<<vissza

CSI könyvek - JLX könyvkiadó

 
Ken Godard: A bérgyilkos éjszakája

Halálos csend és nyugalom honol a Nevada állambeli szövetségi vadrezervátum egyik festői körzetében, a Sheep Range-en. Mindebből azonban csupán a ,,halálos” szó illik a helyzet tartós jellemzésére, ugyanis a csendet és a nyugalmat hamarosan fegyverropogás zaja töri meg, s a kiömlő vér pedig életeket követel. A sűrű fák között egy bérgyilkos bujik meg, kezében ott a halálos pontos lőfegyver,-a célkereszt pedig egy ártatlan, fiatal szarvasbika nyakára irányul. De vajon tényleg egy szarvas lenne a valódi célpont egy profi bérgyilkos számára?

A választ erre a kérdésre Gil Grissomnak, a Las Vegas-i bűnügyi helyszínelők vezetőjének kell megadnia...

Ráadásul neki és csapatának e viharos éjszakán egy másik lövöldözés részleteit is rekonstruálnia kell, s mint az hamar kiderül, a két eset összefügg egymással. A feladat embert próbáló, sőt egyenesen életveszélyes, mivel a bérgyilkos a céljai elérése érdekében nem válogat az eszközökben.

Vajon ki ússza meg élve? A helyszínelő csapat tagjai? Esetleg maga a bérgyilkos? Vagy talán mindannyian?

Nos,minden kérdésre választ kaphat ön, ha elolvassa a világszerte népszerű, s a hazai televíziók képernyőin is látható ,,Helyszínelők” sorozat újabb, hallatlanul izgalmas epizódját.

 
Max Allan Collins: CSI: A bűnös város

Az HELYSZÍNELŐK című népszerű sorozat nézői most végigolvashatják az izgalmas krimiket, és nyomon követhetik a zseniális helyszínelő csoport munkáját.

Lynn Pierce, a vallásos feleség és anya a szomszédaira bízza azt a hangfelvételt, amelyen a férje megfenyegeti, hogy megöli és feldarabolja. Ezt követően Lynn nyomtalanul eltűnik.
Las Vegas másik végében Jenna Patricket holtan találják az Álombabák nevezetű sztriptízbár tánckabinjában.
Kinek vagy kiknek állhatnak útjában ezek a nők? Hogyan lehetne megtalálni a gyilkosokat, akik minden nyomot eltüntettek maguk után?
Gil Grissom, Catherine Willows, Warrick Brown, Nick Stokes és Sara Sidle - az öt elkötelezett bűnügyi szakértő - a látszólag jelentéktelen nyomokból kiindulva, fáradságos és aprólékos munkával derít fényt a rejtélyes és kegyetlen gyilkosságokra.

 
Max Allan Collins: CSI: Gyilkos vágy

Amikor a Newcombe-Gold reklámügynökség dolgozói hétfő reggel megérkeznek a munkahelyükre, még nem is sejtik, hogy aznap ujjlenyomatvétel és rendőrségi kihallgatás vár mindannyiukra. Ugyanis valamelyik kollégájuk néhány gyermekpornót ábrázoló fotót felejtett a cég társtulajdonosának a nyomtatójában. A bizonyítékok az egyik számítógépben rejlenek, s a kislányát egyedül nevelő Catherine Willows, valamint Nick Stokes, aki gyerekkorában maga is megtapasztalta a felnőttek kegyetlenségét, kitartó munkával végül leleplezi, és rács mögé juttatja a tettest. Mindeközben a polgármester-választás előtti napokban holtan találják a város első emberének titkárnőjét.

 
Max Allan Collins: CSI: Holtjáték

A Helyszínelők legújabb epizódjában egy jómódú üzletember mostohalánya azzal a kéréssel fordul a rendőrséghez, hogy indítsanak nyomozást anyja váratlan halála miatt. A lány szerint ugyanis a kapzsi férj megölte őt. Amikor a helyszínelők kihantoltatják a tetemet, kiderül: a sírban egy ismeretlen fiatal nő fekszik... Hamarosan felbukkan egy ismeretlen sorozatgyilkos, aki gazdag és idős embereket gyilkol. De mi köze e két ügynek egymáshoz? Kiderül a kíméletlen hajsza során...

 
Max Allan Collins: Szorul a hurok

Tíz évvel ezelőtt az EKM (Elfog, Kínoz, Megfojt) néven elhíresült kegyetlen sorozatgyilkos tartotta rettegésben Las Vegast, aki majdnem fél tucat ember haláláért volt felelős, majd köddé vált. Jim Brass százados még új volt a csapatban, és miután nem sikerült kézre kerítenie a tettest, a kudarc sötét árnyat vetett pályafutására.
Gil Grissom és csapata egy olyan gyilkossági helyszínre érkezik, melynek elkövetési módszerének minden részlete a hírhedt EKM-re utal. Ám amikor egy újságíró, aki az eredeti ügynek köszönheti karrierje fellendülését, levelet kap az EKM-től, melyben tagadja, hogy ő ölte volna meg a két áldozatot, elszabadul a pokol. A helyszínelőknek minden szakértelmükre szükségük van, hogy elkapják az utánzó gyilkost, mielőtt ismét lecsap… és az eredeti elkövető bosszúból bizonyítani kezd.

 
 
Allan Collins: A kétarcú ember

Kedvenc Las Vegas-i helyszínelőink újabb kalandos és minden eddiginél izgalmasabb nyomozásra invitálják hűséges olvasóikat.
A Bűnös Város egyik szállodájában agyonlőnek egy ügyvédet, aki maffiaperekben szerezte kétes hírnevét. Las Vegas külterületén egy rozsdásodó lakóbusz alatt az építőmunkások egy tizenöt éve meggyilkolt, mumifikálódott emberi testre bukkannak.
A helyszínelők ezúttal is reménytelennek látszó küzdelmet vívnak az idővel, valamint az agyafúrt és gátlástalanul kegyetlen bérgyilkossal, aki amint rádöbben arra, hogy sarkában a törvény, egymás után szedi újabb és újabb áldozatait.
Gil Grissom és csapata – Catherine Willows, Sara Sidle, Warrick Brown, Nick Stokes –, Jim Brass nyomozóval karöltve ezúttal már nem csupán a gyilkossal, hanem az FBI-jal is megvívja a csatát.
Mint azt már megszokhattuk, a feszültség egyetlen percre sem csökken, s a helyszínelők aprólékos és fáradságos munkája fényt derít minden rejtélyre.

 
Max Allan Collins: Hideglelés

Távoli. Békés. Festői. Ezek a jelzők egytől egyig ráillenek a Mumford-hegyi Szállodára, a helyszínelők az évi kongresszusának színhelyére. A résztvevők között ott találjuk régi ismerősünket, Gil Grissomot, akit Sara Sidle kísér el erre az útra, amely rögtön a megérkezésük után váratlan fordulatot vesz, így kénytelenek a gyakorlatban is bemutatni helyszínelői képességeiket. Szakadó hóban, emberpróbáló viharban – vagyis számukra ismeretlen terepen – kell kideríteniük, kinek állhatott útjában az a férfi, akit előbb lelőttek, majd felgyújtottak az erdőben.
Eközben Las Vegasban Warrick Brown és Nick Stokes a csinos Catherine Willows rátermett irányítása alatt mindent elkövetnek, hogy megtalálják azt a személyt, aki a Mead-tó melletti erdőben akart megszabadulni egy mélyhűtött női holttesttől.

 

fel