Boston Tea Party
Boston Tea Party



Vissza a főoldalra

A tea növény
Feldolgozás
Teakészítés
Eszközök
Áztatás
Ízesítés
Csináld magad
Teajellegű növények
Bostoni teadélután


Teakészítés:

A teafüvet lazán elhelyezzük a teáskannában, személyenként 1 teáskanálnyit + 1 ráadás a "kanna számára".
Leöntjük forró vízzel, majd 2-5 perc ázás után átszűrjük. Fontos az áztatási idő betartása, mert ha tovább marad a vízben a levél, tannin szabadul fel belőle, ami csökkenti a koffein hatását, valamint kesernyéssé teszi a főzetet. Különösen a zöld és az oolong (sárga) tea érzékeny erre.
A legfontosabb alapszabály, hogy mindig tiszta, lehetőleg külön e célra rendszeresített eszközöket használjunk, ne legyenek rajtuk rászáradt kávéfoltok, más szennyeződések, vízkő. Ha tehetjük, kerüljük a fémtárgyak használatát.
š

Elnevezés:

Japánban és Kína nagy részén "csa" a tea neve, de Fujian tartományban "te" ("téj"-nek ejtik). Mivel Európában a hollandok terjesztették el, akiknek Fujianban voltak kapcsolataik, ők is átvették az ott használt elnevezést. Kivétel persze akad: a portugáloknak és az oroszoknak külön kereskedelmi kapcsolatuk volt Kínával, ezért ők a hagyományos "csa" nevet használják.
š

Három főzet:

A zöld teákat kínai módra is elkészíthetjük, ehhez többször kell lefőzni a teafüvet:

Az első forrázatot 1 percig áztassuk - ez a finom illatok teája.

A második forrázatot hagyjuk 2-3 percig ázni - ez a finom ízek teája.

A harmadik forrázatot kicsit tovább áztassuk, vagy forróbb vízzel öntsük le - ez a hosszú barátság teája.


horoszkóp
Válassz teát horoszkópod szerint!



jóslás
Jövendő a csészében



képgaléria
Teás képek



debt cosolidation

Copyright C 2005 HelodCommerce-GNU/GPL license