Amur receptek

Amurpaprikás

Hozzávalók:

1,5 kg-nyi amurderék,

5 dkg zsír,

Egy nagy fej hagyma,

2 zöldpaprika,

1 paradicsom,

1 pohár tejföl, paprika,

4 dkg liszt,

só.

Elkészítés:
A megtisztított szeleteket sóval bedörzsölöm és állni hagyom. Az apróra vágott hagymát a zsírban sárgára pirítom, rászórom a pirospaprikát, beleteszem a halszeleteket, a cikkekre vágott paradicsomot, a felkarikázott paprikát. Kevés vízzel öntöm fel. Mikor a hal megpuhult, hozzákeverem a habarást. Még néhány percig forralom, majd galuskával tálalom.

Amur paprikásan

Hozzávalók

1,5 kg hal,

8 dkg zsír,

5 dl tejföl,

12 dkg vöröshagyma,

3 gr bors,

2 dkg paprika,

3 dkg liszt,

Zöldpaprika,

Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, daraboljuk, beirdaljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd állni hagyjuk. Az apróra vágott hagymát a zsírban sárgára pirítjuk, meghintjük a pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük és felforraljuk. A halszeleteket egy tűzálló tálba rakjuk, majd ráöntjük a vöröshagymás levet és a liszttel elkevert tejfölt. Forró sütőben 30 percig pároljuk.