Ráksaláta
Hozzávalók:
35 dkg rák tisztítva, főve (kb. 3 csészényi)
1/4 csésze szétmorzsolt fetasajt
1/4 csésze aszalt paradicsom,
összevágva
4 csésze brokkoli
1,5 csésze sárgarépa karikára vágva
(kb. 3 közepes sárgarépa)
1 nagy fej saláta, összevágva
Az öntethez:
1/2 csésze narancslé
2 evőkanál rizsbor ecet
2 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál csípős paprikakrém
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt feketebors
Elkészítés:
1. Egy nagyobb méretű salátástálban összekeverjük a
saláta alapanyagokat.
2. Egy közepes tálban összekeverjük
az öntet alapanyagokat.
3. A salátára ráöntjük az öntetet és
jól összekeverjük.
Energia tartalma egy személyre: 146 kcal
Szénhidrát tartalma 1 személyre: 11 g