Hírarchívum - 2012/2013           
:: Megkezdődik a megyei rangadók sora ::
A bajnokság ötödik fordulójában Tolnára utazik csapatunk. Az újonc az eddigi öt mérkőzésen mondhatni erőn felül teljesít, igaz, csak a tabella 12. helyén áll Wiesner József csapata, de ugyanannyi ponttal, mint a tavalyi bronzérmes Nagyatád, vagy a nyáron jól erősítő Dombóvár. A Tolna eddig egy győzelemmel (Bölcske - 4:3), két remivel (Híd SC -1:1, Nagyatád - 2:2) és két vereséggel (Szekszárd - 1:3, Pécs II - 0:2), öt pontot gyűjtött. Csapatunk legutóbb a nyár folyamán lépett pályára Tolnán, ekkor Hencz 2, Fekete Krisztián és Sebestyén Norbert 1-1 góljára mindössze kétszer tudtak válaszolni a TVFC játékosai. az eddig masszív csapat benyomását keltő Tolna erejét növelheti, hogy a szombati összecsapásra ingyenes a belépés, így minden bizonnyal szép számú szurkolósereg bíztatja majd Rikkerszéket.
Csapatunk trénere, Kniesz Mátyás nincs könnyű helyzetben, a középpálya két motorja, Márk Krisztián és Szekeres Dániel is csak a lelátóról nézheti a mérkőzést, viszont örömteli, hogy Tóth Péter újra vezetőedzőnk rendelkezésére áll.
A megyei rangadó játékvezetője Atyánszky László lesz, Őt Allaga Iván és Tóth Pál segítik majd az oldalvonalak mellett.
- 2012. 09. 21. -
 
:: Bajai fiaskóját a Tolna ellen korrigálta U17-es csapatunk ::
Az elmúlt két hét folyamán nem termett sok babér utánpótlás-csapataink számára, négy pontot sikerült szereznie fiataljainknak a Tolna ellen. Az U13-as csapattal egyetemben megkezdték a bajnoki küzdelmeket a legkisebbek is, az U11-es és az U9-es korosztály Komlón nyitotta a bajnoki évadot.

U19:
Bajai LSE - Bonyhád VLC 2:0 (2:0)
Bonyhád VLC - Tolna VFC 1:1 (0:0)
Bonyhádi gólszerző: Preininger

U17:
Bajai LSE - Bonyhád VLC 10:1 (5:1)
Bonyhádi gólszerző: Jakab R.
Bonyhád VLC - Tolna VFC 12:0 (9:0)
Bonyhádi gólszerzők: Molnár N. 4, Forrai 2, Jakab R. 2, Genczler 2, Szentes, Oláh

U13:
Tolna VFC - Bonyhád VLC 2:1 (0:1)
Bonyhádi gólszerző: Bogos B.

U11:
Komlói BSK - Bonyhád VLC 22:1

U9:
Komlói BSK - Bonyhád VLC 6:1

A hét utánpótlás mérkőzései:
U19: Bonyhád VLC - Híd SC, 09. 23., 10:00
U17: Bonyhád VLC - Híd SC, 09. 23., 12:00
U13: Bonyhád VLC - Bátaszék SE, 09. 21., 15:00
U11: Bonyhád VLC - PMFC 'A', 09. 22., 10:00
U9: Bonyhád VLC - Pécsi MFC, 09. 22., 10:00

- 2012. 09. 19. -
 
:: Kínkeserves győzelem ::
A bajnokság 5. fordulójában a mindenkire veszélyes Nagybajom volt csapatunk ellenfele, Bőzsöny János csapata igencsak megnehezítette csapatunk számára a három pont megszerzését. Az első 30 percben mindkét csapat sok helyzetet dolgozott ki, vendég részről a Huzmi-Babai-Simon trió volt igencsak aktív, míg csapatunkból Mondovics okozott állandó zavart a jobb oldalon, azonban mindkét kapuvédő jól állta a sarat. A 35. percben megszerezhette volna a vezetést Babai a vendégeknek, a hórihorgas támadó faképnél hagyta védőinket, azonban 100%-os helyzetben a bal sarok mellé gurított. Négy perccel később vezetéshez jutott a somogyi gárda, Huzmi remek cselsorozata után lőtt kapunkba. A második játékrészben már több helyzetet sikerült kidolgoznunk, ennek a 60. percben meg is lett az eredménye, Hencz szabadrúgását Fekete Krisztián csúsztatta Gyenes kapujába. Néhány perccel később 11-es játékosunk juttathatta volna vezetéshez csapatunkat, azonban ekkor Gyenes András helyett a bal kapufa hárított. A 90. percig rengeteg pontatlanság jellemezte a játékot, akkor viszont Sebestyén Norbert futotta le Nagy Attilát, majd középre húzott és lőtt szépségdíjas gólt a vendégek kapujába, ezzel megszerezve csapatunk számára a három pontot.
Mindkét csapat sok hibával játszott, egy döntetlen-szagú mérkőzést sikerült csapatunknak az utolsó percben megnyernie.


Bonyhád VLC - AC Nagybajom 2:1 (0:1)
Bonyhád, 120 néző, Jv.: Molnár M.

Bonyhád: Kovács L. - Takács, Máté R., Máté N., Kadosa - Mondovics (Sebestyén N.), Hencz, Szekeres (Kirch), Fekete, Pfaff - Márk A. (Szabó E.)
Edző: Kniesz Mátyás

Nagybajom: Gyenes - György Zs., Prucsi, Károli, Nagy A. - Simon R. (Strángli), Baksa (Mayer), Récsei,  Vukman (Szalai) - Huzmi - Babai G.
Edző: Bőzsöny János

Gól: Fekete, Sebestyén N., illetve Huzmi

További eredmények a Dráva csoport 5. fordulójából:
Szentlőrinc - Szekszárd 0:1, Siófok II - Dunaújváros 0:13, Balatonlelle - Nagybaracska-Csátalja 2:4, Komló - PMFC II 1:0, Tolna - Nagyatád 2:2, Dombóvár - Bölcske 0:1

- 2012. 09. 16. -
 
:: Remek győzelem Nagyatádon ::
Szombaton végre megszakadt egy szörnyű sorozat, csapatunk végre nem szenvedett vereséget Nagyatádon, ráadásul mindhárom pontot elhoztuk Somogy megyéből. Nem kezdődött jól számunkra a mérkőzés, rögtön a 7. percben vezetéshez jutottak a hazaiak, Kovács László elkaszálta a 16-oson belül Reszli Gábort, a jogos büntetőt pedig Vukan Nikolic értékesítette. A kapott gól nem törte meg csapatunkat, többször is zavart okoztunk Vörös kapuja előtt, Hencz Balázs szabadrúgása a kapufán csattant, a 35. percben végül sikerült az egyenlítés. Márk Attilát csak szabálytalanul tudta megállítani Szabó Szabolcs a 16-oson belül, a büntetőt Fekete Krisztián értékesítette. A második játékrészben is többször megszerezhettük volna a vezetést, azonban ez a vendéglátóknak sikerült, egy oldalszabadrúgás után Nikolic csúsztatott a hosszú sarok irányába, a lesipuskás Reszli pedig Kovács László és a kapufa érintésével lőtt a hálóba. 5 perccel később azonban jött az egyenlítés, először még Hencz Balázs próbálkozását tornázta ki Vörös András, a szöglet utáni lecsorgót azonban Máté Róbert bombázta a bal felső sarokba a 16-os túlsó csücskétől. A találkozó utolsó 5 perce az azt megelőző 85-höz képest is igencsak izgalmasra sikeredett, először Molnár Ádám játékvezető ítélt kérdéses büntetőt a hazaiaknak, a labda mögé Nikolic állt, azonban most nem tudott túljárni kapusunk eszén a rutinos támadó. Egy perccel később Pfaff Ferenc iramodott meg a bal oldalon, faképnél hagyta védőjét, majd kilőtte a bal alsó sarkot.
Csapatunk remek hozzáállásának és jó játékának köszönhetően megérdemelten hozta el mindhárom pontot Nagyatádról.

Nagyatád FC - Bonyhád VLC 2:3 (1:1)
Nagyatád, 120 néző, Jv.: Molnár Á.

Nagyatád: Vörös - Mixtai, Szabó Sz., Dekanics, Kovács G. (Csongár) - Androsics, Márton, Galamb, Pandur (Brezovszky) - Reszli G., V. Nikolic
Edző: Papp Zoltán

Bonyhád: Kovács L. - Takács, Máté N., Tóth P., Kadosa - Márk K., Márk A., Szekeres (Sebestyén N.), Fekete (Máté R.), Pfaff - Hencz (Kirch)
Edző: Kniesz Mátyás

Gól: V. Nikolic (11-esből), Reszli G., illetve Fekete (11-esből), Máté R., Pfaff

További eredmények a Dráva csoport 4. fordulójából:
Nagybaracska-Csátalja - Tolna 1:1, Szekszárd - Komló 2:1, Dunaújváros - Szentlőrinc 2:0, Bölcske - Balatonlelle 1:0, PMFC II - Dombóvár 2:2, Nagybajom - Siófok II 3:0

- 2012. 09. 10. -
 
:: Papírforma eredmények ::
Az elmúlt két hétvégén U19-es és U17-es csapataink egyaránt 3-3 pontot gyűjtöttek. A listavezető Paksi FC otthonából mindkét gárda vereséggel távozott, azonban a szentlőrinci gárda ellen mindkét csapat a Völgységben tartotta a három bajnoki pontot. Következő mérkőzésükre szombaton kerül sor, a Pakshoz hasonlóan 100%-os Bajai LSE ellen lép pályára mindkét csapatunk.

U19:
Paksi FC - Bonyhád VLC 8:2 (3:1)
Bonyhádi gólszerzők: Kálózdi, Zsók Gy.
Bonyhád VLC - Szentlőrinc SE 3:1 (1:0)
Bonyhádi gólszerzők: Magyari, Preininger, Schäfer

U17:
Paksi FC - Bonyhád VLC 3:0 (3:0)
Bonyhád VLC - Szentlőrinc SE 5:3 (4:1)
Bonyhádi gólszerzők: Forrai P. 4, Molnár N.
- 2012. 09. 06. -
 
:: Továbbra is veretlenül ::
A harmadik fordulóban két nyeretlen (és egy veretlen) csapott össze. Csapatunk jól kezdte a mérkőzést, rögtön a harmadik percben Márk Attila fordult László András mellett kapura, a több száz NB I-es mérkőzést játszó védő azonban csak buktatni tudta támadónkat a büntetőterületen belül. A jogos 11-eset Fekete Krisztián magabiztosan értékesítette. A 12. percben egyenlíthetett volna a Balaton FC,  elalvó védőink mögé löbbölték be a labdát, azonban a vendég támadók nem jutottak el lövésig, miután Fekete Krisztián szabadított fel, az előrevágott labda annyira jó helyre ment, hogy Márk Attila futhatott versenyt a vendégek védőjével, mely párharcot 18-asunk nyerte, Kis Tamás először azonban elpöckölte támadónk elől a labdát, ami csatárunk elé került vissza és lőtte az üres kapuba. Továbbra is mezőnyfölényben játszottunk, Hencz Balázs kétszer is növelhette volna előnyünket, azonban mindkétszer a kapu fölé lőtt, Mondovics is remekül kígyózott a bal szélről a kapu felé, azonban gyengére sikerült lövése, magabiztosan hárított a vendégek hálóőre. A második játékrész nyílt sisakos játékot hozott, ennek a 65. percben ismét eredménye lett, Fekete Krisztián csavart mesterien egy szabadrúgást a bal alsóba. 7 percre rá jött a megérdemelt vendég szépítés, a mezőnyben helyenként jól futballozó BFC szépítő találatát Horváth Balázs szerezte. A 84. percben ismét 3 gól különbség volt a két gárda közt, Máté Róbert hagyta faképnél Mogyorósit, egy 35 méteres sprint után lőtte ki a bal alsót. A 90. percben azonban szépítettek a vendégek ismét, egy formás akció után az NB I-es kerettag Cokic lőtt kapunkba.
Csapatunk helyenként jó játékkal tartotta itthon a három bajnoki pontot, hasonló hozzáállással Nagyatádon is hosszú idő után teremhet babér számunkra.


Bonyhád VLC - BFC Siófok II 4:2 (2:0)
Bonyhád, 120 néző, Jv.: Sipos K.

Bonyhád: Kovács L. - Takács, Tóth P., Máté N., Kadosa - Mondovics (Márk K.), Hencz (Máté R.), Szekeres, Fekete, Pfaff (Szabó E.) - Márk A.
Edző: Kniesz Mátyás

Siófok: Kis T. - Mogyorósi, Pécseli Sz., Mester, Gécs - Cokic, Klujber, Tulok - László A. - Horváth B., Kőrösi
Játékos-edző: László András

Gól: Fekete 2 (egyet 11-esből), Márk A., Máté R., illetve Horváth B., Cokic

További eredmények a Dráva csoport 3. fordulójából:
Dombóvár - Szekszárd 2:2, Komló - Dunaújváros 2:2, Tolna - Bölcske 4:3, Nagyatád - Nagybaracska-Csátalja 1:0, Balatonlelle - PMFC II 0:1, Szentlőrinc - Nagybajom 1:0

- 2012. 09. 01. -
 
:: Ismét döntetlen ::
A Dráva csoport második fordulójában döntetlent játszott csapatunk az újonc Híd SC ellen. Langyos játékot hozott az első félidő, ritkán forogtak veszélyben a kapuk, mindkét csapat leginkább csak szögletekig jutott, a legveszélyesebb momentum Márk Attila lövése volt, amit a vendégek portása magabiztosan hárított. A második 45 percre támadóbb lett mindkét csapat játéka, ami leginkább annak volt köszönhető, hogy mindkét gárda középpályája átjáróház volt. Többször is megszerezhette volna mindkét gárda a vezetést, azonban Pfaff Ferenc és Takács Norbert lövésénél résen volt a vendég portás, Kadosa távoli próbálkozása csak centikkel kerülte el a bal kapufát, míg Fekete Krisztián ziccerénél kérdőjeles körülmények közt szereltek a vendégek. Vanó Sándor csapata is betalálhatott volna, azonban egyszer a keresztlécnek kellett nagyot védenie, ezen próbálkozáson kívül kapunkat nem találták el a vendégek, azonban kontráik sok veszélyt tartogattak magukban.
A mezőnyben jól futballozó vendégek sok csapat számára okozhatnak még meglepetést, míg csapatunk jobb helyzetkihasználással megszerezhette volna a három pontot.

Bonyhád VLC - Nagybaracska-Csátalja KSK HÍD SC 0:0
Bonyhád, 100 néző, Jv.: Bana G.

Bonyhád: Kovács L. - Takács, Tóth P., Máté N., Kadosa - Márk K. (Pfaff), Hencz (Szabó E.), Szekeres, Fekete, Mondovics - Márk A. (Máté R.)
Edző: Kniesz Mátyás

Híd SC: Kraft - Gyenei, Mitasz (Koch), Ivancsan, Strigencz P. - Fekete N. (Vata), Trucz - Hernády, Füleki (Vedelek), Herczeg R. - Sibalin
Edző: Vanó Sándor

További eredmények a Dráva csoport 2. fordulójából:
PMFC II - Tolna 2:0, Dunaújváros - Dombóvár 0:1, Nagybajom - Komló 0:3, Szekszárd - Balatonlelle 4:0, Siófok II - Szentlőrinc 0:3, Bölcske - Nagyatád 1:1

- 2012. 08. 26. -
 
:: Beköszöntek új igazolásaink ::
A felnőtt csapathoz hasonlóan U19-es és U17-es csapataink is megkezdték az új bajnokságot, mindkét gárda győzelemmel abszolválta a Komló elleni szezonnyitót. Új igazolásainknak kimondottan jól ment a játék, a PMFC-től visszatérő Preininger Patrik kétszer, míg az Aparhantról érkező Molnár Milán háromszor volt eredményes.

U19: Bonyhád VLC - Komlói BSK  3:0 (1:0)
Bonyhád: Szabó Sz. - Erlich (Deér), Szlama B., Szalai, Kálózdi, Branauer, Köő N., Preininger, Magyari (Schäfer), Zsók Gy., Csibor
Edző: Köő László
Gól: Preininger 2, Köő N.

U17: Bonyhád VLC - Komlói BSK 5:1 (3:1)
Bonyhád: Szabó Sz. - Hitter (Reining), Török B., Putterer, Oláh R., Selyem (Brandt D.), Tolnai G., Genczler, Jakab R., Forrai (Horváth F.), Molnár N.
Edző: Takács Norbert
Gól: Molnár N. 3, Forrai, Genczler

Következik:
2012. 08. 25.; Paksi FC - Bonyhád VLC | U19: 10:00 | U17: 12:00

- 2012. 08. 25. -
 
:: Újonc ellen debütálunk ::
Az új bajnokság első hazai mérkőzését az újonc Nagybaracska-Csátalja KSK ellen játssza csapatunk. A tavalyi Bács-Kiskun megyei bajnok vereséggel nyitott, a Bölcskétől szenvedtek vereséget. A Vanó Sándor által irányított Híd SC a tavalyi keretére építkezik ebben a szezonban is, mindössze három új játékost igazoltak a nyáron, Kraft Tamás Lánycsókról, Vágó Andor Kiskundorozsmáról és Kámán Zsolt a Csillaghegyi MTE-től érkezett a Bács megyei csapathoz. A két csapat legutóbb egy éve találkozott egymással, akkor Márk Attila, Sebestyén Norbert, Tálas Zoltán és Czinkon Szabolcs 1-1 találatával győztük le hétvégi ellenfelünket.
Csapatunkból mindenki hadra fogható a hétvégi találkozóra.
A szombati mérkőzést a Bana Gergely - Ballér László, Babos Csaba hármas dirigálja majd.
- 2012. 08. 24. -
 
:: Történelmi pontszerzés ::
Csapatunk történelmi tettet hajtott végre a bajnokság első fordulójában, pontot szereztünk a több éve élmezőnybe tartozó Szentlőrinc otthonában. A hazaiak az első félidőben nagy nyomást gyakoroltak kapunkra, pontrúgásaik végig életveszélyesek voltak, ezekből több kapu előtti kavarodás is kialakult. A 30. percben vezetést is szereztek Kulcsár Árpád tanítványai, Leipold csúsztatása után Lauer Norbert lőtt a kapunkba lesgyanús helyzetből. A második félidőre jelentősen feljavult játékunk, a 48. percben Fekete Krisztián kiugratása után Márk Attila lőtt Heim mellett a hazaiak kapujába. Vezetésünk után többször is a magunk javára fordíthattuk volna a mérkőzést, Mondovics ziccere után a frissen igazolt lőrinci kapus védett hatalmasat, majd Hencz Balázs szabadrúgását piszkálta ki a bal felső sarokból. A 85. percben Sebestyén Norbert ugratta ki nagyszerűen Márk Attilát, aki egyedül törhetett volna a hazai kapura, azonban az asszisztens tévesen leshelyzetet intett, így a végeredmény 1:1 maradt.

Szentlőrinc SE - Bonyhád VLC 1:1 (1:0)
Szentlőrinc, 100 néző, Jv.: Böröczi Z.

Szentlőrinc: Heim - Kalmár Zs., Leipold, Zámbó, Berkics - Dara (Tóth M.), Lóth (Szabó K.), Czibere, Csorbics (Tóth Á.) - Pincehelyi - Lauer
Edző: Kulcsár Árpád

Bonyhád: Kovács L. - Takács, Tóth P., Máté N., Kadosa - Mondovics (Szabó E.), Hencz, Márk K., Fekete (Sebestyén N.), Pfaff (Szekeres) - Márk A.
Edző: Kniesz Mátyás

Gól: Leipold, illetve Márk A.

További eredmények a Dráva csoport 1. fordulójából:
Komló - Siófok 3:0, Balatonlelle - Dunaújváros 0:3, Tolna - Szekszárd 1:3, Dombóvár - Nagybajom 1:2, Nagybaracska-Csátalja - Bölcske 1:2, Nagyatád - PMFC II 1:3

- 2012. 08. 22. -
 
:: Két hónap után újra tétmeccs ::
Vasárnap 17 órás kezdéssel csapatunk számára is elrajtol a 2012/13-as bajnoki évad. A tavalyi bajnokság ötödik helyezettje, a Szentlőrinc lesz első ellenfelünk. Vendéglátónk kerete igencsak megerősödött a nyáron, Benke Viktor (Bölcske), Tóth Máté (Pécsvárad), Csorbics Benjamin, Czibere Patrik, Dara Gábor (mindhárom PMFC II), Kolat Krisztián (PVSK), Berkics György (Sellye) és Heim Attila (Újpest U19) igazolt a piros-feketékhez, és mindössze Udvardi Dániel, Kelemen Csaba és Kutyáncsánin Jevrem hagyta el a baranyai alakulatot. Ráadásul edzőváltás is történt a nyár folyamán a Szentlőrincnél, Ott Józsefet Kulcsár Árpád váltotta a kispadon. A tavalyi kiírásban mindkét alkalommal vereséget szenvedtünk vasárnapi ellenfelünktől, az odavágón 2:0, míg a visszavágón 2:1 arányú lőrinci siker született.
Csapatunkból egyedül Máté Róbert bajlódik sérüléssel, míg Schleining Máté eltiltását tölti.
A szezonnyitót Böröczi Zoltán vezeti majd, Nagy József és Kiss Szabolcs lesznek a segítői.
- 2012. 08. 17. -
 
:: Utoljára is győzelem ::
Kisdorogon zárta a felkészülési mérkőzések sorát csapatunk. Mindkét félidő során sok helyzetet dolgozott ki csapatunk, azonban sokáig nyílttá tette a mérkőzés végkimenetelét a hazai csapat, főleg miután a villámléptű Horváth Gábor sokszor zavart okozott védelmünkben, azonban az utolsó 20 percben bebiztosítottuk győzelmünket.

Kisdorog FC - Bonyhád VLC 2:5 (0:1)
Bonyhád: Kovács L. - Kirch, Máté N., Kadosa, Krausz (Preininger) - Szekeres - Márk K. (Mondovics), Hencz (Schmidt), Fekete (Szabó E.), Sebestyén N. (Pfaff) - Máté R. (Tolnai Sz.)
Edző: Kniesz Mátyás
Bonyhádi gólszerzők: Szabó E. 2, Hencz, Preininger, Pfaff
- 2012. 08. 13. -
 
:: Egy gólos siker a Komló ellen ::
A bajnokság kezdete előtt egy héttel a nyáron vérátömlesztésen átesett Komló volt az utolsó előtti ellenfelünk a rajt előtt. A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, a frissen Komlóra igazolt Czonev előtt adódott 1-2 nagyobb lehetőség, azonban Szabó Szilárd jól állta a sarat. A 43. percben szerzett vezetést csapatunk, egy jobb oldali Mondovics-beadást Márk Attila stukkolt a léc alá. A második félidőben előttünk adódott több lehetőség, de egyik gárdának sem sikert a gólszerzés, így a képzeletbeli három pont a miénk lett.

Komlói BSK - Bonyhád VLC 0:1 (0:1)
Bonyhád: Szabó Sz. - Takács (Kirch), Tóth P., Máté N., Kadosa - Mondovics (Preininger), Hencz (Szabó E.), Márk K., Fekete, Pfaff (Sebestyén N.) - Márk A.
Edző: Kniesz Mátyás
Gól: Márk A.
- 2012. 08. 11. -
 
:: Győzelem a paksi fiatalok ellen ::
A felkészülési időszak során több skalpot is begyűjtő (Tolna, Bölcske) Paksi FC U19-es csapata volt soros ellenfelünk. Csapatunk helyenként jó játékkal, szép gólokat szerezve magabiztos győzelmet aratott.

Bonyhád VLC - Paksi FC U19 5:2 (2:1)
Bonyhád: Kovács L. - Takács, Kadosa, Tóth P., Pfaff - Márk K. (Szabó E.), Hencz (Márk A.), Szekeres, Fekete, Sebestyén N. (Kirch) - Mondovics
Edző: Kniesz Mátyás
Bonyhádi gólszerzők: Márk A. 2, Mondovics, Sebestyén N., Fekete
- 2012. 08. 09. -
 
:: Első helyezés Dusnokon ::
Első helyen végzett csapatunk a Dusnokon megrendezett Nagypál József-Báló József emléktornán. A szombati mérkőzésen a Nemesnádudvar csapatát győztük le, vasárnap pedig némi szerencsével döntetlennel zártuk a házigazda elleni összecsapást. Az első helyezés így büntetőkkel dőlt el, mely során a hazaiak kétszer is hibáztak.

Bonyhád VLC - Nemesnádudvar KSE 4:2 (1:1)
Bonyhád: Kovács L. - Takács, Tóth P., Kadosa, Magyari - Márk K. (Zsók Gy.), Szekeres, Szabó E., Mondovics, Pfaff - Márk A.
Edző: Kniesz Mátyás
Bonyhádi gólszerzők: Mondovics 2, Márk K., Kadosa

Dusnok KSE - Bonyhád VLC 1:1 (1:0) - büntetőkkel: 2:4
Bonyhád: Kovács L. - Takács, Tóth P., Márk K., Pfaff (Magyari) - Mondovics, Márk A., Szekeres (Szalai), Fekete, Sebestyén N. - Szabó E.
Edző: Kniesz Mátyás
Bonyhádi gólszerző: Sebestyén N.

A torna végeredménye: 1. Bonyhád VLC, 2. Dusnok KSE, 3. Vaskút Bácska SE, 4. Nemesnádudvar KSE
- 2012. 08. 06. -
 
:: Emléktornán lép pályára csapatunk ::
A múlt hétvégéhez hasonlóan ismét két alkalommal lép pályára csapatunk. A két dusnoki sportbarát, név szerint Nagypál József és Báló József emlékére rendezett négyes tornán csapatunk mellett a házigazda Dusnok KSE (Bács-Kiskun, megyei II. o., 2. helyezett), valamint a két szomszédvár, a Nemesnádudvar KSE (Bács-Kiskun, megyei II. o., 9. helyezett) és a Vaskút Bácska SE (Bács-Kiskun, megyei III. o., 4. helyezett) lép pályára. Az emléktorna 15 órakor veszi kezdetét a megnyitóval, majd 15 óra 30 perckor a házigazda mérkőzik a vaskúti gárdával, 17:30-kor pedig csapatunk lép pályára a Nemesnádudvar ellen. Vasárnap a két szombati vesztes csapat mérkőzik a harmadik helyért, míg a győztesek az aranyéremért szállnakharcba.
- 2012. 08. 04. -
 
:: Több új helyszín vár fiataljainkra ::
A Magyar Labdarúgó Szövetségben elkészítették a 2012/13-as U19/U17-es bajnoki csoportbeosztást is. Gárdánk a tavalyi évhez hasonlóan ismét a Dél-Nyugati Csoportba kapott besorolást másik 15 csapat mellett. Lesznek új helyszínek is, hiszen ebbe a csoportba kapott besorolást a Nagybaracska-Csátalja, a Paks, a Fonyód és a PVSK is. A másodosztályú U19/U17-es Dél-Nyugati Csoport  csapatai:
AC Nagybajom, Bajai LSE, Balatonlelle SE, Bonyhád VLC, Dombóvár FC, Komlói BSK, Kozármisleny SE, Nagyatád FC, Nagybaracska-Csátalja HÍD SC, Nagykanizsai ULE, Niké SE Fonyód, Paksi FC, Pécsi VSK, Szekszárdi UFC, Szentlőrinc SE, Tolnai VFC
- 2012. 08. 02. -
 
:: Csoportbeosztás, sorsolás; így kezd csapatunk ::
Elkészült az NB III Dráva csoportjának csoportbeosztása és tervezett sorsolása is. A csoportbeosztás nem hozott különösebb meglepetést, a várt 13 csapat került gárdánk mellé, név szerint: AC Nagybajom, Balatonlelle SE, BFC Siófok II, Bonyhád VLC, Bölcskei SE, Dombóvár FC, Dunaújváros-Pálhalma ASE, Komlói BSK, Nagyatád FC, Nagybaracska-Csátalja HÍD SC, Pécsi MFC II, Szekszárdi UFC, Szentlőrinc SE, Tolnai VFC
A 2012/13-as bajnoki évad a terveknek megfelelően augusztus harmadik hétvégéjén rajtol, csapatunk augusztus 19-én a Szentlőrinc vendége lesz, majd két két hazai mérkőzésünk következik az újonc HÍD SC majd a BFC Siófok második csapata ellen.
Felkészülési programunkban is történt némi változás, a 08. 12-re kiírt iregszemcsei Magyar Kupa mérkőzés új időpontban kerül majd megrendezésre, helyette csapatunk az NB II-es Kozármisleny SE-hez látogat 11-én, a mérkőzés 11:00-kor kezdődik.
- 2012. 07. 30. -
 
:: Jó játékkal két győzelem ::
Az elmúlt 24 órában csapatunk két felkészülési mérkőzésen is túl van, pénteken délután a Tevel csapatával mérkőztünk. A jól igazoló szomszédvári csapat több skalpot is begyűjtött a felkészülés során (Tolna, Komló), így a nagy arányú győzelmünk mindenképpen dicséretes.
Mai ellenfelünk ellen is jó játékkal rukkolt ki csapatunk, szépségdíjas gólokkal arattunk győzelmet a tolnai gárda felett. Bemutatkozott csapatunkban két fiatal játékos is, Borbandi Tamás (16) az Aparhant együttesétől igazolt hozzánk, míg Preininger Patrik a PMFC U18-as csapatától érkezhet.


Bonyhád VLC - MSE Tevel 5:0 (5:0)
Bonyhád: Kovács L. (Borbandi) - Takács, Márk K., Kadosa, Pfaff - Mondovics, Szekeres, Fekete, Sebestyén N. - Hencz - Márk A.
Edző: Kniesz Mátyás

Gól: Mondovics 2, Hencz, Fekete, Márk A.

Tolnai VFC - Bonyhád VLC 2:4 (0:2)
Bonyhád: Kovács L. - Takács (Tolnai G.), Tóth P., Kadosa, Pfaff - Márk K. (Mondovics), Szekeres, Fekete, Sebestyén N. (Preininger) - Hencz - Márk A.
Edző: Kniesz Mátyás

Bonyhádi gólszerzők: Hencz 2 (egyet 11-esből), Fekete, Sebestyén N.
- 2012. 07. 28. -
 
:: MK: Iregszemcse! ::
A 2012/2013 Magyar Kupa selejtezője a szokásoktól eltérően már ősszel kezdődik, ráadásul a bajnoki rajt előtt egy héttel. A Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség elkészítette a párosításokat, csapatunk a megyei harmadosztályú Iregszemcsei SE-vel mérkőzik. Az összecsapás augusztus 12-én, 17 órakor kerül megrendezésre a kiírás szerint, azonban ez az időpont még nem tekinthető véglegesnek.
A többi megyei NB III-as csapat párosítása: Simontornya - Szekszárd, Németkér - Tolna, Mórágy - Dombóvár - Az országos főtáblára jutott Bölcske csak a második körben csatlakozik.
- 2012. 07. 25. -
 
:: Vereség az idénynyitón ::
Csapatunk lejátszotta első felkészülési mérkőzését, ellenfelünk a PMFC U19-es csapata volt. Az első 45 perc helyenként jó játékot hozott csapatunk részéről, mely 4 100%-os ziccert is eredményezett, melyeket nem sikerült gólra váltanunk. A vezetést a pécsi fiatalok szerezték meg egy jól eltalált távoli lövés után, amit Fekete Krisztián egalizált büntetőből. A második félidőben teljes mértékben a vendégek akarata érvényesült, helyzeteiket is jó százalékban használták ki, ennek köszönhetően fölényes sikerrel távozhattak.

Bonyhád VLC - Pécsi MFC U19 1:5 (1:1)
Bonyhád: Kovács L. - Takács (Magyari), Tóth P., Máté N., Kadosa - Márk K., Máté R., Szekeres, Fekete, Szabó E. (Hencz) - Márk A.
Edző: Kniesz Mátyás
Bonyhádi gólszerző: Fekete (11-esből)
- 2012. 07. 22. -
 
:: Továbbra sincs biztos csoportbeosztás ::
Továbbra sem dőlt még el véglegesen, hogy milyen létszámmal indul majd augusztus 18-án az NB III. Korábban megírtuk, a Magyar Labdarúgó Szövetség amatőr versenybizottsága a 84 csapatos lebonyolítás, vagyis a hatszor 14 csapatos rendszer felett tört pálcát. Aztán lábra kaptak olyan hírek is, miszerint 86 gárda alkotja majd a mezőnyt, ami azt feltételezi, hogy négy csoportban 14, kettőben 15 résztvevő rúgja majd a labdát. Leghamarabb végleges döntés pénteken várható.
Az már azonban szinte biztosra vehető, hogy a Dráva csoportot 14 gárda alkotja, nagy valószínűséggel az alábbiak: AC Nagybajom, Balatonlelle SE, BFC Siófok II, Bonyhád VLC, Bölcskei SE, Dombóvár FC, Dunaújváros-Pálhalma ASE, Komlói BSK, Nagyatád FC, Nagybaracska-Csátalja HÍD SC, Pécsi MFC II, Szekszárdi UFC, Szentlőrinc SE, Tolnai VFC
- 2012. 07. 19. -
 
:: Újabb két játékossal erősítettünk ::
A mai napon két új játékos csatlakozott egyesületünkhöz, név szerint Kadosa Balázs és Tóth Péter. Kadosa Balázs a Bátaszéki SE-től érkezett, az 1979-es születésű játékos belső valamint jobb oldali védőként vethető be, a 2012/2013-as bajnokság során pedig 26-szor lépett pályára, minden alkalommal kezdőként. Tóth Péter szintén Bátaszékről érkezett és 32 éves, 27 mérkőzésen egy gólig jutott a belső védőként és védekező középpályásként is bevethető játékos.
- 2012. 07. 18. -
 
:: Hencz Balázs csapatunknál folytatja ::
Megvan csapatunk első nyári igazolása is, Hencz Balázs Bonyhádon folytatja pályafutását. A csatár poszton bevethető 31 éves játékos a Szekszárdi UFC-től érkezik hozzánk, az elmúlt szezonban 25 mérkőzésen lépett pályára, melyeken 7 találatig jutott. Rajta kívül egy ghánai játékos készül csapatunkkal, Róla később születik döntés. Kettőjükön kívül még 5-6 játékossal áll kapcsolatban a vezetés, az Ő sorsuk nagy valószínűséggel egy héten belül eldől.
- 2012. 07. 17. -
 
:: Belevágott csapatunk is ::
A mai napon játékosaink is megkezdték a felkészülést a 2012/2013-as bajnoki évadra természetesen továbbra is Kniesz Mátyás vezetésével. A gárda heti minimum három edzéssel és 1-2 mérkőzéssel készül az augusztus végi bajnoki rajtra. Eddig három játékos hagyta el gárdánkat, Deli Dániel és Dobra Benjamin Szekszárdon, míg Hoós Dávid Bölcskén folytatja ősszel. Új játékos nem tűnt fel az első tréningen, de természetesen kiszemeltek, lehetséges érkezők vannak.

Felkészülési mérkőzéseink:
07. 21., Bonyhád VLC - Pécsi MFC U19
07. 28., Tolnai VFC - Bonyhád VLC
08. 04., Bonyhád VLC - Szentlőrinc SE, Dusnok KSE - Bonyhád VLC
08. 05., ??? - Bonyhád VLC (Dusnokon)
08. 08., Bonyhád VLC - Paksi FC U19
08. 11., Magyar Kupa megyei selejtező, I. kör
08. 18.-19., Bajnoki rajt

- 2012. 07. 10. -
 
:: Zöld út ::
Csapatunk harmadosztályú nevezését a Magyar Labdarúgó Szövetség rendben találta, ennek köszönhetően a 2012/13-as bajnokságban is az NB III Dráva csoportjában lép pályára gárdánk. A felkészülés július 10-én veszi kezdetét az augusztus 18-ai rajtra.
- 2012. 07. 04. -