Boston Tea Party
Boston Tea Party



Vissza a főoldalra

A tea növény
Feldolgozás
Teakészítés
Eszközök
Áztatás
Ízesítés
Csináld magad
Teajellegű növények
Bostoni teadélután


Teáskanna:

Főzéshez használhatunk mázas agyagkannát, vagy modern, szűrős kannákat, felszolgáláshoz porcelánkanna ajánlott, mely tartja a hőt. Az eredeti Yang-Xi (más néven Ji-Szing) kannák a legjobbak, melyek évszázadok óta használatosak. Minél kisebb a teafőzésre használt edényünk, annál jobban kiteljesedik a tea íze. Ha csak magunknak készítjük a teát, az erre a célra kifejlesztett, szűrővel és fedővel ellátott csészét alkalmazzuk.
A teafőzéshez használt edényeket a jobb hőtartás miatt előmelegíthetjük, ez segít megőrizni a tea néhány finomabb komponensét is. Zöld és oolong teánál nem szükséges az előmelegítés.
š

Szűrők:

A legjobb, ha szabadon áznak a levelek a kannában, majd átszűrjük egy másik kannába a felszolgáláshoz. A teatojásban nem áramlik olyan intenzíven a víz, valamint kevés a hely a levelek tágulásához. Egyesek szerint fémes mellékízt is adnak. Műanyag, fém vagy cserépkosárral felszerelt kanna használatával könnyű a levelek kiszedése és majdnem szabadon mozoghatnak a vízben. Papír vagy textil filtert is használhatunk, de a textilfilter tisztítására gondosan ügyeljünk, benne maradhat az előző tea íze.
š

Tárolóedények:

A teafüvet jól záródó dobozban vagy üvegben, száraz, hűvös helyen tárolhatjuk. Tartsuk távol a nedvességtől és a különféle illatanyagoktól (pl. kávé, fűszerek...). Az ízesítés nélküli teákat ne tároljuk aromás teákkal együtt.


horoszkóp
Válassz teát horoszkópod szerint!



jóslás
Jövendő a csészében



képgaléria
Teás képek



debt cosolidation

Copyright C 2005 HelodCommerce-GNU/GPL license