A cukrász kedvencei.

 
   

FŐOLDAL

RECEPTEK

KAPCSOLAT

Kakaólapos narancsos krémes

Hozzávalók

Tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál kakópor

Krémhez:

  • 35 dkg kristálycukor
  • 1 l víz
  • 9 tojásfehérje
  • 4 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 cs. vaníliliás cukor
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj

A tetejére :

  • porcukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy órát pihentetjük. Két lapot sütünk belőle, az egyiket sütés előtt vékonyan bevágjuk téglalap alakban (óvatosan,hogy a kés ne vágja át a tésztát, csakmegjelölje) hogy később könnyebb legyen a kész sütemény szeletelése.

A krémhez a pudingport a vaníliás cukorral, a reszelt narancshéjjal, 10 dkg kristálycukorral és a vízzel összekeverjük. A tojásfehérjéket a 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A pudingot lassú tűzön sűrűre főzzük,majd hozzáadjuk a felver habot és még három percig főzzük. Forrón a tésztára tesszük, a tetejére pedig ráhelyezzük, a bejelölt lapot és letakarjuk egy száraz kendővel. Miútán kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.