Desszert - Fagylalt

Fagylalt

Hozzávalók:
8 dl tej
28 dg kristálycukor
2 vanilliáscukor
5 tojás
eszenciák

A tojások sárgáját a cukorral, vanilliáscukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet. Állandó keverés mellett 15 percig főzzük. Tűzről levéve a kemény habbá vert tojásfehérjékkel szakaszosan kihülésig verjük. Tetszés szerint ízesítjük eszenciával. Vízzel kiöblített tálba öntjük, fagyasztjuk.


Gyümölcs Fagylalt

Gyümölcsöt összekeverjük cukorral. Összeturmixoljuk, hozzáadunk 1 pohár kefírt, 1 pohár tejfölt, utána 1 pohár tejszínt habbá verünk. Ezt is belekeverjük, poharakban tesszük a mélyhűtőbe.



Gyümölcsös fagylaltkehely

Hozzávalók:
30 dkg málna (mélyhűtött is megfelel)
2 szelet ananász (befőtt is jó)
4 fél őszibarack
6 evőkanál málnalikőr
1/2 l vaníliafagylalt
200 ml tejszínhab
1 csomag vaníliáscukor
6 evőkanál tojáslikőr

Olvasszuk fel a málnát. Az ananászt és az őszibarackot vágjuk kis darabokra, keverjük össze a málnalikőrrel és hűtsük le. A poharakat kb. 5 percig a fagyasztóban hűtsük le. A fagylaltot 1 órán át a jégkocka fagyasztóban vagy 20 percig a hűtőszekrény normál részében engedjük fel. A tejszínhabot a vaníliáscukorral verjük kemény habbá, töltsük a kinyomózsákba, és tálalásig hűtsük le. A gyümölcsök 3/4-ét osszuk szét a poharakba, és tojáslikőrrel locsoljuk meg. A fagylaltot szeleteljük fel, vagy gombóc formában helyezzük a gyümölcsre. Tejszínhabbal és a megmaradt gyümölcssel díszítsük.