Space Tactics III

Ez egy saját űrstratégiai játék. Valami AoE-féle, csak űrben. Nem igényel sem OpenGL-t, sem DirectX-et, csak egy gyors procit.

Multiplayer-t még nem támogat, majd fog egyszer, ha előveszem megint a programot.

A mesterséges intelligencia elég jó benne. Néhányan (mert csak kevesen próbálták ki) mondták, hogy nehéznek találják az MI-t, de ha rájövünk, hogy hogyan kell legyőzni, onnantól mindig laposra verjük a gépet.

Van benne pályaszerkesztő, ami jó arra, hogy egy üres térképet tele rakjunk hajókkal. Van lehetőség vezérlőjelek alkalmazására is, de a vezérlőjel-szerkesztő nem elég felhasználóbarát, szerintem.

Saját űrhajókat is létrehozhatsz benne, ha akarsz, ezért van benne egy kolóniaszerkesztő, amiben a saját űrhajóidat is megszerkesztheted. Beállíthatod az MI-t (mit mire használjon). Ez az MI tud játszani, de nem elég jól, ezért ha tudsz programozni, akkor magad megírhatsz egy mesterséges intelligencia DLL-t is hozzá. Egyszerre csak egy űrkolóniával lehet játszani, azaz mindenki ugyanazokkal a hajókkal mehet (igazságos).

Szinte minden menüpontot el lehet érni gyorsbillentyűvel, ezért azt javaslom, hogy inkább használd a gyorsbillentyűket az állandó menübe való lépkedések helyett.

A grafika nem túl jó, de ha játszani akarsz, akkor szerintem szerintem harmadlagos az űrhajó szépsége, inkább az erőssége miatt építesz meg egy űrhajót, nem?

A program még nincs teljesen kész, már kb. fél éve nem is nyúltam hozzá, mert meguntam, de ha kapok ösztönzést, akkor előszedem újra és továbbfejlesztem. Végülis csak a játszhatóságra mentem, nem arra, hogy szép legyen, ki nem állhatom a szép grafikájú, de teljesen értelmetlen játékokat. Egy dolog van benne, ami teljesen kész lett, ez a véletlen térkép.

Én azt javaslom, hogy az alapértelmezett űrkolóniával játssz csak, mert az az, amivel játszani is lehet rendesen.

A hangeffektek bizonyos része nem az enyém, csak beállítottam valamit [© SuperX studios]. Nyugodtan átállíthatod sajátra, ha akarod, egyszerűen írd felül a wav-okat.

Utolsó frissítés: 2007.12.05. 16:22:36