Boston Tea Party
Boston Tea Party



Vissza a főoldalra

A tea növény
Feldolgozás
Teakészítés
Eszközök
Áztatás
Ízesítés
Csináld magad
Teajellegű növények
Bostoni teadélután


A teavíz:

A jó minőségű víz a jó tea alapvető feltétele. Magyaországon a legtöbb csapvíz kemény és klóros, ilyenkor alkalmazhatunk vízszűrőt. Közepesen kemény víz esetében a forralási időt hosszabbítsuk meg 1-2 perccel. A boltban kapható palackozott ásványvizeket és forrásvizeket is használhatjuk, ha széndioxid mentesek és közepes vagy alacsony az ásványtartalmuk. Mindig friss, hideg vízzel kezdjük a forralást.
š

A víz hőmérséklete:

A vizet éppen csak forraljuk fel. Az optimális hőmérséklet teafajtánként változó.
Gyümölcsteákhoz, rooibos teákhoz és a legtöbb fekete teához 100°C-os, forrásponton levő víz kell.
A Darjeeling és oolong teákhoz 90-95°C-ra hűtött víz.
Zöld és fehér teákhoz 80-85°C-ra hűtött víz az optimális. (A legfinomabb fajtákhoz elegendő a 65-75°C-os víz.)
A teavizet semmi esetre nem szabad a teafűvel együtt tovább forralni!
š

A teafű mennyisége:

Tulajdonképpen ízlés kérdése, legjobb, ha kikísérletezzük, mennyi a legmegfelelőbb számunkra. Kezdjük kis mennyiséggel. Ha tejet vagy cukrot is adunk a teához, érdemes több tevelet beletenni.
š

Áztatási idő:

A túláztatást mindenképp kerüljük, mivel a tea erőssége nem ettől függ, hanem a tealevelek mennyiségétől.

Fekete teák:
2-4 perc (OP - Orange Pekoe minőségű teák esetén 4-5 perc)

Zöld, fehér, oolong és Darjeeling teák:
1-3 perc (A nagy levelű oolong fajták 4-6 percig is ázhatnak.) Ezeket a teákat többször is lefőzhetjük, ám a víz hőfokának magasabbnak kell lennie a második főzetnél.

Gyümölcsteák:
6-12 perc

Rooibos teák:
2-5 perc


horoszkóp
Válassz teát horoszkópod szerint!



jóslás
Jövendő a csészében



képgaléria
Teás képek



debt cosolidation

Copyright C 2005 HelodCommerce-GNU/GPL license