Dél-Afrika és Fokvárosi üdülés...
Az ország területe 1 219 912 négyzet kilométer. Dél-Afrika népessége 43 millió fő. A lakosok 75% fekete és 13% fehér a többi az ázsiai. Az ország hívószáma 27, államformája Köztársaság. Hivatalos nyelve afrikaans, angol és 9 bantu nyelv. Fő vallása a keresztény.,ez több, mint 67%.

DAK

A nemzetközi turizmusnak az egyik legfőbb fogadó országa Dél-Afrika lett az utóbbi években.E csodálatos hely mindenkit elkápráztat egzotikus világával és a sötét kék színű óceánjaival. Itt az emberek barátságosak, kellemes az éghajlat, valamint kiváló az infrastruktúra és rengeteg a kiváló minőségű luxus szálloda. Csodálatos tájak és kimeríthetetlen sok látnivaló várja az idelátogatókat. A legközkedveltebbek a nemzeti parkok, ahol hihetetlen gazdag az állatvilág. Az itt élő embereknek a legkülönfélébb bőrszíne van. Ezért is hívják e csodálatos helyet Dél-Afrikát szivárványországnak.

dél-afrika

A D.A.K.-ban található Fokváros, melyet a fejlett és a harmadik világ keverékeként emlegetnek. A város csodálatos tengerpartjáról, hegyeiről és strandjairól híres. Fokváros Dél-Afrika legrégibb települése egyben. A belvárosban találhatók Fokváros leghíresebb látnivalói. Ilyen például a Jóreménység kastély, mely az ország legrégebbi épülete. A turistákat hangulatos bárjaival, éttermeivel és lenyűgöző új akváriumaival várja a Victoria and Alfred Waterfront.

Dél Afrika

Nem olcsó, de lehetőség nyílik pompás városnézésre a Table Mountainról, melyre drótkötél pálya közlekedik. Dél-Afrika egyik leghíresebb tengerparti üdülőhelye Durban, mely kulturális eseményeiről, mecseteiről, templomairól és gyönyörű tengerpartjáról híres. A déli parton fut végig a Garden Route csodálatos erdők,strandok és vadvirágos mezők mentén. A vadállatokat kedvelők számára a legjobb lehetőség, ha látni akarja őket a szabadban az a Krueger Nemzeti Park. Ha szerencsénk van akkor elefántokat, bölényeket vagy oroszlánokat is láthatunk. Dél-Afrika 3 nagy területre oszlik, egy keskeny tengerparti sávra, az ország belsejében található nagy fennsíkra és a Kalahári medencére. Éghajlata meleg és száraz,de ezt változatossá teszik az óceánok és a változékony terep. Fokváros környéke és az ország keleti része a legcsapadékosabb. A legszárazabbak pedig a Nambiával határos sivatagos területek. Dél-Afrika hivatalos fizetőeszköze a Rand és a váltópénze a cent. Végül egy kis érdekesség. Dél-Afrika és Magyarország ugyanabba az időzónába esik a magyarországi nyári időszámítás idején, egy órával pedig később van Dél-Afrikában a téli időszámítás idején.

Afrika

Köszönöm, hogy elolvastad a cikkemet! Ajánld másoknak is!