Vissza a főoldalra

A HONLAP HASZNÁLATA

A honlap három elkészült és egy kidolgozás alatt álló témakört ölel fel: FÉNYKÉPEZÉS, DIGILABOR-I, DIGILABOR-II, illetve DIGILABOR-III. A FÉNYKÉPEZÉS magának a fotózásnak az elméleti kérdéseit tárgyalja, míg a DIGILABOR-ok a képek kidolgozásával foglalkoznak. A DIGILABOR-I az IrfanViev, míg a DIGILABOR-II a GIMP program használatát mutatja be. A DIGILABOR-III a RAW fájlok kidolgozásába ad bevezetést a RawTherapee program felhasználásával. Az egyes részek felépítése azonos sémát követ.

Az előadásokhoz készült prezentációk kétféle formában is megtalálhatók: egyrészt Open Office Impress (.odp), másrészt Adobe Acrobat (.pdf) formában. Eredetileg az anyagok az ingyenes Open Office programmal készültek (a magyar változat letölthető pl. innen). Ezt javaslom megnézni, mert az esetenként előforduló animációk is működnek benne. Ha nincs a gépeden ez a program, és nem is akarod letölteni, akkor megnézheted a (.pdf) változatot is, de ebben nem működnek az animációk. (A .pdf fájlokhoz az Adobe Reader program szükséges, ami letölthető pl. innen.)

Eredetileg az előadásokat élő hallgatóság előtt szerettem volna elmondani. Ezt helyettesítik a YouTube-ra feltöltött videók. Ennek meghallgatásával érdemes elkezdeni az anyaggal való ismerkedést. Ha az internet kapcsolatod sebessége lehetővé teszi, állítsd be a legnagyobb felbontást (720p). Az első oszlopban lévő prezentációs fájlokat az anyag későbbi felidézésére érdemes használni.

A segédanyagok oszlopban többféle fájl is található. Itt vannak a programtelepítő fájlok, a prezentációk során használt képek, apró alkalmazások, illetve a további olvasáshoz ajánlott anyagok. Használatukról az adott videóban esik szó.

Ha elakadnál a használatban, bátran írj nekem a következő e-mail címre: attila_bacsi(kukac)citromail.hu.