<<vissza

Dr. Alexx Woods

   

Született: 1956 augusztus 13
Hajszín: barna
Lakhelye:
Miami
Foglalkozása: CSI (helyszínelő)
Rang: boncmester
Pozíció: Miami-Dade boncmester
Specialitása: orvostudomány
Alakítója: Khandi Alexander

 

Hat gyerek közül Ő a legidősebb. Ő felülgyelt négy öccsére és a húgára. Szülei több állást is vállaltak, hogy el tudják tartani a családot.
Rendmániás, ezért igyekezett mielőbb külön költözni, hogy olyan lakása legyen, ahol tökéletes rend van. Már 12 éves korában közölte, hogy orvos lesz. Osztályelsőként végzett az orvosin. Mindig lelkes volt. Rezidens évei első napján találkozott későbbi férjével. Diplomaszerzését követően összeházasodtak.
Ő volt az egyik legkiválóbb orvos a városban. Egy páciens meghalt a műtőasztalon, és a sebész Woodsra hárította a felelősséget. Mindent elkövetett, hogy ne praktizálhasson a városban. Bár családja és férje támogatta, ez volt az első alkalom, hogy kételkedett önmagában.

Mivel orvosként képtelen volt elhelyezkedni, a New Yorki halottkém irodában vállalt részállást. Eleinte úgy érezte, hogy ez visszalépés számára. Később rájött, hogy ez a munka való neki. Egyedül lehetett, nem volt káosz körülötte és fontosnak érezte, hogy a halottak helyett beszélhet, mert minden halottnak megvan a maga története.

Amikor Miami-Dade megye megkereste, hogy csatlakozzon az új és legkorszerűbben felszerelt létesítményükben a csapathoz, nehéz választás elé került. Ez azt jelentette, hogy a családjától távol kell lennie. De férje és gyerekei, Janie és Bryan, egyetértett azzal, hogy az embereknek Miamiban szükségük van rá.

Vizsgálat közben beszélget a halottakkal.