Híreink


Tisztelt Ügyfeleink!


Figyelem!
Elérhetőségünk megváltozott, régi e-mail címeink kompromittálódtak, azokat feltörték, visszaállítanunk nem sikerült, kérjük új elérhetőségeinken (Elérhetőségeink menüpontunk! ) keressenek minket! Köszönjük!





Megkezdtük

2013. évi rendezvénynaptárunk összeállítását

kérjük keressenek bennünket, szívesen vesszük meghívásaikat az új, 2013-as esztendőben is. Köszönjük!
Csicsai csapat


________________



Már

Baldachin, a lufibohóc

is várja megkereséseiket!

Lufihajtogatás a legjobb minőségű, környezetbarát alapanyagokból, rengeteg féle figura, állatok, virágok, pálmafák, mesefigurák, kardok, szívek, és egyebek megnyitókon, céges és vállalati napokon, fesztiválokon, koncerteken, majálisokon, gyerekzsúrokon, szülinapi partikon, egyéb rendezvényeken!
Baldachint, a lufibohócot is keresse elérhetőségeinken! Köszönjük!




________________




Már

amerikai hotdoggal

is állunk rendelkezésükre! ÉMI minősített, szakhatósági engedélyekkel rendelkező amerikai hotdogkocsijainkkal is vállaljuk koncertek, fesztiválok, motoros-autós találkozók, akár kerti partik, születésnapi zsúrok, céges és egyéb rendezvények kiszolgálását!
Hotdog kocsijaink kisebb rendezvényekre akár bérelhetőek is, személyzettel és alapanyaggal, vagy anélkül!
Érdeklődni elérhetőségeinken!
Köszönjük!




________________





Kapacitásunk bővítése miatt szívesen vesszük olyan

Európai Uniós tagállamok rendezvényszervezőinek

megkereséseit is, akik rendezvényeiken szeretnék bemutatni vendégeiknek a magyar gasztrokultúra, vendéglátás hagyományait.
Cégünk és termékeink a langallóval, rétessel, pereccel bármely szomszédunk magyar lakta vidékein feleleveníti a múltat, és megmutatja a hagyományos ősi magyar ételeket, vendégszeretetet. Köszönjük érdeklődésüket!




________________





Szeretettel várjuk

Catering és Rendezvényszervező

cégek megkereséseit is! Tisztelettel köszönjük!





________________





Kemencéink

esküvőkre, vállalati napokra, csapatépítő tréningekre, vagy családi összejövetelekre, kerti partikra

eladóak vagy bérbe adók!
Megbeszélés szerint természetesen tüzifával, eszközökkel helyszínre szállítva!
Szükség esetén segítő munkatársat is biztosítunk!

Receptek

Kemencében sült/főtt ételeink receptjei:
Ezeket az ételeket mi az agyagharang kemencében készítjük, mert a kemencében sütés, valamint az akácfa füstjének aromái adják meg az ételek különleges ízét.
Jó étvágyat kívánunk!





Langalló




A kenyérlángos úgy keletkezett, hogy a dagasztóteknőben maradt tésztamaradványt kikotorták, hogy ne vesszen kárba, majd ebből a vakarékból sütötték a lángost. A frissen kisült lángost megzsírozták és a kemence körül szaladgáló gyerekek melegen jóízűen fogyasztották.

Hozzávalók:
1 kg liszt
1 db főtt burgonya
5 dkg élesztő
1 db kockacukor
4 dkg só
annyi langyos tej, amennyivel kenyér keménységű kelt tésztát gyúrunk.

Feltét:
-felkarikázott hagyma, (lehet lilahagyma is, de póréhagyma is finom)
-kockázott húsos szalonna, sonka
-fokhagymás tejföl
-bors, pirospaprika, kapor, zöldfűszerek stb.

Elkészítés:
A tésztát kelés után nagy tepsibe kézzel ellapítjuk. Kemencében picit elősütjük. Kivéve a tetejére kenjük a zúzott fokhagymával elkevert tejfölt, a felkarikázott vöröshagymát, a húsos szalonnakockát (bacon az igazi) és megszórjuk a kedvenc fűszereinkkel, majd készre sütjük.
Tehetünk a szalonna mellé karikázott füstölt kolbászt, vagy a hagyma mellé csípős zöldpaprika karikákat, sőt egy-két paradicsom karikát is.

Fatüzelésű kemencében sütve az igazi.



Gulyáshúsleves 1872-ből






Egy kiló felsál-szélt jó nagy falatokba vágunk, egy tojásnyi zsírt fazékba teszünk és a felvágott húst beletesszük sóval, egy nagy fej apróra vágott vöröshagymával és egy kávéskanál paprikával; fél óráig fedõ alatt pároljuk a kemencében, akkor öntsünk rá 3 liter forró vizet és fõzzük másfél óráig. Ha a hús puha lesz, tegyünk hozzá még egy tányér nyersen megtisztított felnégyelt burgonyát; ha az is megfõtt, fel lehet tálalni.




Kaszás lé





Egy négy literes fazékba tegyünk három liter vizet és a vízbe rakjunk egy kiló friss disznóhúst, tarjából vagy a lábszár részéből, a húst vagdaljuk fel porciókba a vízbe, tegyünk sót és három-négy cikk megtisztított fokhagymát. Ezt lehet füstölt húsból is készíteni, sokan éppen füstölt disznó lábbal szeretik a kaszás lét. Ha a hús jó puhára megfőtt, szűrjük le a levest szitán keresztül, azért hogy a húsból kihullott apró csontokat eltávolitsuk a léből, azután a húst újra tegyük a tiszta lébe és készítsünk hozzá habarást. Egy tálba tegyünk négy fakanál lisztet, hat fakanál igen jó savanyú tejfölt, egy pár egész tojást, ezeket keverjük jól el a liszttel együtt, ha a habarás sima lesz lassanként öntsük a tálba a habarás közé a forró húsos levet; azután forditsuk megint vissza a fazékba a levest, és öntsünk közé annyi ecetet, hogy jó savanyú legyen. Ha valaki úgy szereti, hogy a fokhagyma jól megérezzék benne, az elkészítés után is lehet a lébe fokhagymát tenni, jól összevagdalva. Tálalásig meleg helyen tartsuk, de ne forraljuk sok ideig, mert össze túrósodik.



Túrógombóc





Egy vastepsiben kevéske vajon pirítsunk a kemencében kevéske zsemlemorzsát.
Fazékba tegyünk a kemencébe vizet forralni az alsó lapra.
Egy tálba üssünk 3 egész tojást, egy fél pohár vizet és fél kilónyi jó édes tehéntúrót összegyúrva, hogy darabos ne legyen, kevés sót, egy tojásnyi fagyos zsírt, és annyi lisztet, hogy a kéz között elkészithető keményecske gombóc tésztát keverhessünk belőle. Ha a túrót, lisztet és tojást jól összekevertük, kanállal rakjuk ki tetszésünk szerinti nagyságukba, (egy tojásnak megfelelő méret volna a legjobb) kezünkkel hengergessük meg a lisztben és a lobogó forró vizben főzzük meg gyorsan, nehogy szét főljön. Tálaláskor vajba pirított zsemlemorzsával hintsük be. Adjunk hozzá porcukrot.


Aludttejes prósza







1 liter aludttejet (kefír is jó), 5-6 evőkanál lisztel, csipet sóval, 2-3 tojással összekeverünk. Nagy lapos tepsit alaposan kizsírozol, ebbe jön 1-max.1,5 cm vastagon a fentiekből összekutyult folyós tészta. A tetejére placcsints tejfölt, ha édesen szereted, lekvárt (szilva a legjobb). Arra ügyelj, hogy tényleg ne legyen vastag a tészta a tepsiben, mert nem fog megsülni. Jó forró kemencében süsd, a széle legyen jól megpirulva. Lehet sósan enni, akkor kicsit több só kell bele az elején, de lehet édesen, lekvárral is.



Rétestészta






A rétes jellegzetesen magyar tészta. Készítése munkaigényes, elkapkodni nem lehet, nélkülözhetetlen hozzá a sikérdús száraz liszt, és nem utolsósorban bizonyos gyakorlat. Ne használjunk friss őrlésű lisztet, mert nem nyúlik jól (az azévi búzából őrölt liszt rendszerint augusztusban kerül az üzletekbe). Ha csak ilyen lisztünk van, azt a langyos sütőben szétterítve jól szárítsuk ki, mert csak a teljesen száraz, úgynevezett réteslisztből készült tésztát lehet jól kinyújtani.
Egyszerűbb és gyorsabb a készen kapható réteslapból megcsinálni a rétest. A lap vásárlásakor ügyeljünk arra, hogy friss, puha legyen, és ha nem használjuk fel azonnal, akkor tegyük hidegre, hűtőszekrénybe. A kibontott csomagból egy réteslapot tegyünk jól kicsavart, nedves abroszra, igen bőségesen locsoljuk meg olvasztott zsírral, hintsük meg egy kevés zsemlemorzsával, tegyük rá a második lapot, ezt is zsírozzuk meg, szórjuk rá egy csíkban a tölteléket, az abrosz segítségével sodorjuk fel.
Amíg dolgozunk, a másik két lapot, amiből még egy rúd lesz, nedves ruhával takarjuk le, nehogy közben kiszáradjon. Mielőtt a tölteléket a tésztára tennénk, szórjunk alá zsemlemorzsát, darált diót vagy búzacsírát, a túró alá búzadarát, hogy a nedvességet felszívja.
A réteseket készíthetjük nemcsak felcsavarva, hanem úgy, hogy megfelelő nagyságú lapokkal kibéleljük a tepsit, a tölteléket ezekre simítjuk, majd réteslappal beborítjuk. Így könnyű, lepényszerű tésztát kapunk.
Süthetjük úgy is a rétest, hogy a megtöltött és felcsavart tésztát tepsibe tesszük, és kb. egy ujjnyi tejet öntünk rá. Forró kemencében addig sütjük, amíg a tej lefő róla és a tészta pirulni kezd. Az ilyen főve sült rétes főleg túrós, sajtos, vaníliás rizses, a sós töltelékek közül pedig gombás, sonkás, parajkrémes töltelékkel finom.


Körülbelül 60 dkg réteslisztet egy tojással, 1 evőkanál ecettel (helyettesítheti savanykás fehérbor), diónyi zsírral és annyi langyos sós vízzel gyúrunk össze, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen. Az eleinte nagyon ragadós tésztát addig dolgozzuk, verjük a gyúródeszkához, amíg már sem a kezünkhöz, sem a deszkához nem tapad.
Ekkor két cipót formálunk belőle - vigyázzunk, hogy a cipókon semmi gyűrődés ne legyen, mert akkor nehéz a kinyújtásuk -, meglisztezzük, melegített lábossal a deszkán letakarjuk, és vagy 15 percig pihentetjük (nyáron nincs szükség melegített lábosra, elég, ha egy konyharuhával borítjuk le a tésztát ).
Egy nagyobb asztalt tiszta abrosszal letakarunk, az abroszt liszttel egyenletesen meghintjük. Az egyik cipót kezünk között óvatosan kihúzgáljuk körülbelül tányér nagyságúra, azután az abrosz közepére tesszük, megkenjük olvasztott zsírral, és körbemenve az asztal körül, lassan, óvatosan szép vékonyra kihúzzuk.
Az asztalról lelógó vastagabb széleket tenyerünkre felcsavarva leszedjük, újra összegyúrjuk, pihentetjük és kihúzzuk. A szélekkel foltozhatjuk meg a tésztát, ha kiszakad.
A papírvékonyra nyújtott tésztát egy kicsit szikkadni hagyjuk, majd olvasztott zsírral megfröcsköljük és ráhintjük egy csíkban a tölteléket. Az abrosz segítségével összecsavarjuk, a tetejét is megkenjük zsírral, és kizsírozott tepsiben szép barnáspirosra sütjük.


Mákos rétes

Negyed kg darált mákot leforrázunk 1,5 dl sűrű sziruppal, jól elkeverjük, ízesítjük reszelt citromhéjjal, 1-2 hámozott, reszelt almát keverünk bele és fél maréknyi tisztított, félbevágott mazsolát. A kihűlt tölteléket egy csíkban zsírral megkent, morzsával megszórt réteslapra tesszük, a tésztát felsodorjuk és megsütjük. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.


Almás rétes

A réteslapot zsírral meglocsoljuk, megszórjuk zsemlemorzsával (ezt esetleg búzadarával keverjük) tenyérnyi széles csíkban ráhintünk darált diót (ezt is pótolhatjuk búzadarával), és erre teszünk körülbelül 70 dkg hámozott, reszelt és kicsavart almát. Megszórjuk cukorral (ízlés szerint, hozzávetőleg 15 dkg kell hozzá), esetleg meghintjük tisztított mazsolával, és az abrosz segítségével felsodorjuk. Kizsírozott tepsiben, a rétes tetejét is megkenve, szép pirosra sütjük.


Cseresznyés és meggyes rétes

Egy csomag réteslaphoz 60-70 dkg cseresznye vagy meggy (esetleg vegyesen) szükséges. A gyümölcsöt kimagozzuk és szűrőbe téve jól lecsurgatjuk, ízlés szerint cukrozzuk, esetleg fahéjjal ízesítjük, s a réteslapokat ugyanúgy töltjük vele és sütjük, mint az almás töltelékkel.


Túrós rétes

Egy csomag réteslaphoz 40 dkg friss tehéntúrót áttörünk vagy húsdarálón megdarálunk. Két tojássárgáját kikeverünk 3 evőkanál tejföllel, 15-20 dkg porcukorral, majd összevegyítjük a tojások fehérjéből vert kemény habbal és túróval. Ha a túró túl nedves, tegyünk bele 1-2 kanálka búzadarát. Finomabb lesz a túrótöltelék, ha 5 dkg mazsolát szórunk bele. A többi réteshez hasonlóan sütjük. Ha elkészült, bőven hintsük meg vaníliás porcukorral.


Kapros-túrós rétes

A vaníliás túrós réteshez hasonlóan készítjük, de a tölteléket csak nagyon kevés cukorral ízesítjük és 1 kávéskanál sót keverünk bele, majd bőven adunk hozzá apróra vágott friss kaprot. A szokásos módon sütjük. Tálaláskor nem cukrozzuk.


Káposztás rétes

Egy csomag réteslaphoz 1 kis fej káposztát (50-60 dkg) lereszelünk vagy apróra vágunk, egy evőkanál zsírban megpároljuk, majd lepirítjuk. Megsózzuk, egy kevés törött borssal ízesítjük. A kinyújtott rétestésztát előbb meglocsoljuk zsírral, majd megkenjük tejföllel, és ezután tesszük rá egy csíkban a káposztatölteléket. Felsodorjuk és úgy sütjük meg, mint a többi rétest.




Akcióink kemencéinkre

Tisztelt Ügyfeleink!


Kemenceépítés:
Jelenleg 10%-al (szeptember hónapban!) olcsóbban!


Kemencebérlés:

Sajnos jelenleg nincs akciónk!

Természetesen rendezvényeinket továbbra is szívesen kiszolgáljuk, várjuk megkereséseiket!
Köszönjük!

2017 november

Nincsenek események a hónapban.

HKSCPSV


12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930


Dátum / Idõ

 

Ide készülünk:

2012-ből eddig : :




Víz-Zene-Virág Fesztivál, Tata


2011.

Legközelebb itt talál minket: :


2012. nyarán minden hétvégén délután megtalálhatóak vagyunk amerikai hot-dogunkkal Tatán, az Építők parkjában, a Szörf büfé melletti szabad területen! Szeretettel várjuk kedves Vendégeinket!


Minimarathon Tata - (amerikai hotdog, és Baldachin , a lufibohóc)


Porcinkula Tata - (langalló, amerikai hotdog, és Baldachin, a lufibohóc)




Palota Napok Várpalota (langalló, amerikai hotdog, és Baldachin, a lufibohóc)

Gyömrői Lecsófőző és Hagyományőrző Fesztivál Gyömrő


Fehérvári Vígasságok és Lecsófesztivál
Székesfehérvár (langalló, amerikai hotdog, és Baldachin, a lufibohóc)

Tervezzük...

2013. évi terveink


(Szerződéskötés folyamatban, bővebb információkért kérjük nézzenek vissza oldalunkra később!)

Partneroldalaink

Keresés

Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]