<<vissza
Grissom irodája
 
 
Egy komoly szakember számára az iroda szentély. Egy otthon az otthontól távol. Már első pillantásra is látszik irodájáról, hogy mindenhol első szerelme, a rovartan köszön vissza. Míg Grissom állathadának többsége valószínűleg preparált vagy tartósított, több olyan kisállat is van, amelyik befészkelte magát a CSI laboratóriumába. Egy népes hangyatenyészet, egy exotikus tarantella és egy versenyzésre idomított csótány csapat. Csak néhány azon fajok közül, amelyeket megtalálunk Grissom "állatkertjében". Ez nem pusztán egy hobbi, hanem a tudománykutatással töltött élet ajándékai. Grissom a természettudományon kívül azt is megtanulta, hogy a világban található természet szépségeit meg kell becsülni, ahogyan azt a munkahelyét díszítő különleges műtárgyak is bizonyítják.
 

 
Grissom irodája hátulról
 

Vonzódás az állatokhoz
A fiatal Gil Grissom, akit a nagy és a kis élőlények is elbűvöltek, az iskola után órákat töltött azzal, hogy tanulmányozta a rovarokat, és a környéken talált elhullott macskákon és madarakon boncolásokat végzett. Grissom, aki mindenféle állatot szeretett, ötéves korában írt egyszer a "Cowboyok királya" Roy Rogersnek, és kapott egy oklevelet, amelyben Rogers neki és az amerikai gyerekeknek adja lova, Trigger egy részének tulajdonjogát.

 
Grissom különös és csodálatos gyűjteményének minden darabját dokumentálja.
 
Amikor Gil az újonc Holly Gribbst egy csokoládés szöcskével kínálta meg, akkor a helyszínelőknél gyakori érzelem ült az arcára: "Ne haragudjon, de nem szívesen kapok be semmit, amit ebben az irodában üvegben tartanak."
 
Gil irodában és otthonában is kiteszi a tudományban pikkelyesszárnyúnak nevezett lepkékből álló gyűjteményét.
 
Rejtvénybe csomagolt rejtély


A Grissom irodájában található dolgok a laborban dolgozók közül sokak számára a kiváncsiság tárgyai. A DNS laboros Wendy Simms egyszer megkérdezte: "Van még itt valami ezen kívül? Egy üveg Tequila? Levágott emberi fej?" Erre Grissom egyhangúan ezt válaszolta: "Nem szeretem a Tequilat." De hát pontosan mit is rejteget a kishűtőszekrényében? Köztudott, hogy titkos rejtekhelyéről Grissom házikészítésű vörös kúszónyövény porkeveréket szokott elővenni olyankor, amikor az ujjlenyomatvételben megáll a tudomány.
 
Egy ló gerincének csigolyája egy a Grissom asztalán található különlegességek közül.
 
Az értékes rovarfajok úgy ékesítik a rovartudós irodáját, mint régi barátok fényképei.
 
A profi horgász Grissom egy nagyítós műlégykészítő csipeszt asztali kartotékozóvá alakított át.
 
Horgászni mentem
A sokat olvasó Grissom könyvtárában a tudománytól Shakespeare-ig minden témájú könyvet megtalálunk. Az ajtaja felett tartja Grissom a "halas táblát", egy halformájú kitűző táblát, amelyen azok láthatók, "akik kicsúsztak". A helyszínelők kezei közül kicsúszott bűnözők fényképei és kivágott újságcikkei mindig arra figyelmeztetik Grissomot, hogy az igazságszolgáltatásig az ügyeket soha sem lehet lezárni.
 
 
 
Egyik legértékesebb tulajdonától megválva irodaavató ajándékként Grissom "Miss Piggyt" odaadta Catherine Wilowsnak, miután a nappali műszak vezetőjévé léptették elő.
 
A nagyszájú Billy hal, Grissom "házörzője" az ajtó fölött. Ezt énekli: "I want to know / can you help me, help me ... "

fel