- Ultrahangos zsírbontás -


A cellulit és a lovaglónadrág-szindróma ellen leghatásosabb módszer az ultrahangos zsírbontás. A vastagon lerakódott, makacs zsírpárnák eltüntetésére javasolt kúrák első és legfontosabb lépése az ultrahangos kezelés.

Az ultrahang olyan mechanikai rezgés, mely az emberi fül számára már nem érzékelhető tartományba esik. Az ultrahangot ötven éve használják a gyógyászatban terápiás célokra. A kozmetikai és bőrgyógyász szakemberek együttesen vizsgálták az ultrahang fiziológiai hatását. Ennek eredményeképpen alakították ki a ma használatos korszerű kezelési módokat.

Az ultrahangos készülék egy generátorból és hangsugárzó fejből áll. A fejben lévő rezgőmembrán az elektromos frekvenciát mechanikus rezgésekké alakítja át. Amikor a fejet ráhelyezik a kezelendő felületre, a szövetek részecskéi ide-oda mozgásukkal hőt termelnek. Az egyidejűleg fellépő két reakció, a hő és a mikromasszázs hatása javítja a sejtek anyagcseréjét és anyagfelvevő képességét, valamint a nyirokáramlást is. A készülékfej mozgatásával és annak a felmelegedésével a bőrbe jutnak a zsírbontó, bőrfeszesítő hatóanyagok, vitaminok és zselék, felgyorsul a nyirokáramlás, valamint a sejtanyagcsere. A salakanyag kimosó hatás folytán az ultrahang a cellulit eltüntetésének és a fogyasztásnak a leghatásosabb módszere. Látványos az eredménye a lovaglóizmoknál és a comb belső felszínén felhalmozódott zsírok bontásánál, eltüntetésénél.

Mivel az erek kitágulnak, és a sejtmembránok is áteresztőbbé válnak, könnyebben jutnak el az alkalmazott természetes növényi anyagok a sejtekbe, így nagyobb hatékonysággal lehet őket használni. Ezenkívül az ultrahang hatására a zsírszöveti sejtburok szétpattan, a zsír elfolyik, az üres sejtburok pedig hatásosabban megtámasztja a laza kötőszövetet. Ezért a nem kívánatos zsírréteg eltávolításában is komoly szerepe van az ultrahangkezelésnek.

Az ultrahangkezelést testen kiválóan alkalmas a narancsbőr enyhébb, ill. súlyosabb tüneteinek kezelésére, a bőr alatt lerakódott zsírpárnák csökkentésére, hegek, ill. a szülés utáni nyúlási csíkok, un. striák halványítására.

A kezelés időtartama 15 perc / terület . Az eredmény már 1-2 alkalom után látható és kitapintható.
Az ultrahangos zsírbontás nem alkalmazható érrendszerbeli megbetegedéseknél, reumás vagy daganatos betegségben szenvedő pácienseknél.