PROBLÉMAMEGOLDÁS
A pálya több gépen tesztelt, nincsen benne hiba, működik. Ennek ellenére gyakran előfordul, hogy mégsem sikerül elindítani. Mielőtt végső elkeseredésünkben segítséget kérnénk, megkérek mindenkit, hogy olvassa át az alábbi listát, a fölösleges levélváltások elkerülése érdekében! Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az esetek 90%-ában ezek megoldották a problémát. A továbbiakban nem válaszolok olyan levelekre, melyekből egyértelműen kiderül ezen oldal figyelmen kívül hagyása!
1.
Ellenőrizzük le, hogy mindegyik állományt letöltöttük-e egyben! Általában pontosan 48,6 MB-osak, az utolsók kevesebbek, méretüket a letöltésnél jelöltem. Ne zavarjanak a furcsa kiterjesztések, ezek a darabolt install program fontos részei. Futtatni csak az első, EXE kiterjesztésűeket kell! Bármilyen hiba jelentkezik a telepítések során, annak szinte kivétel nélkül ez az oka. Célszerű a hibásan letöltött állományokat letörölni, és újra letölteni.
2.
Ha a telepítés sikeres, de mégsem üzemel a pálya, akkor érdemes egy XTracks és egy Newroads újratelepítést lefuttatni. Ha egy másik pálya módosította a tsection.dat állományt, akkor így az is helyreáll.
3.
Esetleg olyan hiba is előfordulhat (bár kicsi a valószínűsége), hogy túl sok pálya van már fent. Ebben az esetben ki kell néhányat iktatni. (Elegendő a pálya könyvtárából a külső trk, dat stb. állományok áthelyezése máshova).
4.
Induláshoz célszerű először felfedező, nyári, napsütéses módban egy kisebb állomást kiválasztani (Keszthely).
Ha mindezek ellenére sem sikerül elindítanunk a pályát, akkor érdemes segítséget kérni. Nem tudom elégszer mondani: segíteni, csak akkor tudok, ha pontosan le van írva, mi történik a betöltés során!
Vissza