Cycling Manager Hungary :: Pro Cycling Manager :: Pro Cycling Manager 2015
|
Team Katusha - A változás szele
|
|
| akvik |
24 August 2015 19:44:58
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 29 Regisztrált: 21.07.09 |
A Heinekenes karrier sajnos idő előtt véget ért, így nem kezdek bele még egy "custom team"-be, hanem egy valódi csapattal kezdek. A Katushára esett a választásom, mert a jelen, illetve a jövőt illetőleg is hatalmas potenciállal rendelkezik a csapat.![]() Előzmények, háttér: A csapatot 2008 végén alapították, és olyan sztárok fordultak meg benne, mint Robbie McEwen, Filippo Pozzato, vagy épp a jelenleg is kerettag Joaquim Rodriguez. Annak ellenére, hogy egy viszonylag régi csapatról beszélünk, a kezdetekben az igazán nagy sikerek elkerülték a gárdát. Ugyan nyertek már szakaszt mind a három nagy körversenyen, és álltak dobogón is (Purito révén), de győzni még nem sikerült. Nyertek ugyan Amstel Gold Racet, de az igazi áttörést a 2012-es évek hozta meg számukra az egynaposokon, amikor Joaquim Rodriguez révén két klasszikus is meg tudtak nyerni. Azt követő évben megismételték a duplát, és újra nyerni tudtak a Lombardiai körön. és a Vallon nyílon. 2014-es év már Kristoffról szólt, aki a Milano-Sanremo mellen a Vattenfall-i egynaposon is győzött. Az egynaposokon tehát nem panaszkodhat a gárda, de 2015-ben még nagyobb tervekkel vágnak neki. Szeretnének végre egy illetve többhetes versenyt nyerni. A célok érdekében a szakmai stábot is megerősítették, hiszen Ekimov mellett, Xavier Florencio, José Azevedo is a gárdánál dolgozik, és sikerült még edzőnek megszerezni Valerio Pivát és Eusébio Unzuét. Jövő: A csapat jövő ettől függetlenül bizonytalan, mivel a főszponzor Katusha szerződése csak 2015-ig él. Egyik opció a hosszabbítás, és visszük tovább az orosz vonulatot, vagy váltunk spanyol vagy olasz szponzorra. A legfontosabb, hogy melyik szponzor mennyi pénzt ad, és hány évre akar szerződni. A másik nagy kérdés, hogyan lesz pótolva a Moreno-Rodriguez duó. A csapat nagy többségének 2016-ig van szerződése, és első ránézésre, csak Kristoff, Spilak, Zakarin és Haller akit megtartanék. A 2015-ös szabadügynök piacról túl sok opció nincsen, mivel gondolom annyival nem emelik a fizetési sapkát, plusz Rodriguez majd 150ezres szerződése 2016 végéig szól. Akikben látok fantáziát 2015-ben: - Kwiatkowski: Ő lehet Rodriguez pótléka, illetve jó egyhetes menő lesz - Landa: Vueltára vagy Girora tökéletes, ha nincs hosszú TT - Formolo: 2-3 év múlva nagy GT menő lehet - Jungels: jó egyhetes menő lehet - Bonifazio: Girora jó sprinter lehetne - Rowe: Kristoff kiváló segítője lenne Közülük szeretnék 3-at megszerezni minimum. Szponzor legfontosabb céljai: ![]() Sztárok: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() További fontosabb versenyzők: Luca Paolini: A legjobb segítő a mezőnyben. Pavés szakaszokon, illetve sprinteknél segíti majd Kristoffot. Yuri Trofimov: Sok versenyen első számú emberként számítok rá, és a Giron illetve a Touron fontos segítő lesz Zakarinnak, és Puritónak. Alexander Porsev: Megkapta a nagy esélyt, és ő lehet az első számú sprinter a Giron. Egy dobogó nem lenne rossz tőle valamelyik etapon. Marco Haller: Kristoff segítője lesz ő is, és pár kisebb WT versenyen első számú sprinter. Pár szakaszgyőzelmet várok tőle. Giampaolo Caruso: Egynaposokon számítok rá, mint meglepetésemberre. Sergei Chernetski: Kiváló segítő lesz a többnaposokon. Tiago Machado: Pár versenyen megkapja majd tőlem a bizalmat, és lehet első számú ember. Csapat egyik felét Mallorcára küldtem edzőtáborba, a másikat pedig Sidneybe. Nemsokára kezdődik a Tour Down Under. ![]() |
|
|
|
| akvik |
25 August 2015 13:33:46
|
U23-as versenyző![]() Hozzászólások: 29 Regisztrált: 21.07.09 |
A szezon a Tour Down Underrel kezdődött a Katusha számára, de előtte még volt egy kellemes meglepetés, mivel Haller értékei nőttek (Sprint: 75 > 77). Mivel a játékban viszonylag gyorsan változnak az értékek (Nibalié vagy Valverdeé például csökkentek egy hónap alatt), ezért néha érdemes nézni az ellenfél versenyzőinek értékét. ![]() Csapatom: Vezér: Alexander Kolobnev Sprinter: Marco Haller Segítők: Jacobo Guarnieri, Gatis Smukulis, Alberto Losada, Maxim Belkov, Alexey Tsatevich Céljaim: A szponzor semmilyen célt nem tűzött ki, így mivel Kolobnev és Haller számára jól sikerült a felkészülés, egy top10-et céloztam meg összetettben, illetve a sprinteknél egy top3-at. Ez addig tartott, amíg meg nem láttam az indulókat. Favoritok: Alejandro Valverde, Michael Matthews, Fabio Felline, Rui Costa, Romain Bardet, Mark Cavendish, André Greipel, Arnaud Demaré. 1.etap: Tanunda - Campbelltown, 129,8 km ![]() Mivel egy kicsit dombosabb etap volt, de a vége viszonylag sík, ezért sprintbefutó várható, ahol Greipel, Cavendish és Matthews csatára volt kilátás. EGy szökés azonban kettéhúzta a számítást, ugyanis a Lottonak és az Etixxnek nagyon kellett dolgoznia, hogy beérje a kisebb csoportot. Ez sok erőt vett is ki a csapataikból, míg én csak Losadát használtam a segítésnél (őt is minimálisan). Így a hajrára tulajdonképpen csak a Katusha vonata maradt ott, és ezt Haller ki is használta, és legyőzte a mezőnyt nagy meglepetésre. Tegyük hozzá a szakasz végén lévő kisebb domb (a hajrá előtt nem sokkal) is sokat segített a a sprintnél. Végeredmény: 1. Marco Haller 2h46'44" 2. Alexey Tsatevich +0" 3. Ramunas Navardauskas +0" ![]() 2.szakasz: Unley - Stirling, 150km ![]() Első szakasz sikereinek köszönhetően a második napon él üldöztem a szökést, ami sokat ki is vette a csapatomból, így hiába értük be a szökést, a hajrára nem maradt Hallernek sok segítője. Konkrétan csak Kolobnev, de ő mindent megtett, hogy helyzetbe hozza a dombosabb etapon az osztrákot. Azonban, mivel Haller nem bírja túlságosan az ilyen dombosabb sprinteket, ezért nem voltak túl jók a kilátásaim. A szakaszgyőzelmet Navardauskat szerezte meg, ezzel átvette összetettben a vezetést. Sajnos képet a nagy izgalmak közepette elfelejtettem csinálni. Végeredmény: 1. Ramunas Navardauskas 3h29'04" 2. Fabio Felline +0" 3. Michael Matthews +0" 5. Marco Haller +0" 3.szakasz: Norwood - Paracombe, 143km ![]() Jött az első komolyabb erőpróba, már ami az összetett versenyt illeti. Megint elment egy ígéretes szökés, de mivel most nem volt érdekel az Etixx és Lotto csapata, az Orica meg sokat nem dolgozott Matthewsért, így csak a Movistarra számíthattam a szökés beérése szempontjából. A sikeres munkának köszönhetően az utolsó 10 km-en belül befogtuk az elől lévőket (Smukulis és Belkov hatalmasat mentek), így készülhettünk a hajrára. Hála a jó helyezkedésnek, Kolobnev elől kezdhette meg az emelkedőt, de végül Matthews sokkal erősebb volt nála, így az ausztrál megnyerte a szakaszt, viszont az egykori vb dobogós Kolobnev bejött második helyre. Végeredmény: 1. Michael Matthews 3h17'20" 2. Alexander Kolobnev +0" 3. Fabio Felline +0" ![]() 4.szakasz: Glenelg - Mt Barker, 144km ![]() Újabb sprinter szakasz következett, és újra bízhattam egy dobogós helyezésben. Szökést beérte a mezőny, és Haller kiváló felvezetést kapott, csak sajnos nem számoltam az Etixxel, és azzal, hogy Meersman kiválóan készíti elő a terepet Cavendishnek. Végül az osztrák versenyzőmtől szép eredmény a 3. hely a két sztár mögött. Végeredmény: 1. Mark Cavendish 3h20'09" 2. André Greipel +0" 3. Marco Haller +0" ![]() 5. szakasz: Mclaren Vale - Willunga Hill, 151km ![]() Elérkeztünk a királyetaphoz, Valverdeék már nagyon készültek, és bíztam benne, hogy legalább meg tudom tartani a top10-es helyezésem. Az első emelkedő után Belkov elment egy csoporttal, de a Movistar beérte a szökést 6-7km-el a vége előtt, így készülhettünk a hajrára. Kolobnev hiába ment az élre nem bírta az emelkedő végét, és végül csak ötödik lett. Valverde győzött papírformának megfelelően, viszont összetettben Matthews vette át a trikót. Végeredmény: 1. Alejandro Valverde 3h24'37" 2. Fabio Felline +0" 3. Michael Matthews +0" 5. Alexander Kolobnev +0" ![]() 6.szakasz: Adelaide - Adelaide, 90km Jött a teljesen sík körözés Adelaideben, ami a szokásos hajrát hozta a mezőnynek. A Lotto elhasználta az embereit, így Greipel kiszállt még idő előtt, viszont Cavendish újra jó előkészítést kapott, így simán be is húzta a hajrát, míg a kiváló formában lévő Haller második lett. Ezzel összetettben szereztem egy 5. helyet Kolobnev, és egy 8. helyet Haller révén. Végeredmény: 1. Mark Cavendish 1h44'23" 2. Marko Haller +0" 3. Heinrich Haussler +0" ![]() Összetett végeredmény: 1. Michael Matthews 18h12'09" 2. Fabio Felline +2" 3. Ramunas Navardauskas +4" 4. Alejandro Valverde +8" 5. Alexander Kolobnev +12" 6. José Joaquin Rojas +18" 7. Rui Costa +18" 8. Marco Haller +33" 9. Filippo Pozzato +53" 10. Jakob Fuglsang +53" Pontverseny nyertese: Marco Haller Szépen teljesített a csapat, és jól ment Haller és Kolobnev. Ami még pozitív az a kiváló felvezetések. Következik a Mallorcai többnapos, majd Dubaiba látogat a csapatom. ![]() |
|
|
|
| Ugrás a fórumra: |