Add a Facebook-hoz

 

A drágakövek és az ékkövek szerepe az ember életében


A drága- és ékköveket immár 10 ezer esztendeje ismeri az ember. Az első, ék­szerként felhasznált kövek az ametiszt, a borostyán, a gránát, a gyöngy, a hegyikristály, a jade, a jáspis, a korall, a lapis lazuli, a smaragd, a szerpentin és a türkiz voltak. A jómódú rétegek kiváltságai közé tartoztak, egyben státusszimbólumul is szolgáltak. Később a fejedelmek drágakövekkel kirakott jel­vényeikkel igazolták hatalmukat. A kincstárakban és múzeumokban ma is megcsodálhatjuk a régi időkből származó pompás kincseket.

Napjainkban a drágakövek nem főként a gazdagság fitogtatását, hanem szépségükkel és harmóniájukkal sokkal inkább az örömszerzést szolgálják.


Bizonyára mostanság is van némi szerepe egy-egy drágakő megvásárlásánál annak, hogya kő valamiképp vonzalmat kelt bennünk. A régi időkben, ami­kor az ember még sokkal kevésbé volt természettudományosan fölvilágosult, a drágaköveket titokzatosság övezte, a földöntúli világ fátyla borította. Ezért szolgáltak majdnem mindig amulettként és talizmánként is.

Az ékköveket és drágaköveket a mai napig használják betegségek gyógyításá­ra és egyéb panaszok megszüntetésére. Ez idő szerint a drágakövekkel végzett gyógyítás az ezoterika tanai révén világszerte újjáéled, részben középkori elképzelések alapján. Erről a  Szimbólum- és gyógyító kövek című fejezetben esik szó.

A vallásokban is biztos helyet kapnak a drágakövek. A zsidó főpap melltás­káját négy sorban díszítették drágakövek. Drágakövek teszik pompázatossá a pápai tiarát meg a püspöksüveget éppen úgy, mint az úrmutatókat, ereklyetartókat és ikonokat a keresztény templomokban. A többi nagy vallás is alkalmazza a drágaköveket kegy tárgyai ékesítésére, építményei díszítésére.

A drágakövek közül tőkebefektetésül valójában csupán a gyémánt alkalmas. Ez a drágakő háborúk és gazdasági válságok ellenére sok évtizeden át csakugyan megőrizte az értékét.

Korunk egyik problémája a drágakövek egyre kifinomultabb módon előállított utánzása. E nemes anyagoknak mindig voltak ugyan utánzatai, ma azonban az utánzás széles körű és nem mindig komoly hátterű gazdasági ágazattá fejlődött.

Mindegyik csillagászati állatövi jegyhez többféle dolgot is társítanak, és ezek igen gyakran át is fedik egymást. Ennek alapján pl.: a "kos"-nak több kő is lehet védelmezője, szerencsehozója és erőadója. A lényeg: mindenki fog magának való követ, fémet vagy színt találni, amiről úgy érezheti, hogy az tényleg neki termett a világban. Minden dologra igaz az, hogy amiről érzed, hogy a Tiéd, kell neked, azt kell megvásárolni, hordani vagy a lakásban tartani. Azt tud feltölteni energiával és kedvezően kiegészíteni, amit kellemesnek érzel magad körül. A köveknél ez elég egyértelmű; tartsd a markodban egy-két percig, ha semmit nem érzel válts a másikra! A kő jelez: enyhe melegség, bizsergés, enyhe szurkáló érzés jelzi, hogy ezzel a kővel vagy harmóniában. Fontos hogy erre az idő e zárd ki a külvilágot, csak ketten vagytok a kő és Te. Nem okvetlenül az átlagolt kő lesz a nyerő. A kövek legtöbbje képes biorezonanciára, ezért a mai természetgyógyászet is alkalmazza a "gyógyító köveket". A csiszolt kristályokat már az ókortól kezdve felhasználták a jóslásban, a sorselemzésekhez.Hungarian Web Linkgyűjtemény

Add a Startlaphoz

Magyar Honlap Linkek

Weblink Linkgyűjtemény, Linkek

LinkBank

TRAFICadbar


ingyen webstatisztika


~ CSALÁDI MAGAZIN ~

fel