, Tóth Attila és Bodó József 4-4 gólos, Őket Szalonna János követi 3 találattal. A szombati összecsapást eltiltás miatt Kalmár Ferenc biztosan kihagyja, 6 meccses eltiltásából a másodikat tölti ellenünk.
Csapatunknak "természetesen" nincs eltiltottja (a sportszerűségi verseny második helyén állunk), sérültünk viszont akad, Hosnyánszki Tamás valószínűleg még nem ülhet le a kispadra, Takács Norbert, Csende Roland és Hosnyánszki Zsolt játéka pedig kérdéses.
A szombati összecsapást a Mihálovics Lajos - Tinnyei Sándor, Peti Zsolt hármas irányítja majd.


:: A végére maradt a slusszpoén ::

A Bátaszék forduló előtti 11. helyezése nem tükrözte vendéglátónk erejét, az ennél többre képes hazai gárda igencsak megnehezítette a három pont begyűjtését. Az első játékrészben csak helyzetekig jutottak a csapatok, de így sem unatkoztak a két csapat szurkolói. A centimétereket tekintve a hazaiak álltak közelebb a vezetéshez, Ők egy kapufával vétették észre magukat, mi pedig sok kihagyott helyzettel vétettük észre magunkat, a hazai portás valamint Fortuna kifogott rajtunk. A második játékrész elején kissé leült a találkozó, azonban a 60. perc táján Bojás felélénkítette a játékot. A hazaiak hórihorgas védője fejelt kapunkba egy jobb oldali szöglet után. A bátaszéki találat után kettészakadt a mezőny, a hazaiak a kontrákra helyezték a hangsúlyt, mi pedig teljes erőbedobással rohamoztuk Fügedi kapuját. Az egyenlítő találatig egészen a 80. percig kellett várni, akkor egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Sebestyén Norbert adott középre, Máté Norbert pedig a hazai kapuba gyötörte a labdát. A 93. percig úgy tűnt, hogy döntetlennel végződik a találkozó, azonban Jaksa Péter góljával megfordítottuk az összecsapást. Fekete Krisztián szöglete a hosszú oldalon talált gazdára, Kertész Gábor lőtte vissza a labdát a kapu előterébe, Jaksa pedig a hálóba juttatta a játékszert. Gyenge helyzetkihasználásunknak köszönhetően a saját dolgunkat tettük nehézzé, de lehetőségeink száma alapján megérdemelt három ponttal térhettünk haza.

Bátaszék SE - Bonyhád VLC 1:2 (0:0)
Bátaszék, 120 néző, Jv.: Szincsák L.

Bátaszék: Fügedi - Mátyás, Crnmarkovics (Bojás), Kiss M., Lieszkovszky - Botos, Csiki, Horváth L., Samu - Rupa (Gábor P.), Szabolcska (Simon)
Edző: Kiss János

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Jaksa P., Máté N., Weisz (Krausz) - Sebetyén, Varga (Batánovics), Hegedűs (Kertész G.), Dobra - Csende R. (Fekete), Máté R.
Edző: Boros Attila

Gól: Bojás, illetve Máté N., Jaksa P.

További eredmények
Bölcske - Tolna 1:0
Tamási - Simontornya 3:2
Őcsény - Cikó 5:2
Majos - Dunakömlőd 4:0
Kakasd - Tevel 2:1
Kölesd - Dunaföldvár 1:5
Szedres - Decs 0:3

:: Kétarcú a Bátaszék az idei szezonban ::

A jelenleg csak 11., de játékosállománya alapján többre hivatott Bátaszék csapata lesz csapatunk szombati ellenfele. Egyesületünk egykori trénere, Kiss János jelenleg Bátaszéken edzősködik, nyáron vette át a kék-fehér csapat irányítását. A bajnokságot rögtön egy meglepetéssel kezdte a bátaszéki alakulat, a nyitófordulóban 3:1-re győzték le a Bölcskét Földváriék. A BSE másik három hazai mérkőzéséből még kettőt sikerrel zárt, a Kakasdot 4:1-re, a Tolnát pedig 6:0-ra verték, azonban a Tevel 5:1 arányban győzött Bátaszéken. Bátaszék - BVLC összecsapásra legutóbb a nyáron került sor, akkor 4:0-ás győzelmet arattunk Bátaszéken, góljainkat Máté Róbert, Dobra Benjamin, Fekete Krisztián és az azóta eligazolt Illés Zoltán szerezték. A Bátaszék házi gólkirálya Csiki Roland, Ő eddig 5 gólt szerzett a 8 forduló alatt, Őt Földvári Viktor követi 4 találattal. A Bátaszéknek eltiltás miatt nem lesz hiányzója szombaton.
Csapatunkat sérüléshullám sújtja, Hosnyánszki Tamás és Takács Norbert biztosan nem lép pályára szombaton, Hosnyánszki Zsolt, Krausz Márton és Csende Roland játéka pedig kérdőjeles.
A hétvégi összecsapást Szincsák László dirigálja majd, két asszisztense pedig Fülöp Arnold és Szappanyos Szabolcs lesz.


:: Nyögvenyelős siker ::

Sajnos a hétvégi találkozón a vártnál több játékost ki kellett hagynia Boros Attila edzőnek, Hosnyánszki Zsolt és Takács Norbert nem tudta vállalni a játékot, Csende Roland és Batánovics Péter pedig sérülten ült le a kispadra. Az első 45 perc játékán meglátszott, hogy két standard kezdőjátékos nincs a pályán, valamint a Tamási hátsó alakzata is jól állta a sarat. Igazán nagy helyzetünk az első félidőben kettő akadt, azonban sem Máté Róbert, sem pedig Fekete Krisztián nem tudott élni a lehetőséggel. A vendégcsapat előtt is adódtak kisebb lehetőségek, de a gólszerzés nekik sem sikerült. A második félidőre egy harcosabb BVLC jött ki, aminek gyorsan meg is lett az eredménye. Első gólunkat Dobra Benjamin szerezte, egy jó kiugratás után egy az egyben vihette a vendégek kapusára a labdát, a helyzetet értékesítette is kilencesünk. Második találatunk mintha az első visszajátszása lett volna, csak a sors most Varga Ákosra osztotta a főszerepet. Mindkét gólszerzőnk az elmúlt hetek alatt többször is megszerezhette volna első szezonbéli gólját, szerencsére a Tamási ellen megtört a jég. A sérülten beállt Csende Roland tette fel az i-re a pontot, Dávid Roland robogott el a jobb szélen, majd jól passzolt középre, házi gólkirályunknak pedig csak az üres kapuba kellett passzolnia. Gyenge játékunk ellenére is magabiztos győzelmet arattunk a Tamási felett, azonban Bátaszéken minden bizonnyal jobb teljesítmény kell majd a három pont begyűjtéséhez.

Bonyhád VLC - Tamási 2009 FC 3:0 (0:0)
Bonyhád, 150 néző. Jv.: Rákosi T.

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Jaksa P., Máté N., Krausz (Weisz) - Sebestyén, Varga, Hegedűs (Kertész G.), Dobra (Batánovics) - Máté R., Fekete (Csende R.)
Edző: Boros Attila

Tamási: Rajna - Filótás, Tóth R., Brukner, Gulyás - Fölker, Bernáth (Lázár), Béres, Juhász A. - Molnár L., Agócs (Petrók)
Játékos-edző: Molnár László

Gól: Dobra, Varga, Csende R.

További eredmények
Simontornya - Majos 1:1
Dunaföldvár - Bátaszék 4:2
Decs - Bölcske 0:2
Dunakömlőd - Szedres 4:0
Tevel - Kölesd 5:3
Cikó - Kakasd 3:2
Tolna - Őcsény 0:6

:: Meglehet zsinórban a harmadik győzelmünk ::

Két szebb napokat is látott csapat találkozik szombaton a Völgységben, a Tamási SE jogutódja, a Tamási 2009 FC-vel csap össze egyesületünk. A két gárda a 2005/2006-os szezonban az utolsó fordulóig kiélezett harcot vívott a Dráva csoportban a bronzérem megszerzéséért, azonban azóta nagyot fordult a világ. A BVLC ugyebár tavaly kiesett az NB III-ból, míg a tamásiak a legalsóbb osztályban játszották végig az előző kiírást, amit magabiztosan megnyertek. A TMLSZ felkérésnek köszönhetően pedig a bajnoki arany két osztálynyi feljebblépést eredményezett, így került ismét egy osztályba a két gárda. Bonyhád - Tamási összecsapásra legutóbb tavaly májusban került sor, akkor 7:3 arányban győztük le a Koppány-partiakat. Akkori góljainkat Hosnyánszki Zsolt (kettőt), Dávid Roland, Hegedűs László, Máté Róbert, Vizdár Zsolt és Sebestyén Norbert szerezték, a Tamási góljait pedig Tolmácsi Tibor, Schell András és Kollár Sándor lőtték. Molnár László tanítványai eddig 4 pontot gyűjtöttek az idén, ebből egyet szereztek idegenben. A Tolna vendégeként játszottak 1:1-es döntetlent Agócsék, míg Kakasdról (1:2) és Tevelről (4:2) pont nélkül utaztak haza a tamásiak. Viszont jelzésértékű, hogy az ötödik helyen álló Cikót Tamásiban 5:4 arányban sikerült legyűrniük szombati vendégeinknek. A Tamási leginkább gólerős játékosa a Tabról igazolt Agócs László, Ő eddig 5 gólos idén, Őt további öt 1-1 gólos játékos követ a házi góllövőlistán. A szombati mérkőzésen visszatérhet a Tevelen kiállított Gulyás Károly, miután letöltötte egymeccses eltiltását.
Csapatunknak eltiltottja nincsen, továbbra is csak Hosnyánszki Tamás nevét tartalmazza a maródiak listája.
A hétvégi összecsapás sípmestere Rákosi Tamás lesz, Őt Knap Zoltán Richárd és Sörös Julianna segíti majd.


:: BVLC siker a városi derbin ::

Remek hangulatban, kb. félezer néző előtt sikerült győzelmet aratnunk a városi rangadón. Csapatunk az első perctől kezdve támadólag lépett fel, a visszaálló Majos ellen több nagy helyzetet is sikerült kialakítanunk. Agresszív játékunk eredménye az első játékrész közepén lett meg, Csende Roland remekül tálalt Máté Róbert elé, aki kapásból a hazai kapuba bombázott. A gól felrázta a majosi alakulatot, többször gólhelyzetbe is kerültek, ám nem sikerült a kapunkba találniuk. Sajnos mi sem tudtuk tovább növelni előnyünket, Száka Gábornak köszönhetően nem dőlt el a három pont sorsa az első játékrészben. A második 45 perc elején rögvest gólt szereztünk, az 50. percben Csende Roland fejelt a hazai portás kapujába. A szereposztás most fordított volt az első találatéhoz képest, a végig remekül játszó Máté Róbert készítette elő a második találatot csatártásának. Ahogy a gól, úgy a második félidő is hasonlított az elsőhöz, igazán nagy helyzeteket mi dolgoztunk ki, Máté Norbert, Hosnyánszki Zsolt és Fekete Krisztián is belőhette volna harmadik találatunkat, azonban már csak majosi gólt láthatott a szépszámú nézősereg. A ráadás utolsó percében jobbról végeztek el szabadrúgást a hazaiak, a jó beívelés után György Attila fejelt Kovács László kapujába. Azonban az esetleges egalizálásra már nem maradt ideje a zöld-fehéreknek, Szommer Attila rögtön a gól után lefújta az összecsapást.

Majosi SE - Bonyhád VLC 1:2 (0:1)
Majos, 500 néző, Jv.: Szommer A.

Majos: Száka - Pál (Vlocskó), Szőts, Bajkai, Mosonyi P. - Vituska N. (Palkó), Nagy Z., Kelemen, Töttös - György, Máté B. (Pechár)
Edző: ifj. Lőrincz Antal

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Jaksa P., Máté N., Krausz - Varga (Fekete), Hosnyánszki Zs., Hegedűs (Batánovics), Dobra (Sebestyén) - Csende R. (Takács), Máté R.
Edző: Boros Attila

Gól: György, illetve Máté R., Csende R.

További eredmények
Tamási - Dunaföldvár 0:1
Bátaszék - Tevel 1:5
Bölcske - Őcsény 3:0
Szedres - Simontornya 0:0
Decs - Dunakömlőd 5:0
Kölesd - Cikó 1:3
Kakasd - Tevel 3:0

:: Harmadszor nem bukhatunk ::

Vasárnap 15 óra 30 perces kezdettel kerül megrendezésre a szezon talán leginkább várt összecsapása. A környék egyetlen városi derbijén csapatunk Majoson lép pályára. A tavalyi bronzérmes majosiak az idei kiírásban még nem szenvedtek vereséget, 3 győzelmüknek és három döntetlenjüknek köszönhetően hozzánk hasonlóan 12 ponttal állnak a tabellán. Zöld-fehér ellenfelünk legutóbb április 26-án szenvedett vereséget hazai környezetben, akkor a Kakasd fektette két vállra ifjabb Lőrincz Antal fiait. Az idei 3 majosi összecsapás 7 pontot eredményezett vendéglátónknak, a Kakasddal 1:1-es döntetlent játszottak Szálkáék, a Tolnát 2:1-re, a Bátaszéket pedig 3:1-re győzte le a Majos. Bonyhád - Majos összecsapásra legutóbb tavaly télen került sor, akkor 7:2-re győztük le György Attiláékat, góljainkat Sebestyén Norbert (2), Czinkon Szabolcs (2), Lizák Péter, Illés Zoltán és Varga Ákos szerezték. Riválisunk egyelőre nem hozza a tavalyi gólátlagát, azonban Pechár Csaba 4, valamint György Attila és Vituska Norbert három idei gólja figyelemreméltó. A 2008/2009-es bajnokságban 16 gólos, sérülése után lábadozó Máté Balázst is minden bizonnyal játékra kész állapotba hozzák vasárnapra, valamint a tavaly 15 gólos Kelemen István is bevetésre kész. Eltiltás miatt nem lesz hiányzója a Majosi SE-nek.
Csapatunkból egyedül Hosnyánszki Tamás sérült, Hegedűs László bajlódik kisebb sérüléssel, de játéka szinte biztosra vehető.
A rangadót Szommer Attila dirigálja majd, segítői pedig Knap Zoltán Richárd és Farkas Ferenc lesznek.


:: Időpontváltozás ::

Az eredetileg október 11-ére kiírt Bátaszék SE - Bonyhád VLC találkozó egy nappal korábban, október 10-én, szombaton, 15 órai kezdettel kerül megrendezésre.


:: Ez már nem volt rossz ::

Az idei második kisiklás után a közönség joggal várt tetszetős játékot és gólokat a kiesőjelölt Szedres ellen. Az első perctől kezdve végig támadólag léptünk fel, és Hosnyánszki Zsolt középpályára tolásával olajozottabban működött ez a csapatrész, míg Jaksa Péter magabiztosan dirigálta a védelmet. Hosnyánszki Zsolt találatával kezdtük a gólgyártást, Batánovics beadását pofozta a kapuba rutinos játékosunk. Gól után gólpassz, a már korábban cserét kérő Máté Róbert kapott remek labdát Hosnyánszkitól, amiből be is vette Nagy kapuját. A Máté Róbertet váltó, utóbbi időszakban gólínységgel küszködő Sebestyén Norbert azonban újra a góllövő cipőjét húzta magára, nem sokkal becserélése után egy bal oldali beadást pofozott a rövid sarokba. A második félidőben fiatal támadónk folytatta a gólgyártást, még két alkalommal vette be a vendégek kapuját. Az utolsó 15 percre beálló Fekete Krisztián sem maradt adós a góllal, a lefújás vége előtt nem sokkal hatra növelte csapatunk előnyét, ami egyben a végeredmény is volt.

Bonyhád VLC - Szedres SE 6:0 (3:0)
Bonyhád, 180 néző, Jv.: Hartung V.

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Jaksa P., Máté N., Krausz - Varga, Hosnyánszki Zs., Hegedűs (Dobra), Batánovics (Kertész G.) - Máté R. (Sebestyén), Csende R. (Fekete)
Edző: Boros Attila

Szedres: Nagy N. - Merk, Farkas L., Szabó J. (Mátyás), Kanik - Szabó Z., Deli (Nesz), Váli (Walczer), Bíró A. - Borbély, Németh A. (Válóczi)
Edző: Laki Zoltán

Gól: Sebestyén 3, Hosnyánszki Zs., Máté R., Fekete

További eredmények
Tevel - Tamási 4:2
Dunaföldvár - Majos 1:2
Őcsény - Kakasd 2:2
Simontornya - Decs 1:5
Dunakömlőd - Bölcske 1:5
Tolna - Kölesd 3:3
Cikó - Bátaszék 5:0

:: A sereghajtóval mérkőzünk ::

Szombaton az eddig 0 pontos, utolsó helyen álló Szedres SE érkezik a Völgységbe. A tavalyi kiírás 13. helyezettje idegenben legutóbb 2008. november 9-én szerzett pontot, akkor a Simontornyával játszott 3:3-as döntetlent a szedresi csapat. A tervezett célt (6.-10. hely) eddig alulszárnyaló szedresiek az idei kiírásban az Őcsénytől (1:5), a Tolnától (1:3), a Cikótól (1:2), a Teveltől (2:4) és a Dunaföldvártól szenvedtek vereséget (1:6). Laki Zoltán egyesületében Bíró Adrián és Borbély Sándor 2-2 gólt szerzett az idei kiírásban, a tavaly 21 gólos Deli Zoltán idén még nem lőtt gólt. A Tevel - Szedres mérkőzésen kiállított Tóth Tamás kihagyja a szombati találkozót.
Dobra Benjamin és Máté Róbert szombaton újra pályára léphet, Hosnyánszki Tamás viszont továbbra is lábadozik.
Az összecsapást Hartung Vilmos dirigálja majd, a két asszisztense ifj. Hartung Vilmos és Tóth László lesz.


:: Újabb rangadót buktunk el ::

Az ötödik játéknap előtt mindössze egy ponttal vezetett előttünk a Decs csapata, sajnos a különbség 4-re nőtt szombaton. Pedig a találkozót mi kezdtük jobban, Hosnyánszki Zsolt előreívelése után Jaksa Péter fejelte a labdát a hosszú sarokba. A decsi alakulat azonban több veszélyes támadást is vezetett, leginkább Kovács Lászlónak volt köszönhető, hogy csak a félidő vége előtt nem sokkal egalizálta az eredményt a hazai csapat. A frissen beállt Juhász Viktor egyenlítetett Kiss Balázs szöglete után, védőink teljesen lemaradtak a frissen beállt támadóról. A második játékrészt mi kezdtük veszélyesebben, Jaksa Péter és Hegedűs László lövése is újra vezetéshez juttathatta volna csapatunkat. Azonban a hazaiak Löfli révén átvették a vezetést, a decsi középpályás 3 emberünkön fűzte át magát, majd a hosszú sarokba gurított. A harmadik decsi gól sem váratott sokat magára, Péter Balázs lekopírozta az első sárközi találatot. Azonban Jaksa Péter a lefújás előtt 10 perccel még tudott kozmetikázni az eredményen, eztán mindent egy lapra feltéve rohamoztuk is a decsi kaput, sőt, még gólt is szereztünk. Csende Roland először még a hazai kapusba lőtt mintegy öt méterről, de a kipattanót Dávid Roland a kapuba kotorta. Lengyel Sándor asszisztens azonban tévesen lest intett a helyzetnél, ezzel egy pontot vett el csapatunktól.

KSE Decs - Bonyhád VLC 3:2 (1:1)
Decs, 250 néző, Jv.: Farkas F.

Decs: Szőcs Á. - Varga B., Pusztai K. (Kaszás L.), Péter B., Gaál - Löfli - Berényi Sz., Gábor G., Kiss B. (Letenyei) - Miklós T. (Juhász V.), Dudás G. (Kertész J.)
Edző: Pozsár István

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Máté N., Hosnyánszki Zs., Takács (Weisz) - Hegedűs (Sebestyén), Jaksa P. - Batánovics (Fekete), Varga, Krausz (Kertész G.) - Csende R.
Edző: Boros Attila

Gól: Juhász V., Löfli, Péter B., illetve Jaksa P. 2

További eredmények
Tamási - Cikó 5:4
Szedres - Dunaföldvár 1:6
Majos - Tevel 3:1
Kölesd - Őcsény 0:4
Dunakömlőd - Simontornya 1:3
Bátaszék - Tolna 6:0
Bölcske - Kakasd 10:1

:: Itt a harmadik ::

Az első két fordulóban két nehéz ellenféllel játszottunk (Dunaföldvár, Bölcske), majd két gyengébb ellenfél következett a Simontornya és a Dunakömlőd személyében. Azonban most szombaton a tavalyi bajnokkal, és az idén is jól szereplő Deccsel játssza harmadik rangadóját csapatunk. A sárközi csapat eddig 10 pontot gyűjtött a 4 forduló alatt, az első fordulóban Tolnán győztek (4:2), a másodikban Cikón ikszeltek (1:1), majd legyőzték a Tevel (5:2) és a Dunaföldvár (6:3) gárdáját is. A nyár folyamán két meghatározó játékos hagyta el a decsi alakulat, Diriczi László Cikóra, míg egykori edzőnk, a tavalyi kiírásban 29 gólig jutó Kiss János Kétyre igazolt. Pótlásukra Dudás Gergely (Mórágy), Lugos József (Bátaszék) és Miklós Tamás (Őcsény) érkeztek. Dudás jó igazolásnak bizonyult, tavaly még a megye II-ben ontotta a gólokat (szám szerint 27-et), és idén is a góllövő cipőjét hordja hétvégente, 4 mérkőzésen 6 találatig jutott a jelenlegi kiírásban. Pozsár István csapatából eltiltás miatt nem fog hiányozni szombaton.
Csapatunkból Hosnyánszki Tamás sérült, Dobra Benjamin pedig csak a jövő héten lép pályára ismét.
A rangadó bírája Farkas Ferenc lesz, Lengyel Sándor és Álló Tibor segíti majd Őt.


:: Győzelem a 'Kömlőd ellen is ::

A simontornyai vendégjátékhoz képest könnyebb találkozóra számítottak a szombaton kilátogató nézők, ám az általuk elvárt gólparádé elmaradt. A vendég dunakömlődi csapat az egész 90 perc alatt fegyelmezetten védekezett, míg a mi játékunkon a dekoncentráltság jegyeit lehetett felfedezni. Ennek köszönhetően az első játékrészben igen kevés helyzetet alakítottunk ki, az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. Szerencsére a vezetést azért megszereztük, egy jobb oldali beadás után Máté Róbert lőtt nagy gólt Reichert kapujába. A második játékrészben több lehetőségünk is adódott, Csende Roland első találatát azonban jogosan nem adta meg a játékvezető les címén. Ám a második találatánál még az igazi kritikusok sem találhattak hibát, csatárunk cimbalomszögből szerezte meg idei negyedik gólját. Az előnyünk még tovább nőhetett volna, azonban sem Sebestyén Norbert, sem Batánovics Péter sem pedig Kertész Gábor nem tudott élni az előttük adódó lehetőséggel, így a minimálisnál kicsivel nagyobb győzelmet arattunk. Szombaton négy órától a szintén bajnoki cím után ácsingózó Decsnél vendégszerepelünk, az a találkozó biztosan több izgalmat tartogat a 'Kömlőd ellenihez képest.

Bonyhád VLC - Dunakömlőd SE 2:0 (1:0)
Bonyhád, 200 néző, Jv.: Tóth L.

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Hosnyánszki Zs., Máté N., Takács (Krausz) -  Varga, Jaksa P., Máté R. (Hegedűs), Batánovics (Kertész G.) - Csende R., Sebestyén (Weisz)
Edző: Boros Attila

Dunakömlőd: Reichert - Horváth L., Wolf (Bodahelyi), Ács, Taba - Horváth R., Horváth B., (Brezovszky), Fritz, Fábián (Kovács M.) - Aradi II. G., Lacza Zs.
Edző: Horváth József

Gól: Máté R., Csende R.

További eredmények
Tolna - Tamási 1:1
Dunaföldvár - Decs 3:6
Őcsény - Bátaszék 4:0
Kakasd - Kölesd 3:2
Cikó - Majos 1:1
Simontornya - Bölcske 1:2
Tevel - Szedres 4:2

:: Újabb alsóházi ellenfél ::

Szombati ellenfelünk, a Dunakömlőd SE mindössze egy pontot gyűjtött az eltelt három forduló alatt, ennél a nyári erősítések tükrében többet vártak a Duna parti szurkolók. A 'Kömlőd az első két mérkőzésén súlyos pofonba szaladt bele, Cikón 6:1, míg Tevelen 5:1 állt a képzeletbeli eredményjelzőn. Azonban a 3. körben meglepetést okoztak Horváth József fiai, 2:2-es döntetlent értek el a Dunaföldvár csapata ellen. A tavalyi kiírásban a 12. helyen végzett a kömlődi gárda, a megszerzett 28 pontjukból 15-öt idegenben szereztek, így az idegenbeli mérlegük 33%-os. Meglepetésre 3 ponttal távoztak Boros Attila tavalyi csapatától, az Őcsénytől, a Tolnát, a Simontornyát, a Zombát és az Ozorát győzték még le vendégként. Érdekesség, hogy szombati ellenfelünknél a tavalyi szezon során a két névrokon ontotta a gólokat, Aradi I. Gábor 14, míg Aradi II. Gábor 12 találatig jutott. Horváth mester a hétvégén kénytelen nélkülözni Gerendai Zoltánt, Ő a Dunaföldvár ellen a kiállítás sorsára jutott.
Csapatunkból Hosnyánszki Tamás sérült, Dobra Benjamin egyéb okból fog hiányozni, Hegedűs László és Krausz Márton játéka pedig kérdéses.
A találkozót a Tóth László - Stefik Róbert, Juhász Csaba hármas vezeti majd.


:: Hoztuk a kötelezőt ::

A bölcskei vereség után létfontosságú volt, hogy Simontornyáról három ponttal távozzon csapatunk. Az első perctől támadólag léptünk fel a zöld-fehérek ellen, és az első komolyabb lehetőségünket gólra is váltottuk. A 12. percben Hosnyánszi Zsolt ívelt fel egy szabadrúgást a hazai 16-osra, a mintegy 40 méteres passz pont Batánovics Péter fejét találta meg, Ő remekül tette tovább a labdát Csende Roland elé, aki élt is a kínálkozó lehetőséggel. Az első gól után kilenc minutummal jött is a következő, az előbb még előkészítő Batánovics  három hazain verekedte keresztül magát, majd Juhász kapust is mattolta. Második gólunk el is döntötte a három pont sorsát, ennek köszönhetően le is ült a találkozó. Játékosaink nem akartak mindenáron gólt szerezni, míg a hazai akciókról mindent elárul, hogy egy Máté Norberten megpattant labda volt a legnagyobb lehetőségük 90 perc alatt.

Simontornya TC' 22 - Bonyhád VLC 0:2 (0:2)
Simontornya, 150 néző, Jv.: Rákosi T.

Simontornya: Juhász - Gergő, Füredi, Kara, Pajor - Baum (Dobos J.), Hahn, Szakács, Csepregi (Dobos B.) - Kiss (Tóth Z.), Szálka (Kovács L.)
Edző: Szelei Ferenc

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Hosnyánszki Zs., Máté N., Takács (Weisz) - Sebestyén, Varga, Máté R., Batánovics (Kertész G.) - Csende R. (Jaksa P.), Dobra (Fekete)
Edző: Boros Attila

Gól: Csende R., Batánovics

További eredmények
Tamási - Őcsény 1:3
Dunakömlőd - Dunaföldvár 2:2
Majos - Tolna 2:1
Bátaszék - Kakasd 4:1
Szedres - Cikó 2:1
Decs - Tevel 5:2
Bölcske - Kölesd 10:1

:: Ez nem a tavalyi Simontornya lesz ::

Jelentős átalakuláson ment át a tavaly 15. helyen végző Simontornya csapata. A keret 14 játékossal bővült, míg két játékos hagyta el Szelei Ferenc csapatát. A vérfrissítés meghozta eredményét, a tavaly bukdácsoló csapat az előző fordulóban mindössze 3:2-re kapott ki Dunaföldváron, míg a nyitómeccsen Füredi Ferenc és Szakács Szabolcs góljaival 2:0-ra győzték le az erős középcsapatnak számító Tevelt. A 2008/2009-es bajnokságban hazai pályán mindössze két győzelmet tud felmutatni az STC, a Kakasd és a Zomba csapatát győzték le, a Szedressel és a Gerjennel ikszeltek, a többi mérkőzésen vereséget szenvedtek a zöld-fehérek. A tavalyi bajnokságban a simontornyai csapat két leggólerősebb játékosa Szálka Viktor és Ambrus László volt, mindketten 8-8 találatig jutottak. Utóbbival azonban nem kell farkasszemet nézzenek védőink, Ambrus a Cece PSE-be igazolt. Vasárnapi ellenfelünknek eltiltottja nincs.
Boros Attila nem számíthat Krausz Mártonra és Hosnyánszki Tamásra, Hegedűs László játéka kérdéses.
A találkozót Rákosi Tamás dirigálja majd, Sörös Julianna és Varga Gábor segíti majd Őt munkájában.


:: Jogos bölcskei öröm ::

Nagy érdeklődéssel várta az egész megye a Bölcske elleni mérkőzésünket, sokak az év találkozójának titulálták. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ám a hazaiak többször veszélyeztették kapunkat, de Kovács László az első félidőben jól állta a sarat. A 26. percben váratlanul vezetéshez jutott csapatunk, Csende Roland tüzelt távolról, a lövése megpattant egy hazai védőn, így a labda Müller kapust becsapva a hálóban kötött ki. A második 45. percben még inkább erősödött a hazai nyomás, egy 11-essel egalizálhatták volna is az állást a bölcskeiek, ám Kovács kifogta Fejes Zoltán büntetőjét. Egészen a 72. percig sikerült kapott gól nélkül kihúznunk, ám ekkor érkezett az egyenlítés ifjabb Blatt személyében. A vezetést azonban újra visszavehettük volna, ám Varga Ákos nem élt az adódó lehetőséggel. Ráadásként a hazaiak belőtték a másodikat is, Balogh Lászlóhoz szerencsés (plusz szabálytalan) körülmények közt került a játékszer, Ő ezzel mit sem törődve három ponthoz juttatta csapatát.

Bölcske SE - Bonyhád VLC 2:1 (0:1)
Bölcske, 300 néző, Jv.: Száraz F.

Bölcske: Müller - Fenyősi, Lilinger, Szauer, Blatt - Besenczi Z., Buzás, Nagy D., Szili I. (Süvöltős J.) - Farsang (Balogh L.), Fejes (Kern)
Játékos-edző: Farsang János

Bonyhád: Kovács L. - Dávid (Takács), Máté N., Hosnyánszki Zs., Weisz - Dobra (Sebestyén), Hegedűs (Máté R.), Varga, Batánovics (Kertész G.) - Csende R., Jaksa P.
Edző: Boros Attila

Gól: Blatt, Balogh L., illetve Csende R.

További eredmények
Cikó - Decs 1:1
Kölesd - Bátaszék 2:0
Őcsény - Majos 3:3
Kakasd - Tamási 2:1
Tolna - Szedres 3:1
Dunaföldvár - Simontornya 3:2
Tevel - Dunakömlőd 5:1

:: Újabb nehéz feladat ::

Két nehéz tétmérkőzés után újabb nehéz ellenfél vár csapatunkra, a tavalyi második helyezett Bölcske otthonában vendégeskedünk szombaton. Farsang János gárdája a tavalyi szezont a második helyen zárta, mindössze három ponttal gyűjtöttek kevesebbet a bajnok Decshez képest. A Duna partiak az első fordulóban meglepő vereséget szenvedtek a Bátaszék otthonában, Földvári három találatára csak az új szerzemény, a Soltról érkező Fejes Zoltán tudott válaszolni. A tavalyi szezon során a Bölcske hazai pályán remek teljesítményt nyújtott, 15 mérkőzésen 10 győzelmet arattak, emellett 4 alkalommal döntetlent játszottak, és mindössze csak az Őcsénytől szenvedtek vereséget. A megszerezhető 45 pontból 34-et gyűjtöttek be a piros-feketék, ez 75%-os teljesítmény. A Bölcske szerezte a tavalyi kiírás legtöbb gólját, szám szerint 125-öt, ebből Káli Tibor egymaga 41-et vállalt. Azonban Ő már az NB III-as Baját erősíti, így a 14 gólos Szili Zoltán jelentheti a legnagyobb veszélyt kapunkra, mellette még az ex-paksi Buzás Attila és Fejes Zoltán gólérzékeny játékos. A Bölcskének eltiltottja nincs.
Csapatunkból Hosnyánszki Tamás és Krausz Márton sérült, rajtuk kívül a tervek szerint mindenkire számíthat Boros Attila.
A rangadót Száraz Ferenc vezeti majd, Balipap Tibor és Balipap Csaba lesz a két asszisztense.


:: A rutin döntött ::

A várakozásoknak megfelelően kiélezett mérkőzést játszottunk a Magyar Kupa második körében. A több NB I-es játékossal megtűzdelt, remek körülmények közt készülő Pálhalma csapata jutott tovább a harmadik körbe. Az első 45 perc kiegyenlített játékot hozott, igazán nagy helyzet egyik kapu előtt adódott. A legnagyobb esély előttünk kínálkozott a vezetés megszerzésére, Hosnyánszki Zsolt szabadrúgása azonban centikkel elkerülte a hazaiak kapuját. A második játékrész első felében sajnos az öltözőben ragadtak játékosaink, ebben az időszakban a pontatlanság jellemezte játékunk. A 70. percben vezetéshez jutottak a hazaiak, Balaskó Iván színészi képességeit fitogtatta, így jutottak 11-eshez a Pálhalma, amit Sztanó magabiztosan értékesített is. A kapott gól után magasabb sebességfokozatra kapcsoltak játékosaink, az egyenlítés is könnyen meglehetett volna. Batánovics Péter egy remek cselsorozat után tört be a hazai védők mögé, azonban a passz helyett a lövést választotta, amit a hazai portás könnyedén hárított, így az idei kupaküzdelmek véget értek számunkra.

Dunaújváros-Pálhalmai SE - Bonyhád VLC 1:0 (0:0)
Pálhalma, 120 néző, Jv.: Nagy I.

Pálhalma: Gyalus - Szabó G., Salamon, Sztanó, Papp - Bartha, Cséza (Vincze), Dudás, Kóczián - Tóth Á. (Éliás), Balaskó
Edző:
Nagy Zoltán

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Hosnyánszki Zs., Máté N., Takács (Weisz) - Dobra, Hegedűs (Varga), Máté R. (Sebestyén), Batánovics - Csende R., Jaksa P.
Edző: Boros Attila

Gól: Sztanó (11-esből)


:: Fekete ló a Pálhalma ::

Szerdán ismét Magyar Kupa mérkőzésen szerepel csapatunk, a Fejér megyei Pálhalmával mérkőzünk. Soros ellenfelünk jól kezdte a bajnokságot, hisz' az első fordulóban 6:0-ra verték a tavalyi bajnokságban tízedik Pákozd csapatát. A hat gólszerzőből kettő biztosan ismerős a magyar futball kedvelőinek, Kóczián Ferenc és Balaskó Iván megfordult több első és másodosztályú csapatban is. Kettőjükön kívül Salamon Miklós neve csenghet még ismerősen, aki a Paksi FC után a román másodosztályban játszott fél évet, majd onnan igazolt Pálhalmára. A fehér megyeiek trénere, Nagy Zoltán pedig a BVLC elődjénél, a Bonyhád Agraco FC-nél volt játékos, majd játékos-edző mintegy 9 évvel ezelőtt. A Pálhalma négy ellenfélen verekedte túl magát a MK országos selejtezőjének második köréig, a Kisapostag (4:0), a Mezőfalva (3:1), a Polgárdi (4:0) valamint az Ősi PSE (6:1) a legyőzöttek névsora. A Pálhalma leggólerősebb játékosa Tóth Árpád, Ő a tavalyi bajnokságban 16 találatig jutott, de a 12 találatig jutó Bartha Tibor is veszélyes lehet kapunkra. A sárga-kékeknél hétvégén kiállított Szabó Máté Gergely játéka kérdéses, az Ő sorsa a megyei szövetség gyorsaságán múlik.
Tőlünk sérülés miatt Hosnyánszki Tamás hiányzik, rajta kívül Krausz Márton biztosan nem lép pályára, Hegedűs László játéka pedig kérdéses. Varga Ákos viszont újra Boros Attila rendelkezésére áll.
Az előző Magyar Kupa mérkőzésünkhöz hasonlóan ismét ismerős játékvezetők lesznek, a Nagy I. István - Zirkelbach Péter, Bawiec Árpád hármas dirigálja majd a találkozót.


:: Győzelem az idénynyitón ::

19 év után újra megyei I. osztályú mérkőzést vívott csapatunk. Az aktuális ellenfél a tavaly élcsapatnak számító, és idén is hasonló vágyakat dédelgető Dunaföldvár volt. A találkozó rég nem látott szép számú nézősereg előtt zajlott, ahol a nagyérdemű egy egyértelműen gólra játszó BVLC-t láthatott. Az első félidőben gyakorlatilag el is döntöttük a három pont sorsát, Batánovics remek kiugratást kapott a bal oldalon, amivel élesen befelé húzott, majd a vendégek hálójába lőtt. Második találatunk Csende Rolandhoz fűződik, Ő Sebestyén Norbert lövése utáni kipattanót kotorta a kapuba. Az i-re a pontot Hosnyánszki Zsolt tette fel, egy okosan elvégzett szabadrúgásból talált a vendégek kapujába. A második félidőben minden mindegy alapon játszottak a vendégek, ráadásul ügyesen is, így megérdemelten szépítettek játékos-edzőjük révén. Azonban Weisz Tamás gyorsan vázolta az erőviszonyokat, egy remek ballábas lövéssel alakította 4:1-re az állást. Máté Norbert egy szöglet utáni fejessel növelte négy gólosra előnyünket, amin a lefújás előtt még Szélesnek sikerült kozmetikáznia.

Bonyhád VLC - Dunaföldvár FC 5:2 (3:0)
Bonyhád, 250 néző, Jv.: Szommer

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Hosnyánszki Zs., Máté N., Takács (Kertész G.) - Dobra (Fekete), Máté R. (Hegedűs), Jaksa P., Batánovics (Weisz T.) - Csende R., Sebestyén
Edző: Boros Attila

Dunaföldvár: Molnár - Fancsali (Boros), Fodor (Barna), Aschermann, Kindl -  Hargitai (Széles), Rein, Nagy L. (Dömény), Krepsz (Schulteisz N.) - Böde I., Fröhlich
Játékos-edző: Kindl István

Gól: Batánovics, Csende R., Hosnyánszki Zs., Weisz T., Máté N., illetve Kindl, Széles

További eredmények
Bátaszék - Bölcske 3:1
Cikó - Dunakömlőd 6:1
Szedres - Őcsény 0:5
Tamási - Kölesd 0:2
Majos - Kakasd 1:1
Simontornya - Tevel 2:0
Tolna - Decs 2:4

:: Szerdán játszunk Pálhalmán! ::

A két csapat közös megegyezéssel augusztus 19-ére, szerdára halasztotta a Pálhalma - Bonyhád Magyar Kupa mérkőzést. A találkozó kezdési időpontja: 16:30.


:: Szombaton rajtol a megyei bajnokság ::

Miután csapatunk kiesett a harmadosztályból, szombaton egy teljesen új bajnokságban, a Tolna megyei I. osztályban kell bizonyítania. Első ellenfelünk a Dunaföldvár FC lesz, mely gárda a tavalyi kiírást az ötödik helyen zárta. Kindl István játékos-edző gárdája 59 pontot gyűjtött 30 mérkőzésen, ennek több mint felét, pontosan 30-at idegenben zsebeltek be. Vendégként legyőzték többek közt a bronzérmes majosi csapatot, de a második helyezett Bölcskével is döntetlent értek el a kék-fehérek. A DFC is érdekelt még a Magyar Kupában, a szombati találkozójukat 4:1-re nyerték, Böde István három, míg Schulteisz Norbert egy találatával. Előbbire szombaton különös figyelmet kell fordítsanak védőink, hisz Böde István tavaly 32 találattal, a második helyen zárta a góllövőlistát. A frissen igazolt Krepsz Krisztián is veszélyt jelenthet kapunkra, Ő 17 góllal terhelte az ellenfelek kapuját. A dunaföldvári csapatból eltiltás miatt nem lesz hiányzó.
Csapatunkból sem lesz eltiltás miatt hiányzó, ám Hosnyánszki Tamás, Varga Ákos és Krausz Márton nem lép pályára az első fordulóban.
Az új idényt Szommer Attila indítja útnak, Álló Tibor és Lengyel Sándor lesz az asszisztense.


:: Pálhalmán játszunk a második körben ::

A Magyar Labdarúgó Szövetségben elkészítették a Magyar Kupa második körének párosításait, ahol csapatunk a Fejér megyei I. osztályban szereplő Dunaújváros-Pálhalmai SE-vel mérkőzik meg. Ellenfelünk a tavalyi bajnokság 5. helyén végzett.
A mérkőzés időpontja: augusztus 20., 16:30.


:: Jó játékkal léptünk tovább ::

Lejátszotta csapatunk első tétmeccsét a 2009/2010-es szezonban. A vasárnapi kupatalálkozón rendkívül rossz minőségű pálya fogadta a csapatokat, amely úgy tűnt, hogy a hazaiaknak kedvezhet. Ám ez nem igazolódott be, rögtön a találkozó 5. percében vezetéshez jutottunk, Csende Roland szerezte szezonbeli első gólunkat. Rögtön a találat után tovább növelhettük volna előnyünket, ám Sebestyén Norbert elhibázta az előtte adódó lehetőséget. A félidő közepén Máté Róbert duplázta meg az előnyt, egy kipattanó labdát lőtt a hazaiak kapujába, majd a félidőt jelző sípszó előtt nem sokkal ismét Csende Roland volt eredményes. A második játékrész úgy folytatódott, ahogy az első abbamaradt, csapatunk rengeteg helyzetet dolgozott ki, ebből hármat sikerült értékesítenünk. Csende ebben a félidőben is két gólt rúgott, valamint Jaksa Péter megszerezte első hivatalos találatát a BVLC színeiben.
A Magyar Kupa második fordulója augusztus 20-án kerül megrendezésre.

Pellérd SE - Bonyhád VLC 1:6 (0:3)
Pellérd, 120 néző, Jv.: Böröczi

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Hosnyánszki Zs., Jaksa P., Takács - Dobra (Kertész G.), Máté R., Hegedűs, Batánovics (Fekete) - Csende R., Sebestyén
Edző: Boros Attila

Gól: Hajdú, illetve Csende R. 4 (egyet 11-esből), Máté R., Jaksa P.


:: Magyar Kupa mérkőzéssel kezdjük a szezont ::

Augusztus 8-án, vasárnap kezdetét veszi a 2009/2010-es futballév csapatunk számára. A Magyar Kupa országos főtáblájának első körében a szintén megyei I-es Pellérd SE-vel találkozik csapatunk. A Pécs mellett található, mintegy 2000 lakosú község csapata a tavalyi bajnokság 11. helyén végzett. A piros-fehér egyesület játékosai arattak a tavalyi szezon során néhány figyelemkeltő győzelmet, legyőzték az első helyezett Ócsárd csapatát, de a második helyezett Pogány is pont nélkül távozott Pellérdről. Vasárnapi ellenfelünk hozzánk hasonlóan négy csapaton verekedte túl magát a főtáblára jutásig, a Kökény (1:0), a Szentlászló (7:1), a Komló (2:1) és az Ócsárd (2:1) csapatát győzték le Turi Zsolt tanítványai.
Csapatunkból egyedül Hosnyánszki Tamás bajlódik sérüléssel, rajta kívül még Varga Ákos nem áll Boros Attila edző rendelkezésére.
Az összecsapás játékvezetője a harmadosztályból jól ismert Böröczi Zoltán lesz, Dávid Róbert és Jüngling Norbert segíti majd Őt.
Amennyiben a rendes játékidő döntetlennel végződik, akkor 2×15 perc hosszabbítás következik. Amennyiben ezután is döntetlen az eredmény, akkor 11-es rúgásokkal döntik el a csapatok a továbbjutást.


:: Lejárt az átigazolási időszak ::

Július utolsó napjával lejárt a nyári átigazolási szezon. Az egy hónap alatt 4 játékossal sikerült megerősítenünk keretünket, viszont öten távoztak is a BVLC-ből.

Érkezett: Batánovics Péter (Pécsi MFC), Jaksa Péter (Őcsény SK), Kertész Gábor (MEDOSZ SE Tevel), Weisz Tamás (TIAC Honvéd VSE Tapolca)

Távozott: Fazekas Tamás (MEDOSZ SE Tevel), Lizák Péter (Őcsény SK), Czinkon Szabolcs (Szászvár SE), Illés Zoltán, Illés Zsolt (mindkettő Cikó SE)


:: Vereség a felkészülés végére ::

Csapatunk lejátszotta utolsó nyári felkészülési mérkőzését, ahol a megfiatalított paksi ligacsapat volt az ellenfelünk. Az első félidőben játékosaink előtt adódott több helyzet, ám ezeket nem sikerült gólra váltanunk. A második játékrész elején gyorsan elhúzott a Duna parti csapat, erőnkből csak a szépítésre futotta.

Bonyhád VLC - Paksi FC 1:3 (0:0)
Bonyhád, 120 néző

Bonyhád: Kovács L. - Dávid, Hosnyánszki Zs., Máté N., Takács - Dobra, Máté R. (Fekete), Hegedűs, Batánovics - Sebestyén, Jaksa P.
Edző: Boros Attila

Bonyhádi gólszerző: Máté N. (11-esből)


:: Ide csöppentünk ::

Mivel csapatunk kieső helyen végzett az NB III-ban, és az MLSZ illetékesei úgy döntöttek, hogy kieső egyesületekkel nem töltik fel a harmadosztály mezőnyét, a 2009/2010-es szezonban a Tolna megyei első osztályban szerepelünk majd.
A Horfer Serleg megyei I. osztály tavaly kiélezett végjátékot hozott, egészen a 30. forduló utolsó percéig nem dőlt el a bajnoki cím sorsa.

Horfer Serleg Megyei I. Osztály végeredménye
2008/2009

Hely. Csapat Győz. Dönt. Ver. Pont Megj.
1. Decs 24 5 1 77  
2. Bölcske 23 5 2 71 - 3 pont
3. Majos 23 1 6 70  
4. Őcsény 18 6 6 60  
5. Dunaföldvár 18 5 7 59  
6. Bátaszék 17 3 10 54  
7. Tevel 16 3 11 51  
8. Kakasd 15 4 11 49  
9. Tolna 13 4 13 43  
10. Gerjen 11 3 16 35 - 1 pont
11. Dunaszentgyörgy 10 2 18 32  
12. Dunakömlőd 9 1 20 38  
13. Szedres 8 4 18 28  
14. Ozora 6 1 23 12 - 7 pont
15. Simontornya 3 2 25 11  
16. Zomba 1 1 28 4  

A negyedosztály tavalyi gólkirálya, Káli Tibor már nem szerepel a Bölcske csapatában (az NB III-as Bajához igazolt), de a góllövőlista élbolyából sokakkal szembenéznek majd védőink az idei szezonban. A mesterlövészek élmezőnye:

Káli Tibor Böde István Kiss János Gábor Gergő
41 gól 32 gól 29 gól 23 gól
Bölcske Dunaföldvár Decs Decs
György Attila Horváth Péter Deli Zoltán Kovács László
23 gól 21 gól 21 gól 18 gól
Majos Bátaszék Szedres D'szengyörgy
Pesti Lajos Szabolcska Tamás Krepsz Krisztián Izsák Géza
17 gól 17 gól 17 gól 17 gól
Gerjen Tolna D'kömlőd Tolna

Az osztályváltásnak köszönhetően új helyszínekre látogat a BVLC, íme az ellenfeleink városunktól való távolsága:

Helyszín Bátaszék Bölcske Cikó Decs Dunaföldvár
Távolság 22 km 68 km 6 km 27 km 70 km
Helyszín Dunakömlőd Kakasd Kölesd Majos Őcsény
Távolság 54 km 8 km 34 km 4 km 29 km
Helyszín Simontornya Szedres Tamási Tevel Tolna
Távolság 72 km 30 km 50 km 15 km 29 km

:: Rangadókkal kezdjük az évet ::

Két nehéz találkozóval vág neki csapatunk a 2009/2010-es bajnoki évadnak. Augusztus 15-én a tavaly 5. helyen végző Dunaföldvár látogat Bonyhádra, majd a második fordulóban az ezüstérmes, kis híján NBIII-as Bölcske csapatához utazunk. A nagy érdeklődéssel várt Majos elleni derbire a 7. fordulóig, szeptember 27-ig kell várnia a szurkolóknak.
Csapatunk sorsolása a "Menetrend" menüpontban teljes egészében megtekinthető!


:: Újabb átaludt félidő ::

Csapatunk lekopírozta a Baján játszott mérkőzését abból a szempontból, hogy az első 45 percben tompán, elképzelés nélkül játszottunk. A második félidőben azonban több formás támadást is vezettünk, ezekből négyet sikerült gólra váltanunk.

Bonyhád VLC - MEDOSZ SE Tevel 5:1 (1:1)
Bonyhád, 100 néző

Bonyhád: Kovács L. - Takács (Dávid), Máté N., Hosnyánszki Zs., Weisz - Dobra (Illés Z.), Varga, Máté R. (Hegedűs), Batánovics - Csende R. (Illés Zs.), Fekete (Sebestyén)
Edző: Boros Attila

Bonyhádi gólszerzők: Csende R. 3 (egyet 11-esből), Illés Zs., Varga (11-esből)


:: Elkészült a csoportbeosztás ::

A Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség elkészítette a 2009/2010-es bajnokság csoportbeosztását. Továbbra is a megye I.-ben szerepel majd a tavalyi bajnok Decs és a kishíján NB III-as Bölcske is. Újoncként kap szerepet a Tamási 2009 FC, ennek érdekessége, hogy a Koppány partiak tavaly még a megye III/B-ben szerepeltek. A bajnokság sorsolása július 29-ére várható.

A Horfer Serleg megye I. osztály csapatai:
Bátaszék SE, Bonyhád VLC, Bölcskei SE, Cikó SE, KSE Decs, Dunaföldvár FC, Dunakömlőd SE, Kakasd SE, Kölesd SE, Majos SE, Őcsény SK, Simontornya TC' 22, Szedres SE, Tamási 2009 FC, MEDOSZ SE Tevel, Tolna VFC


:: 45 percnyi előnyt adtunk ::

Ötödik felkészülési mérkőzését játszotta kedden egyesületünk, a tavaly még NB II-es Baja volt az ellenfelünk. A Bács-Kiskun megyeiek egyértelműen jobbak voltak a 90 perc során, az első félidőben csekély ellenállást mutattak játékosaink, a második 45 percben azonban feljavult játékunk. Több helyzetet is sikerült kialakítanunk ekkor, de az eredményen nem sikerült kozmetikáznunk.

Bajai LSE - Bonyhád VLC 3:0 (2:0)
Baja, 70 néző

Bonyhád: Kovács L. - Takács, Hosnyánszki Zs., Máté N., Weisz - Máté R., (Csende R.), Varga, Dobra, Jaksa P. - Batánovics, Sebestyén (Hegedűs)
Edző: Boros Attila


:: Négy gólos siker Bátaszéken ::

Negyedik előkészületi mérkőzésünkön sima győzelmet arattunk jövő szezonbeli ellenfelünk felett. A mérkőzés nem hozott túl magas színvonalat, a nagy hőség rányomta bélyegét a játékra.

Bátaszék SE - Bonyhád VLC 0:4 (0:2)
Bátaszék, 50 néző

Bonyhád: Kovács T. (Kovács L.) - Takács, Jaksa P., Máté N., Krausz (Illés Z.) - Dobra, Máté R. (Dávid), Varga, Weisz - Sebestyén (Csende R.), Fekete (Illés Zs.)
Edző: Boros Attila

Gólszerzők: Máté R., Dobra, Fekete, Illés Z.


:: Elkészült a Magyar Kupa sorsolása ::

Július 17-én a Magyar Labdarúgó Szövetég elkészítette a Magyar Kupa 2009/2010-es évadának sorsolását. Csapatunk a főtábla első körében a Baranya megyei Pellérd SE-vel méri össze erejét. A találkozót a baranyai gárda otthonában rendezik majd augusztus 9-én, 17 órai kezdettel.


:: Elmaradt az újabb bravúr ::

Rögtönzött edzőmérkőzést játszott csapatunk szerdán az NB II-es Kaposvölgye csapata ellen. A szombati bravúrt azonban nem tudták megismételni játékosaink, a végig frissebben mozgó (és 11 cserével érkező) vendégek a második félidőben eldöntötték a mérkőzést.

Bonyhád VLC - Nagyberki VSC-Kaposvölgye 1:4 (0:0)
Bonyhád, 70 néző

Bonyhád: Kovács L. - Takács (Varga), Máté N., Hosnyánszki Zs., Krausz - Dávid, Máté R., Czinkon, Weisz - Fekete (Batánovics), Sebestyén (Csende R.)
Edző: Boros Attila

Bonyhádi gólszerző: Csende R.


:: Jól kezdtük a felkészülést ::

Csapatunk lejátszotta első felkészülési mérkőzését, az NB II Nyugati csoportját 8. helyen záró Kozármisleny ellen nyitottuk az edzőmérkőzések sorát. A találkozó nem idény eleji formában zajlott, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, ezek közül egyet sikerült értékesítenünk, Jaksa Péter az utolsó percben vette be Mester Tamás kapuját.

Kozármisleny SE - Bonyhád VLC 0:1 (0:0)
Kozármisleny, 50 néző

Bonyhád: Kovács L. (Kovács T.) - Takács (Dávid), Hosnyánszki Zs., Máté N., Krausz - Dobra (Illés Z.), Varga, Jaksa G. (Máté R.), Batánovics - Jaksa P., Sebestyén (Illés Zs.)
Edző: Boros Attila

Gól: Jaksa P.


:: Jövőre a megye I-ben játszik csapatunk ::

Az MLSZ Versenykiírásának értelmében csapatunk kieső helyen zárta az előző szezont, és mivel megfelelő számú egyesület adta be nevezését a 2009/2010-es bajnokságra, nem kérik fel a Bonyhád VLC-t az NB III-as szereplésre.


:: Győzelem Börzsönyben ::

Az első alkalommal kiírt Nagy László emléktornát csapatunk 100%-os mérleggel, kapott gól nélkül zárta. A villámtorna legjobb játékosa Jaksa Péter (BVLC) lett, legjobb kapusa Kovács László (BVLC), míg a gólkirályi címet 4-4 találattal Weisz Tamás (BVLC) és Bozsó Gábor (Kakasd) nyerte el.

Eredmények:
Bonyhád-Börzsöny SE (U19) - Bonyhád VLC 0:7
Kakasd SE - Bonyhád VLC 0:4
Bonyhád VLC - Bonyhád-Börzsöny SE 2:0


:: Mínusz egy pont ::

A májusi, Nagyatád elleni mérkőzésen a Fekete Krisztián - Csende Roland csere után 5 percig csak egy 21 éven aluli játékosunk tartózkodott a pályán, ennek köszönhetően egy ponttal lett szegényebb csapatunk a Versenybizottság határozata alapján.


:: Új trénerrel vágunk neki a szezonnak ::

Hosnyánszki Zsolt helyett ősztől az eddig Őcsényben dolgozó Boros Attila látja el a vezetőedzői posztot. Az Őcsény SK-t 2004-től trenírozó edző tavaly érte el legnagyobb sikerét a Sárközben, bajnoki aranyérmet szerzett csapatával, valamint a Régió-kupát is bezsebelték 2008-ban.
A csapat július elsején kezdi meg az alapozást az új tréner vezérletével.