Desszertnek pedig egy könnyű klasszikust,
epret és cukrot alacsony hőfokon szósszá keverni, majd tejet és tejszínt illetve a kívánt ízélményhez szükséges alapanyagot (dolgozzunk most vaníliával és kardamonnal a hagyományosság jegyében) összekeverni.
Amint felforrt a tejes egyveleg, cukros és zselatin együttesét oldunk bele, hogy ezt az eperszósz tetejére öntsük, majd a kész fogást hűtőben kivárni, hogy megszilárduljon.
Köretnek pedig héjával főzni a burgonyát, közben sós, ecetes vízbe karikázni hagymát, burgonyát felkockázni s mindezt lazán összekeverni a tejfölös, majonézes, mustáros és citromleves szószba.
Borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel, korianderrel.
Vajban és fehérboros olajban bepácolva.
Majd a pácolt csirkét kisütni és fokhagymás fehérboros mártással leönteni.