LEGGYAKORIBB HIBÁK,
LEHETSÉGES OKUK
Ha nem kipróbált receptúrát illetve nem a Kenyérvarázs termékcsaládot
használja,
előfordulhat, hogy a kenyér nem sikerül jól.
Néhány hiba és lehetséges oka:
HIBA LEHETSÉGES OK
Nem kelt meg a tészta? LehetŐleg friss élesztőt használjon.
A hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek.
A hozzávalókat a helyes sorrendben adagolja, különösen késleltetéskor.
Rágós, sületlen belső? Túl vizes a tészta nincs eléggé összedolgozva.
Ősszeesett kenyér? Langyos vizet használjon.
Jól dagassza össze a tésztát (megfelelő hosszúságú
programot válasszon)
elenőrizze, nem járt-e le az élesztő szavatossága
Erős élesztőszag? Kerülje el a túlkelesztést
ellenőrizze, eléggé megkelt-e a tészta kb. duplájára
túl sok az élesztő mennyisége
Savanyú íz? Kerülje a túl sok sót,friss élesztőt használjon.
Repedezett héj? Túl sok a liszt,túl kevés a víz
Egyenetlen forma? A gép nem tudta jól eldolgozni a tésztát
Átázott kéreg? Ha a gép befejezte a programot, vegye ki a
kenyeret a formából.
Vastag kéreg? Túl sokáig sült a tészta.Túl sok benne a
cukor.
Túl kemény kéreg? ellenőrizze, hogy megfelelő lisztet használ-e