PhotoShop : Digitális Grafika

A grafikus programok a képkezelés és tárolás szempontjából két csoportra oszthat..... De most nem erről van szó! A digitális rajzolás során az ember a számítógépén futó grafikai szoftver, mint például a Photoshop, Corel Painter vagy az Illustrator segítségével készít képeket. Így a képzelő határt csak az emberi képzelet tudja határolni.
Szinte mindent lehetséges elkészíteni , megrajzolni,tervezni. Ezerféle dolgot lehet megtervezni például: autokat. Ilyen megvalóstásokkal foglalkozik egy pécsi cég is az
de nem ez a fő tevékenysége ennek a pécsi cégnek. Ilyen tuning cégeknek illetve magánvállalkozásoknak, esetleg saját célra is lehet tervezni Photoshoppal.
Most pedig a tervezés részére térek ki . Pontosabban a VT-re. Mi is az a VT? : Virtuális Tuning. Autók (motorok, kamionok, buszok vagy más járművek) fényképének módosítása képszerkesztő programmal.
Milyen programokkal lehet VT-t készíteni? Bármilyen képszerkesztő megfelel, - akár a Paint vagy a Photo Editor is, - de érdemes olyat választani, amelynek sokféle eszköze van, és képes a rétegeket kezelni. Ilyen például az Adobe Photoshop sok pénzért vagy a GIMP ingyen.
Ezer és ezer változatot lehetséges kihozni a phostoshoppal illetve a Corel Painter-el vagy éppen a Gimp-el. De ehhez mint minden máshoz rengeteg sok idő és türelem szükséges.