Space Cubes Descent

Ez a kép csak egy screenshot, görgess lentebb a letöltéshez! / This is picture is only a screenshot. Scroll down to download! ;-)

[magyar]/ [English]
Változtak a szerver domainek! Ha letöltöd a játékot data mappájában a servers.cfg elejére írd be ezeket e sorokat:
scdserver1.dyndns.org 42189
scdserver2.dyndns.org 42189
scdserver3.dyndns.org 42189

A gondod van, vagy bugot akarsz jelenteni, használd a fórumot!

Nem húzom sokáig az időt...

Először is egy fontos dolog: tudomásomra jutott, hogy a Windows alapesetben nem gyorsítja hardveresen az OpenGL-es grafikát. Ez csak akkor történik meg, ha drivert telepítesz a videókártyádhoz. Tehát, ha elindítod, és szaggat, mint a fene, akkor ez lehet a baj, valószínűleg kaptál driver cédét a videókártyádhoz, és lehet, hogy nem telepítetted fel. Vagy keress a neten új drivert. Sajnos azonban bizonyos videókártyák driverestül sem akarják az OpenGL-t futtatni. Ez esetben tehetetlen vagyok. Jelentettek azonnali kifagyásos jellegű hibát meg olyat is, hogy játék közben kifagy. Ha ilyet tapasztalsz kérlek jelezd az elérhetőségeimen, vagy a fórumban, hogy tudjam javítani majd, ha odajutok. Nem tudom, hogy hányan vannak, akiknek problémáik vannak, de egy biztos: nagyon kevesen játszanak a szerveren.

Más: a játékban ugyan vannak szintek, de ez nem nem egy MMORPG, azaz ezek a szintek nem maradnak meg, akár tetszik akár nem, csak a toplista pontod marad meg, azaz, ha sokat kockulsz, és sok sebzést osztol ki akár első is lehetsz, mert kevesen játszanak.

A Space Cubes Descent egy multiplayer űrhajós játék, amelyben űrben lebegő vaskockák között röpködve kell egymást lövöldözni.

A pálya elég nagy, ezért eléggé eltörpülnek benne az űrhajók, de erre ott van egy 60×-os zoom, amellyel nincs az a távolság, amilyen messze el lehet bújni. A játékban számos powerup van, amely színesebbé teszi, segítségükkel, még a legjobbaknak is kersztbe lehet tenni.

Pár tanács az irányítással kapcsolatban: Az űrben lebegsz, és mindenfelé mozoghatsz. Ezért 4 gombbal több kell az irányításhoz, itt nem elég oldalra kitérni a lövések elől. Ha csak oldalra vagy képes kitérni, akkor nagyon könnyű célpont leszel! Ki kell tudni térni felfelé és lefelé is! Emellett az űrhajóval is lehet a tengelye körül forogni (dőlni) balra és jobbra is, hogy megfelelő helyzetbe állhass, ha kell. Továbbá kell még másik négy gomb a speciális akciókhoz: a felvett powerupok (tárgyak) kiválaszátásához 2 gomb, az aktiválásához még 1, valamint a egyszeres, és a kétszeres lövés kapcsolójának is kell még egy. Emellett kell egy kis idő, mire megszokod, hogy alattad nem föld van, és feletted ég van. Az űrben lebegve könnyen úgy tűnhet, mintha a hajód piszok lassú lenne, de meg kell ezt szokni. Tehát érdemes a mozgást jól begyakorolni, mielőtt élesben játékosok ellen mész a szerverre. (Bár a szerver gyakran teljesen űres, szóval alázási veszély nem mindig van.) (Ha le tudsz lőni egy botot a legerősebbek közül egy meghalás nélkül, az már egész jó :)

A játéknak van egy gyűjtőszervere (amely az én gépemen fut, már ha be van kapcsolva), melyen keresztül a kliensek megtalálják egymást. A játék maga peer to peer.

Elég kezdeti stádiumban van, de folyamatosan fejlődik, szóval egyszer csak elég jó lesz majd ahhoz, hogy szórakoztató és kikapcsolódást nyújtó legyen. De játszani már most is lehet vele, ha épp nincs szerver, akkor botok ellen.

A játék a v0.24-től kezdve önkicsomagoló fájlként van feltöltve.

A legutóbbi fejlesztés az volt, hogy teljesen újrakódoltam az egészet, és keresztplatform komplatibilissá tettem, már Ubuntu-n is lehet vele játszani. Csak szedd le a debian csomagot és telepítsd fel (/usr/bin/scdescent/-be települ)

Kiknek ajánlott:

Technikai infók:

LETÖLTÉS

LETÖLTÉS

Ha nincs javascript engedélyezve, akkor próbálkozz ezekkel: Windowsos változat, Linuxos változat

FIGYELEM!!! Bizonyos rendszereken nem látszanak a chatüzenetek, és fogalmam sincs, hogy miért, ha fel vagy csatalkozva a szerverre, és még sem látsz semmit a cseten, amikor írsz, meg amúgy sem, akkor írj nekem egy e-mailt (david15b KUKAC freemail PONT hu), és megpróbálhatunk valamit tenni. Nem tudom, hogy hányan vannak, akinek ilyen bajuk van... De elég gáz probléma!

Fórumomban van a játéknak tábla, ott lehet vele kapcsolatban beszélgetni.