A cukrász kedvencei. |
||
Kakaólapos narancsos krémesHozzávalókTésztához:
Krémhez:
A tetejére :
Elkészítés:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy órát pihentetjük. Két lapot sütünk belőle, az egyiket sütés előtt vékonyan bevágjuk téglalap alakban (óvatosan,hogy a kés ne vágja át a tésztát, csakmegjelölje) hogy később könnyebb legyen a kész sütemény szeletelése. A krémhez a pudingport a vaníliás cukorral, a reszelt narancshéjjal, 10 dkg kristálycukorral és a vízzel összekeverjük. A tojásfehérjéket a 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A pudingot lassú tűzön sűrűre főzzük,majd hozzáadjuk a felver habot és még három percig főzzük. Forrón a tésztára tesszük, a tetejére pedig ráhelyezzük, a bejelölt lapot és letakarjuk egy száraz kendővel. Miútán kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.
|