Szemetelők Ceglédbercelen!!!

Ezúton szeretném a Tisztelt Ceglédberceli lakóság figyelmét felhívni egy esetre ami a minap történt! Ceglédről hazafele jövet arra lettem figyelmes hogy a Ceglédbercel-Cegléd határon egy piros színű Fiat tehergépjármű épp egy szemétrakás előtt várakozik és 2 fiatal ember készülődik a kocsiról lepakolni a hulladékot míg a sofőr a volán mögött várakozott. A gépjármű rendszámát és az arcokat kimaszekoltam a személyiségi jogok miatt.

Az egyik fiatal az Albertirsa SE egyen melegítő felsőjét viselte! Miután megálltam és visszamentem hozzájuk addigra már inkább meghátrálni készültek, de azért megkérdeztem hogy ugye nem éppen arra készülnek hogy lepakolják ezt a rengeteg szemetet. Erre a sofőr a róluk készült fényképeket szerette volna megnézni, mire én mondtam neki hogy rendőri jelenlét esetében nagyon szívesen megmutatom neki a róla készült képeket. Ezek után tovább hajtottak Cegléd irányába. Sajnos erős a gyanúm hogy ezzel csak annyit értem el hogy Berceltől messzebb kerül lerakásra az a rengeteg szemét, de én minden tőlem telhetőt megtettem, így biztos ami biztos alapon felhívtam az Albertirsai járőr szolgálatot (+36-20-973-9021) ahol megtettem telefonon a bejelentés leadva a helyszínt, merre távoztak az illetők, milyen a kocsi színe, típusa, rendszáma. Az Albertirsai rendőrök azt ígérték hogy hívják a Ceglédi kapitányságot és utána néznek hátha tetten érik őket. Bízom benne hogy sikerrel jártak a rendőrök.

Ezt pedig azért teszem közzé hogy mindenki lássa hogy 2 perc odafigyeléssel az ilyen fajta embereket meg lehet akadályozni abban hogy a közvetlen környezetünket tönkretegyék, esetlegesen a betörők, gyanús személyek esetében ugyan ennyi odafigyeléssel más bűncselekményeket is meg lehet akadályozni.

Az Albertirsai SE vezetőségének pedig csak tanácsolni tudom hogy ugyan úgy mint ahogy a Ceglédberceli KSE labdarúgói vegyenek részt az Irsai labdarúgók is minden évben a "Te szedd!" mozgalomban. Így talán ha az adott játékosuk éppen a saját maga által kidobott szemetet szedi össze társadalmi munkában akkor legközelebb talán kétszer is meggondolja hogy hova szemeteljen!

A három fiatal embernek pedig – már feltéve ha eljut hozzájuk ez a hír – azt javaslom hogy az ilyen szemetet vigyék el a hivatalos szemétlerakó helyre, mert igaz ugyan hogy fizetni kell érte, de ha egyszer megbüntetik őket akkor gyanítom abból a bírságból 20 évig hordhatják a szemétlerakóra a szemetüket. Te szedd