Amur receptek
Amurpaprikás
Hozzávalók:
1,5 kg-nyi amurderék,
5 dkg zsír,
Egy nagy fej hagyma,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 pohár tejföl, paprika,
4 dkg liszt,
só.
Elkészítés:A megtisztított szeleteket sóval bedörzsölöm és állni hagyom. Az apróra vágott hagymát a zsírban sárgára pirítom, rászórom a pirospaprikát, beleteszem a halszeleteket, a cikkekre vágott paradicsomot, a felkarikázott paprikát. Kevés vízzel öntöm fel. Mikor a hal megpuhult, hozzákeverem a habarást. Még néhány percig forralom, majd galuskával tálalom.
Amur paprikásan
Hozzávalók
1,5 kg hal,
8 dkg zsír,
5 dl tejföl,
12 dkg vöröshagyma,
3 gr bors,
2 dkg paprika,
3 dkg liszt,
Zöldpaprika,
Só
Elkészítés:A halat megtisztítjuk, daraboljuk, beirdaljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd állni hagyjuk. Az apróra vágott hagymát a zsírban sárgára pirítjuk, meghintjük a pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük és felforraljuk. A halszeleteket egy tűzálló tálba rakjuk, majd ráöntjük a vöröshagymás levet és a liszttel elkevert tejfölt. Forró sütőben 30 percig pároljuk.