Desszert - Palacsinta

Egzotikus palacsinta


Hozzávalók:
2 adagra való Görög Gyümölcsleves gyümölcsdarabokkal
2 tojás
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
vaj (a sütéshez)
gyümölcsök (idény szerint)
juharszirup

Elkészítjük a levest, és jól lehűtjük. A levest liszttel, tojással, sütőporral, és ha szükséges, egy kevés vízzel palacsintasűrűségűre keverjük. Felhevített vajon tenyérnyi palacsintákat sütünk belőle. Gyümölcsökkel díszítve és juharsziruppal meglocsolva adjuk az asztalra


Rakott palacsinta

Hozzávalók:
3 tojás
1/2 l tej
2 evokanál cukor
5 dkg vaj
liszt
1 csapott kiskanál só

A 3 tojássárgáját a cukorral és a vajjal elkeverjük. Beleöntjük a tejet, a lisztet. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk, az egészet elkeverjük úgy, hogy vastag, de folyós legyen. Megsózzuk. Csak ez egyik oldalát sütjük meg. Kakaóval és cukorral megszórjuk (de lehet dióval, lekvárral, stb.). A következot erre tesszük rá. Az utolsót mindkét oldalán megsütjük, ezt nem kell megszórni.