cafe del mar

A Café del Mar egy bár az Ibiza szigetén található San Antonióban. Naplementére nyíló kilátásáról vált ismertté.

A Café del Mar (Tengeri kávézó) ötlete Ramón Guiral, Carlos Andrea és José Les agyából pattant ki 1978-ban, akik a Kanári-szigetekről érkeztek Ibizára, és azonnal elvarázsolta őket San Antonio éjszakai élete, mely már akkoriban is legendásan híres volt. A Café del Mar az ősrégi sziklák közt, különleges helyen fekszik, 40 méterre a mediterrán éghajlatú, szelíden hullámzó tengertől. A kávézó fedett, nyitott teraszai csodálatos látványt nyújtanak a tengerre és Conejera szigetére. A beltér 100 négyzetméteres, emeletes kialakítású, a belsőépítészeti munkák dizájnját Luis Güell, barokk stílusú elismert építész álmodta meg, melyekhez az inspirációt a tér, a tenger és a különböző, a tengerparton átélt élmények emlékében élő színek adták. A kávézó további különlegessége a mindennapos zenei kavalkád, melyet leginkább a nyugodt, dallamos, érzelgős énekekkel, férfi vagy női vokálokkal aláfestett relaxálást segítő, nemzetközi előadók által életre keltett hangzás jellemez. A kávézó színpadán mindennaposak a rendezvények, éjjel-nappal, ám ha mégis üresjárat lenne, a vendégek szórakoztatják magukat.

A legendás naplementét évről-évre, a kávézó 1980. június 20-i megnyitása óta százezrek és százezrek keresik fel, mert a csodálatos panoráma, a faji, vallási, etnikai és kulturális hovatartozás teljes mellőzése, a lélek szabaddá tétele itt mindenkinek megadatik.

A naplementéhez hangulatot nyújtó zenét a bár kezdetben magnószalagon kínálta vendégeinek, később pedig (1994-ben) megjelentettek egy Café del Mar CD-sorozatot is, amely 2007-ig 14 kiadást élt meg és világszerte több mint 9 millió példányban kelt el. A 14 kiadás mellett (a 12, 13 és 14 már dupla lemez) különböző válogatások, remix albumok, jubileumi kiadások és különlegességek láttak napvilágot, összesen mintegy 30-35 album létezik, leginkább chillout, chillhouse és lounge stílusban, melyek andalító, nyugodt dallamai mindenkit hatalmuk alá kerítenek.

 

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás 

Richardtechno ©2009 | Kapcsolat | Fórum | Chillout