webmester: Kemenczei Benjámin 10/C

 

Comenius

    


Kezdőlap
Városok
Iskolák
Országok
Budapesti diákok
Logó

 

Italienisch
Deutsch

Részlet a pályázat összefoglalójából:

l  A 16. századi velencei többszólamúság elve a projektünk alapja. A többszólamúság fogalma már abban a korban is többet jelentett a puszta zenénél – e fogalom alatt „színes esti programot“ értettek inkább. Az énekes és hangszeres darabok mellett a tánc- és irodalmi alkotások bemutatása is jellemző volt.

l  A zene, az irodalom és a tánc a kulturális élet és demokrácia talán legfontosabb kifejezőeszközei. Mindezek fejlesztik a diákok kreativitását, erősítik csapatszellemüket és az együttműködőképességégüket. Emellett segítik a célzott és fegyelmezett munkát, illetve döntően hozzájárulnak a személyiség és a szociális képességek fejlődéséhez.

l  A projektünk célja, hogy a három művészeti terület segítségével ezen pozitív hatásokat fejlesszük és egy európai iskolai partnerkapcsolat keretein belül megvalósítsuk.

 l  A projektben résztvevő diákok megismerkedhetnek különböző kultúrákkal, leküzdhetik nyelvi és kulturális akadályaikat, bepillantást nyerhetnek a különböző kultúrákba.

 l  A projekt workshopok formájában valósul meg. Minden résztvevő iskola tart egy-egy workshopot. A végső produkciót a diákok 2014-ben, Kaufbeurenben mutatják be.

 Workshopok:   

- Budapest
(2013. március 10-13.): Zene a lírában, líra a zenében
                              
- Ferrara (2013. május 5-8.): Tánc, a többkórusosság története
                              
-
Lindenberg, Kaufbeuren (2013. nov. 4-9.): Énekkar, hangszerek
                              
-
Kaufbeuren (2014. ápr. 2-5.): Fellépés

 

 


Nagyobb térképre váltás
 

 

Még ennyi van hátra az utolsó kaufbeureni workshopig:

 
View Larger Map
Kaufbeuren
Budapest
Lindenberg
Ferrara