Tartalomjegyzék
Szerző Üzenet

<  Tudnivalók  ~  Dracen városról

Nathalia Reagan
Elküldve: 2007.4.30. 13:46 Hozzászólás az előzmény idézésével
Alfanőstény Alfanőstény
Csatlakozott: 2007.04.30. Hétfő 12:41 Hozzászólások: 94 Tartózkodási hely: Danse Macabre Night Club
A kisváros az 1500-as évek idején épült ki Olaszország középső vidékén. Egy Matteo Dracen nevű férfi vezette ide vándorló népét, akik dél felől indultak el új hazát keresni. Innen kapta a nevét a település, amely mára egy jól menő kisvárossá alakult. Mindig is békés vidék volt, új emberek nem igazán jártak erre, még csak átutazóba sem. Ugyanis, egy vészjósló legenda keringett erről a Matteo-ról: azt állították, hogy éjszakánként fenevad képében őrzi az éjszakát a betolakodóktól. Erre persze nincs semmilyen bizonyíték, de ami tény, az tény: a terület nagyon kedvelt telephelyé vált az alakváltók és az egyéb természetfeletti munkát végző emberek számára. A pestisjárvány is mintha kikerülte volna Dracen területeit, az elhalálozások száma oly csekély volt, hogy nem volt szükség lezárni a hely határait sem.
A falu emberei nyomtalanul tűntek el az idők folyamán, s temetők sírkertjei éjjelről-éjjelre csatatérré váltak, s ez okot adott a korabeli embereknek a menekülésre. Néhány évtizeddel később az 1850-es évek táján egy gazdag iparos felvásárolta a szabad földeket, ezzel gyárakat telepítve a környékre. Senki sem akart munkát vállalni Dracen lakói közül, így az igazgató Olaszország minden tájáról munkásokat telepített a kiürült házakba. Ezeknek a munkásoknak a leszármazottai népesítették be a falut, amely a gyárak által meggazdagodott, s mindig versenyképes, modern hely maradt. Száz évvel később hivatalosan is várossá nyilvánították. Azokban az időkben kirobbant egy polgárháború, melynek következményeképp az elégedetlenek elhagyták a várost. (A polgárháború kifejezést csak az álca kedvéjért ragasztották az eseményre, bővebb infó a fajok történeténél.)
Azóta rend van, és béke. Az emberek megférnek egymás mellett, legalább is igyekszenek ezt a látszatot fenntartani. Dracen napjainkban egy modern, jól működő város, ahol minden apró fogaskerék a helyén van. Hogy ez meddig lesz így? Az már csak rajtunk múlik…
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger

Hozzászólások megtekintése:  

Időzóna: (GMT +2 óra)
1 / 1 oldal
Új téma nyitása

Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.