<< Vissza
 
3x21 A Banshee (Look Who's Barking)
 
 
Epizódismertető
 

Egy különleges démon, a Banshee járja az utcákat emberi fájdalomra vadászva. Hogy a lányok a nyomára bukkanhassanak, igézetet használnak, ami balul sül el, mert Prue kutyává válik. Még nagyobb baj az, hogy a Banshee sikolya a boszorkányokat Banshee-vá változtatja át, amit Phoebe meg is tapasztalhat. Ebből az állapotából csak egy ember, Cole szabadíthatja ki...

Árnyékok Könyve

 
Banshee
Fajta: boszorkányból lett démon
Képességek: sikoltással ölés, mások Banshee-vé változtatása
Leírás: A Banshee egy olyan démon, aki a fájdalomból táplálkozik. Hangos visításukkal vadásznak az áldozatukra. Ezt a hangot emberi fül nem hallja. Hallja a belső zokogást és ráhangolódik. Követi, amíg el nem jut a forráshoz. A hívás hallható sikolyba fordul át, ami öl. A Banshee-t nem lehet igézettel elpusztítani, de a nyomára lehet bukkanni. A Banshee-nek kielégíthetetlen étvágya van, minden nap csillapítania kell. Azokra vadásznak, akik szenvednek. Õk régen boszorkányok voltak. A sikolyuk a boszorkányokat Banshee-vé változtathatja. Ha csak egy embert is megöl, örökre Banshee marad.
 
Alkimista
Fajta: alkimista
Képességek: vért változtat
Leírás: Cole az alkimistát "bérelte fel", hogy változtassa meg a vérét és ezáltal legyőzhetetlenné váljon.
 
Keresés - Benshee megtalálása (Kutyává változtatta Prue-t)
Kellékek: Gyertyák és az igézet szövege.
Használati utasítás: Gyertyákkal kirakott kör közepébe kell állnia annak, aki meg akarja találni a Banshee-t. Hangosan olvassuk fel az igézetet.
Szöveg: Engedd a fültépő sikolyt, hagyjon hátra minden bánatot. Így meghalljuk, amire most vágy, és megállítjuk a pusztítást!
Használta: Piper és Phoebe
Belthazor megidézése
Szöveg: Varázserő, Rossz vagy Jó, nyújtózz időn, bolygón túl, legyen távol vagy közel, hozd nekünk Belthazor démont el!
Magic Forces Black and White Reaching out Through Space and Light Be He Far Or Be He Near Bring Us the Demon Belthazor Here.
Használta: Phoebe és Prue
 
Visszaváltozások
 
 
Árnyékok Könyve idézet
 

A Banshee

is a Demon who
wanders the earth
feeding on souls in
great pain. Hunting
only at night, this
Demon uses her voice
as a high pitched Call
to locate a victim, by
hearing the inner cry.
She does this by
zeroing in on the waves
of pain that emanate
from the stricken
A Banshee then
elevates her Call
into a Scream, so
powerful it kills
those she targets.

 
Mitológia
 
Banshee/Kísértet
 

Õsi szellem lehet, ősi írcsaládi kísértet. Egy tündér nő, aki bizonyos ősi ír családok tagjait kíséri a halálba. A hagyomány szerint a kísértet csak 5 jelentős ősi ír család tagjaiért tud sírni: az O'Neill, az O'Brien, az O'Connor, az O'Grady és a Kavanagh családért.
3 alakban szokott megjelenni: egy fiatal lány, egy méltóságteljes matróna vagy egy öreg boszorkány képében. Ezek képviselik a háború és a halál kelta istennőjének három alakját: Badhbh, Macha és Mor-Rioghain.
Általában szürke, csuklyás köpenyt, vagy ráncos, magára tekert lepedőt, vagy halotti köntöst visel. Általában éjjel hallják a haldokló hívását.

Az emberekből lett kísértetek segédkeznek az Ír királyi bíróságnak az igazság meghozatalában. Leinster néhány részében chaointe (sirató nő) a neve, akinek a jajjgatása olyan éles, hogy üvegek törnek össze tőle. Kerryben a siratóének halk, kellemes éneklést jelent. Tyronne-ban ketten énekelnek, miközben ütik egymást, Rathlin Islandon pedig vékony, csikorgó hangon jajjgat egy nő.

A kísértet sok más alakban is megjelenhet, pl. fehér varjú, hermelin, nyúl vagy menyét képében. Bizonyos állatok egyenlők a boszorkánysággal Írországban.

 
Info
 

Eredeti cím jelentése:
Look Who's Barking
- Nicsak Ki Ugat

 
Szereplők:
Matt Battaglia - Cute Guy
Joe E. Tata - Inspector
Michael Bailey Smith - Belthazor
Dorenda Moore - Banshee
Newell Alexander - Widower
Jack Orend - Alchemist
Ashley Tisdale - Runaway Teen
Dianna Miranda - nő
Eric Castro - férfi