Samsung Galaxy Ace (S5830)
gy.i.k

 

APN beállítások

Billentyű kódok

Root

Rövidítések

Recovery:
-Ments le minden fontos dolgot a telefonmemóriájából. Kapcsold ki a telefont.
HOME+bekapcsológomb együttes nyomvatartásávál bekapcsoljuk, megvárjuk, míg betölt a Clock Work Mod(CWM). Utána ki kell választani az "install from sdcard" vagy az "update.zip"-et. Utána kiválasztod értelemszerűen amit szeretnél feltelepíteni (pl:CWM 4.0.0.9; vagy az utóbbit) Ha készen vagy akkor system reboot.
CWM 4.0.0.9
CMW 5.0.2.6

Hard reset:
-Beállítások/Védett adataim/Gyári beállítások visszaállítasa. Ne tegyél a kis négyzetbe pipát, mert törli a memóriakártyáról is az adatokat.
-Recoverybe factory/wipe data reset.

Alkalmazások telepítése SD kártyára:
- Alap feltétel: rootolt telefon
- Move2SD
- Feltelepíted a programot
- Elindítod
- External-t választod, majd apply.
- Előjön egy ablak, hogy engedélyezed-e neki Allow-ra kell nyomni.
- Majd utána yes, mert így fog beengedni az alkalmazás kezeléséhez.
- Majd a tetszőleges programot kiválasztod majd a tárhely alatt aktív lesz az "Áthelyezés SD kártyára" gomb.
- Rendszer alkalmazásokat nem lehet átteni, ill. ha olyan programot szeretnél átrakni, aminek van wigetje és használod is valamelyik oldalon az az áttétel után eltűnik. Így azokat amik a widgetért felelnek ne tedd át!

Wifi error:
*#*#232339#*#* ezzel lehet orvosolni. De 2.2.1-en visszatérő jelenség.

Android Market:  Eddig egy hiba volt amivel szembesültem az nem más, mint a "unknown reason -18"-as hiva volt. Ilyenkor le kell mentened azokat a dolgokat az SDkártyáról amire szükséged van, majd le kell formáznod a pc-ben, s utána a telefonba is. Utána működni fog, eltűnik a hiba, visszamásolhatod a dolgaidat.

Titanium Backup: -mentés; automatikus mentés- jegelés,- törlés:
-Mentés:
Ki tudod választani, hogy miről csináljon biztonsági mentést, s azt mi az amit mentsen és mi az amit ne. Rendszer adatot, felhasználói programokat külön-külön és egyszerre is.
Bemész a Titaniumba, majd a bal funkciógomb után a műveletekre navigálsz. a Biztonsági mentés alatt vannak a lehetőségek:
1. Biztonsági mentést készít a felh. alkalmazásokról
2. Minden rendszer adat mentése
Igazából én ezeket szoktam menteni.
Azt, hogy mennyi helyet fog foglalni, azt nem tudom, nem szoktam nézni. De a memókártyán létrehoz egy "TitaniumBackup" mappát, és abba teszi.
Lehetőséged van "ütemezni" is. Ezt én is használom, Engedélyezed, majd beállítod, hogy miről szeretnél s az időpontot.
A visszaállítás pedig úgy működik, hogy műveletek menü után a "Visszaállítás" alatt  futtatod az éppen szükségeseket,pl: " az összes rendszer adat visszaállítása"
Vagy a programban felül középen található egy Backup/visszaállítás azon belül kiválasztod az elmentett alkalmazást ráböksz és visszaállítod.
Ha programot szeretnél visszaállítani, Meg fogja kérdezni, hogy "adat+program"; vagy csak az "adatot".
Értelemszerűen, ha nincs fenn a program és az elsőt választod akkor feltelepíti a programot is.
Ha nem azt, akkor előtted neked kell feltenned a programot, hogy az adatot visszatudja állítani.
-Jegelés: Van mikor egy programot nem szeretnék használni, vagy később lesz rá szükségünk. Ezt le lehet jegelni, ilyenkor csak ebben a programban láthatod. Nem lesz benn a parancsikonja a menübe sem. A programban a középső "Backup/visszaállítást" kell választanod.
Utána nincs más dolgod csak kiválasztani azt a programot amit jegelni szeretnél. Rányomsz, s jegeled.
Visszaállításohoz pedig a "kiolvaszt" funkciót kell választanod.
-Törlés: Törölni is lehet ezzel, de ezt óvatosan, mert ha nem figyelsz ezzel rendszer alkalmazásokat is lehet törölni. Ha sikerült, abban az esetben csak rom frissítéssel lehet orvosolni ezt a problémát, vagy factory resettel.

SetCPU : Ezt a programot, csak tényleg mindenki saját felelősségre tegye fel/próbálgassa. Ebben a programban nem lehet tovább húzni a processzort. De lehet a maxon pörgetni, de ebben az esetben időnként újraindítások jeletkezhetnek. A SetCPU elindítása után nyomjuk meg a menü hardvergombunkat, majd válasszuk a "Device Selection" lehetőséget és azon belül az "Autodetect Speeds Recommended opciót.
Beállíthatjuk a processzor sebességet:
-Ondemand: a legnépszerűbb beállítás. Használatkor a processzort az ideális órajel értékre állítja, nyugalmi időben pedig az energiatakarékos minimumra.
-Conservative: lsd. ondemand, csak lassabban vezérli a processzort, elkerülve a felesleges szabályozást, hosszabb nyugalmi idő, energiatakarékosabb.
-Interactive: lsd. ondemand, de sokkal agresszívebben mozgatja a CPU-t, kevesebb a nyugalmi idő. Gyorsabb, de energiaéhesebb.
-Powersave: minimum órajel

-Performance: maximum órajel
-Userspace: a felhasználói programokat előnyben részesíti a rendszerprogramokkal szemben. Ez kismértékben instabillá teszi a PDA oprendszerét és ezzel a stabilitást. Akkor használjuk, ha az oprendszer nem igényel nagy erőforrást, viszont a futtatni kívánt alkalmazások igen.

Hangok beállítása:
Az Sd card gyökerében ringtones mappát létrehozni, ide bemásolni az adott mp3-at, majd a hangbeállításoknál ki tudod választani a listából.
Saját File, Media -> Audio-> Notification sms hanghoz
media/audio/alarms, -ébresztés
media/audio/notifications,- értesítések
media/audio/ringtones, - csengőhangok

Telefon szinkronizálása:
Több módon is el leher érni a telefon belső memóriáját.
-Rádugod az adatkábelre. Majd az értesítési sávot lehúzod, és csatlakoztatod a külső meghajtót(bővítőkártyát)
-Kies
-Samsung Driver (32bit XP)
-Samsung Driver (Vista/Win7)

 

 

További leírások várhatók az oldalon!